În aproximativ cinci ani va ajunge la maturitate cea mai nouă investiţie a companiei Continental, una neproductivă, dar care, spun „titularii”, va oferi un confort sporit pentru locuitorii Cartierului Lipovei din Timişoara. Cu 240.000 de euro producătorul de anvelope a realizat o minipădure de 21.000 de metri pătraţi, cu cer şi tei, dar şi cu iarbă.
Acuzată că afectează olfactiv zonele din partea de nord a oraşului ca urmare a producţiei de anvelope de la fabrica situată pe strada Avram Imbroane din Timişoara, compania Continental face un nou pas pentru a asigura o protecţie sporită pentru cetăţenii oraşului. După ce a instalat o serie de filtre de ultimă generaţie pentru reducerea emisiilor şi a mirosului rezultat la unitatea de producţie, societatea a decis să investească 240.000 de euro pentru transformarea unei suprafeţe de 21.000 de metri pătraţi de teren, proaspăt achiziţionat la fabrica de anvelope, pentru a o transforma în spaţiu verde. Proiectul va contribui la îmbunătățirea calității aerului și ameliorarea aspectului industrial, a anunţat compania germană.
Pădurea creată va avea 400 de copaci, cer şi tei, la recomandarea specialiştilor, urmând să fie şi înierbat, cu un ameste special de gazon şi trifoi, rezistante la condiţiile climaterice actuale. Lungimea suprafeţei verzi noi create va avea 700 de metri, urmând să ofere un confort sporit cetăţenilor din zonă. Suprafaţa respectivă a fost achiziţionată de producătorul de anvelope în 2018, aceasta fiind prima investiţie de dezvoltare de pe această nouă locaţie.
„E şi un aspect formal legal, legislaţia prevede existenţa unui procent din terenul deţinut de o societate să fie spaţiu verde. Este vorba de 20% din total, cu noua achiziţie avem acum acest procent. Dar noi am încercat să fim mai proactivi şi am făcut această investiţie şi pentru îmbunptăţirea calităţii aerului din acea zonp. Ca şi imagine, oferă un plus, de a aduce platforma la un nou model. Conform ultimelor măsurători, noi suntem sub limitele legale pentru toate tipurile de emisii, inclusiv miros, noua pădure va contribui şi la confortul olfactiv”, a declarat Sorin Samonid, directorul fabricii de anvelope.
Coronamentul copacilor va atinge o înălţime de zece metri, aceasta urmând să fie atinsă în aproximativ. Terenul pe care au fost efectuate plantările erau unul neutilizat, cu betoane vechi. Totuşi, pe acea suprafaţă erau deja câţiva copaci, iar aceştia au fost păstraţi de societatea de specialitate care s-a ocupat de proiect.
„Am pornit de la ideea de a planta o mică pădurice, o inițiativă atât în beneficiul nostru, cât și al localnicilor. Am ales să plantăm copaci de minim trei metri înălțime, copaci care se pot adapta ușor zonei, astfel încât deja din vara aceasta să putem să ne bucurăm de efectele benefice ale lizierei: reducerea prafului, a zgomotului, precum și îmbunătățirea aspectului industrial al zonei“, a mai declarat Sorin Samonid, directorul fabricii timişorene.
Terasamentul industrial folosit era parte din fosta platformă UMT şi a necesitat lucrări ample pentru a putea fi pregătit pentru plantarea copacilor. Deoarece consistența solului nu era una potrivită, au fost aduși în plus 8500 metri cubi de pământ.
Comentarii prin facebook