Va avea loc o nouă tură de voluntariat în Țara de Dincolo de Scări, pe Valea Cernei, pentru a-i ajuta pe localnici să se pregătească de venirea iernii. Voluntarii vor merge la Tanti Maria din Țațu, să o ajute la treburile gospodăriei. Tanti Maria este din Țațu, comuna Cornereva, din Caraș-Severin, aceeași zonă cu Ineleț. Veniți?
Puteți veni voluntari la acțiunea organizată de Shopping la Ineleț și Prietenii Naturii Banat, în 16 noiembrie, începând cu ora 10.30, la Ineleț, în Caraș-Severin.
„De această dată vom merge la Tanti Maria din Țațu, care are nevoie de tăiat și crăpat lemne și de adunat fânul care i-a fost cosit cu ceva timp în urmă.Tanti Maria locuiește singură și are în grijă câteva capre de la care ne prepară brânza bună pe care am găsit-o adesea la turele de Shopping la Ineleț”, transmit organizatorii.
Desfășurarea programului, conform organizatorilor:
„Sâmbătă:
– Pornim de dimineață din orașele de baștină, ne îndreptăm spre Valea Cernei și ne întâlnim cu toții la ora 10:30 la Motel Dumbravă.
– De acolo mai mergem nițel cu mașina până la intrarea în traseu.
– Traseul durează aproximativ o oră și jumătate și este de dificultate medie.
– Ajunși la tanti Maria, ne împărțim pe activități și ne apucăm de treabă.
– Spre seară ne retragem la locul de campare, după care ne strângem la cină și la o poveste în jurul focului.
Duminică:
– Pornim de dimineața într-o drumeţie ca să mai explorăm și să descoperim zona.
– Spre seară coborâm la mașini și pornim spre casele noastre.
Variante de cazare:
– la cort
– la localnici (contra cost)
– există și varianta de a sta în clădirea școlii din Ineleț, dar asta presupune o deplasare mai lungă, deci vom stabili cu grupul participant”.
Este important să vă anunțați prezența, așadar puneți o bifă pe „Particip” la evenimentul de pe facebook: https://www.facebook.com/
„Prin proiectul „Voluntariat în Țara de Dincolo de Scări” dorim să oferim o mână de ajutor localnicilor, în special celor bătrâni, la diverse munci din gospodărie, precum spartul lemnelor, strânsul fânului și al porumbului sau îngrijirea animalelor, în funcție de sezon și nevoi. Urmărim ca și acest proiect să devină o obișuință de a merge regulat în aceste cătune pentru a-i ajuta pe localici”, transmit organizatorii.
Acest proiect, alături de Shopping la Ineleț, fac parte dintr-o serie de acţiuni ale Asociaţiei Prietenii Naturii Banat prin care aceștia doresc să ajutăm localnicii din cătunele izolate de pe Valea Cernei și să promoveze zona ca obiectiv turistic.
Comentarii prin facebook