Centrul de Resurse şi Asistenţă Educaţională „Speranţa” a fost anunţat de către proprietarul spaţiului unde îşi desfăşura activitatea, Primăria Timişoara, că e momentul să se mute de acolo. Motivul, spune Nicolae Robu, acolo trebuie făcut un hostel, care să îi găzduiască pe invitaţii primăriei în anul 2021, cu ocazia proiectului Capitală Culturală Europeană, dar şi pentru că cei de la CJ Timiş, care au în subordine acest Centru, nu ar fi făcut nimic pentru instituţie.
Hostel în loc de centru suport pentru copiii cu probleme, aceasta este viziunea municipalităţii legată de spaţiul în care se află (încă) pentru scurt timp Centrul de Resurse şi Asistenţă Educaţională „Speranţa”. Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, anunţa că instituţia aflată în subordinea sa a fost anunţată că va fi dată afară de primărie. Acum, conducerea judeţului anunţă că va trebui să demareze construcţia unui nou sediu pentru „Speranţa”.
„Situaţia cea mai delicată o avem la centrul Speranţa, care în prezent se află într-o locaţie pusă la dispoziţie de Primăria Timişoara în urmă cu câţiva ani, am fost notificaţi să părăsim acea locaţie, fără a veni în sprijinul nostru primăria Timişoara pentru a asigura continuitatea activităţii educaţionale din centrul respectiv. Noi am demarat în acest sens un proiect pe bugeul propriu şi suntem la faza să demarăm proiectarea şi execuţia unui nou centru pentru Speranţa”, a anunţat, luni, Călin Dobra.
Primarul Nicolae Robu ăl acuză şeful CJT că ar trebui să îi se „jeneze” că abordează măcar subiectul, pentru că nu ar fi făcut nimic pentru „Speranţa”. Edilul şef recunoaşte că acolo va apărea un hostel, unde municipalitatea să cazeze în 2021 tot felul de invitaţi, dar nu VIP, pentru a nu cheltui bani cu cazarea, cu ocazia proiectului Timişoara Capitală Culturală Europeană.
„Cei de la CJT, eu mă mir că nu se jenează să abordeze subiectul. Nu se ocupă deloc de această instituţie. Singurul ajutor acolo e de la primăria Timişoara. Ciuhandu le-a pus la dispoziţie teren să facă sediu. Centrul a fost găzduit în o clădire, a trebuit să scoatem Centrul Speranţa din acea clădire. Am fost profund mişcat, doamna directoare făcea treabă foarte bună, lucruri de toată lauda. Noi nu am avut ce face, trebuia să eliberăm clădirea, să nu pierdem milioane. Cum CJT nu a făcut nimic, am pus la dispoziţie o parte din clădire, tot cu titlu provizoriu, părinţii au făcut amenajări. Acum noi avem un proiect de valorificare a clădirii, dacă nu avem spaţii unde să ţinem invitaţii, nu VIP, ne costă sume fabuloase să plătim hoteluri, să facem acolo o amenajare, de tip hostel. E culmea culmilor, după ce am tot ajutat suntem arătaţi cu degetul. Noi am tot ajutat, dar avem obiectivele noastre, trebuie să le onorăm, ne pare rău că trebuie să facem aceasta, pentru părinţi. De ce nu s-a construit un sediu pentru acest centru. Vedeţi? Mi-ar fi ruşine să vorbesc despre aşa ceva”, spunea, iritat, Nicolae Robu.
Şeful CJT spune că se dorea realizarea unor investiţii acolo, existând şi o hotărâre de guvern în acest sens.
„Noi am preluat prin hotărâre de consiliu local acea clădire, a fost dată şi o hotărâre de guvern pentru schimbarea destinaţiei, pentru că acolo era un internat. Am stabilit clar că investim acolo. Nu mi se pare chiar ortodox demersul primăriei de a scoate în stradă centrul Speranţa”, a mai subliniat Dobra.
Comentarii prin facebook