A fost Cod Roşu şi Cod Portocaliu de ploi şi inundaţii, astăzi, în judeţul Timiş. În urma ploilor abundente și a scurgerilor de pe versanți, mai multe localități au fost afectate de inundații. Până la ora 20.00 pompierii au intervenit în zece localităţi din judeţ, dar situaţia este înr-o continuă dinamică.
Astfel, pompierii militari timișeni au fost solicitați să intervină în zece localități pentru evacuarea apei din curți și gospodării.
În intervalul orar 08:00 – 20:00, pompierii au intervenit în următoarele localități:
- Fârdea – au fost evacuate 8 persoane (3 adulți și 5 copii), 10 animale medii și 50 de păsări. De asemenea, s-a intervenit pentru evacuarea apei din 2 case, 9 curți și 16 grădini.
- Lugoj – s-a intervenit pentru evacuarea apei din 5 beciuri/subsoluri inundate, și 8 curți.
- Nădrag – s-a intervenit la un pod avariat de viitură și pentru evacuarea apei dintr-o casă și 4 curți.
- Seceani – s-a intervenit pentru evacuarea apei din 3 case și 12 curți.
- Făget – s-a intervenit pentru evacuarea apei dintr-un beci inundat, 4 curți și 3 grădini.
- Jena – s-a intervenit pentru evacuarea apei din 4 curți și o unitate de cult.
- Buzad (comuna Bogda) – s-a intervenit pentru evacuarea apei dintr-un beci.
- Criciova – s-a intervenit pentru evacuarea apei dintr-un beci.
- Jupânești – s-a intervenit pentru evacuarea apei dintr-o curte și un adăpost pentru animale.
- Timișoara – s-a intervenit pentru evacuarea apei de pe strada Mile Cărpinișan.
Pompierii au fost solicitați și în localitatea Murani unde vor intervene pentru evacuarea apei din mai multe gospodării și grădini afectate de o viitură. Situația la nivelul județului este în dinamică. Pompierii, alături de celelalte instituții implicate, monitorizează situația din teren, fiind pregătiți să intervină.
“Recomandăm populației din zonele vizate de inundații să evite deplasările și să ia măsurile de autoprotecție în perioada de valabilitate a avertizării hidrologice. Pentru evitarea situațiilor în care viața poate fi pusă în pericol, cetățenii trebuie să respecte următoarele recomandări:
- Nu vă deplasați prin curenți de apă, puteți să vă pierdeți echilibrul
- Nu vă deplasați cu autoturismul în zona inundată
- În cazul în care sunteți surprinși de viitură urcați-vă către părțile superioare ale locuinței sau pe acoperiș, până la sosirea echipelor de salvare
- Dacă este necesară evacuarea, deplasaţi-vă imediat spre o zonă înaltă din apropiere, precizată de autorităţi!”, transmit cei de la ISU Timiş
Comentarii prin facebook