Compania germană Continental, prezentă prin intermediul mai multor unităţi de producţie în domeniul automotive la Timişoara, va urmări modul în care va evolua piaţa auto pentru a decide dacă vor avea loc concedieri sau restructurăriale activităţii. Unul dintre directorii grupului a declarat, conform presei germane, că acesta are în vedere efectuarea de concedieri pentru a reduce costurile de operare, din cauza scăderii de pe piaţa auto.
O serie de declaraţii lansate în presa germană de către directorul general al Continentat, Elmar Degenhart, anunţau în urmă cu câteva zile necesitarea realizării unor concedieri în cadrul gurpului, acestea fiind absolut necesare în condiţiile în care cererea de pe piaţa auto a scăzut semnificativ. El nu s-a referit la o anumită unitate de producţie.
“Acest lucru va fi foarte dureros, dar nu avem altă opțiune. Momentan nu putem garanta niciun loc de muncă. Probabilitatea că va trebui să vorbim despre concedieri este foarte, foarte mare “, a anunţat Degenhart, conform Reuters, într-un videoclip intern difuzat în cadrul companiei, citat de Mediafax.
Conform acestei surse, concernul german are nevoie să-şi reducă cheltuielile cu sute de milioane de euro, iar concedierile sunt parte a eficientizării activităţii. Scăderea a apărut ca urmare a pandemiei de coronavirus, a mai spus oficialul.
În ce fel vor afecta aceste măsuri activitatea unităţilor Continental din România? Deocamdată nu a fost anunţat un plan de reducere a activităţii, într-un răspuns oferit debanat.ro de reprezentanţii grupului aflăm că toate aceste măsuri vor fi luate după analiza pieţei auto şi a evoluţiei acesteia în perioada următoare. Totuşi, nu sunt excluse niciun fel de măsuri.
„Continuăm să derulăm programul structural Transformation 2010-2029 pe care l-am anunțat în septembrie 2019. Programul se desfășoară pe termen mediu și lung. Va asigura dezvoltarea noastră viitoare și va consolida într-o manieră sustenabilă competitivitatea companiei la nivel global pe termen mediu și lung. Așa cum a fost anunțat la începului lunii martie, măsuri viitoare ce urmează să fie decise sunt luate în calcul, având în vedere gradul ridicat de deteriorare a pieței, situație care se poate întinde pe termen mediu. Extinderea unor potențiale noi măsuri va avea în vedere felul în care piața se dezvoltă pe termen mediu. De îndată ce se stabilizează piața, care în acest moment este foarte volatilă, și putem anticipa mai bine cum aceasta se va dezvolta, Consiliul de Administrație al companiei va decide dacă sau ce măsuri adiționale se impun”, am aflat de la Miodrag Hojda, ofiţer de presă în cadrul Continental România.
Continental deţine în România şapte unităţi de producţie şi patru centre de inginerie, în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi. Compania avea, la finalul anului 2019, în România, aproximativ 20,000 de angajaţi care lucrau în centrele de inginerie şi în unităţile de producţie. Dintre aceştia, aproximativ 10.000 se află la Timişoara în cadrul fabricilor de componente electronice, anvelope, curele de transmisie dar şi în cadrul unui centru de cercetare.
Comentarii prin facebook