Nu ştim dacă Timişoara este sau nu în acest moment în procedură de Infringement pe probleme de mediu, în relaţia cu Comisia Europeană, cert este că ministrul Mediului, Costel Alexe, a susţinut, joi, la Timişoara, că este, alături de alte patru oraşe. Dar, progrese se fac, aşa arată măsurătororile efectuate de specialiştii ministerului, pe indicatorul dioxid de azot, care a adus statutul de oraş cu probleme de mediu.
Vă felicit domnule primar pentru cum arată Timişoara, odată ce lucrările de construcţie au fost încheiate în traficul auto, a spus Costel Alexe, venit în oraşul de pe Bega să susţină cauza liberală, cu câteva luni înainte de (posibilele) alegeri locale. Cel puţin el a lămurit odată pentru totdeauna o mare problemă, dacă oraşul e sau nu sub procedură de Infringement pentru poluare. Şi da, este, spune ministrul, dar nu uită să şi felicite actualul edil liberal pentru progresele făcute. Timişoara e chiar exemplu pentru alţii!
„Timișoara este astăzi unul dintre cele 5 municipii din România care se află sub procedură de infrigement a Comisiei Europene pentru depășirile de dioxid de azot. Vestea bună pentru timișoreni e că Timișoara face progrese vizibile. O spun măsurătorile specialiștilor noștri și pentru prima dată după mulți ani tendința de creștere a concentrațiilor a fost întreruptă. Scăderea concentrațiilor a fost posibilă ca urmare a finalizării de către primărie, și vreau să vă felicit domnule primar, pentru cum arată Timișoara. Aceste creșteri au fost întrerupte ca urmare a acelor lucrări care au fost finalizate în traficul timișorean. Eu am speranța că dacă și celelalte patru orașe ale României vor menține acest trend de la nivelul Timișoarei, și Cluj, și Iași și Brașov și București vor ține pasul vom reuși să închidem această procedură de Infrigement. E important însă să avem în vedere cât mai multe măsuri verzi. Nu doar în România, ci și la nivel european avem tot mai multe probleme cu poluarea aerului. mărirea suprafeței spațiului verzi sau accesarea și mobilizarea mijloacelor de transport în comun nepoluante să să ajute foarte mult. Cum susține Ministerul Mediului aceste administrații publice locale pentru a reuși să reducă poluarea aerului: în 20202 Ministerul Mediului a dublat bugetul Administraţiei pentru Mediu de la 1,5 miliarde lei la 2,8 miliarde de lei”, a declarat Alexe.
Comentarii prin facebook