Reprezentanții Spitalului Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu” Timişoara au publicat în mediul online „crâmpeie de pe frontul Spitalului Militar Timișoara, în lupta COVID 19”. Spitalul militar de campanie de la stadionul CFR Timișoara, unde sunt tratați pacienți sau SARS-Cov2, a fost deschis în luna iulie.
„Scrisorile de pe front au fost, istoric vorbind, o sursă autentică şi prețioasă de informații, pentru a şti care au fost trăirile şi situația celor de acolo. Eroii din zilele noastre, sunt pe un altfel de front, de la Sistemul Medical Modular de Izolare şi Tratament Timişoara ei împărtăşesc cu dumneavoastră câteva gânduri!”, transmit cei de la Spitalul Militar pe pagina de Facebook.
Ionuț, 27 ani, asistent medical, a scris o „depeșă”: „E greu când stai într-un combinezon ore în şir, dar e frumos când primeşti aprecierea pacienților pe care ii tratezi şi când ne mulțumesc pentru ceea ce facem pentru ei! Până la deschiderea spitalului militar de campanie din Timişoara nu am avut contact și nu am văzut vreun pacient cu acest virus de care vorbește toată lumea. Acum, aici, am văzut că oricine se poate infecta. În orice caz, sunt mulțumit ca pot avea grija de acești oameni și cā îi pot face sa zâmbească, de fapt, că îi putem face sa zâmbească, pentru că suntem o echipă. Ne-am scris pe combinezoane nickname-uri, iar pacienții au apreciat asta, au râs cu noi. Totuşi, a fost o săptămână grea, şi le mulțumesc colegilor din grupa mea pentru efortul făcut împreună în această săptămână!”, scrie Ionuț.
Spitalul militar de campanie ridicat pe Stadionul CFR din Timișoara are capacitatea de 50 de pacienți, iar în secția de Terapie Intensivă sunt disponibile patru paturi.
Comentarii prin facebook