Cornel Sămărtinean, candidat PMP la funcţia de preşedinte al CJ Timiş: “Eu consider că motorul dezvoltării unui judeţ il constituie investitiile” (P)

Cornel Samartinean

Cornel Samartinean

Domnule deputat ce v-a venit să lăsați Parlamentul pentru Consiliul Județean Timiș? La prima vedere pare o funcție mai grea, care presupune o activitate mai intensă?

Așa este, funcția de Președinte al Consiliului Județean presupune o activitate mai intensă. Însă și “răsplată” pentru munca depusă este pe măsură. Și când vorbesc de răsplată mă refer la faptul că din postura de președinte al consiliului județean ajungi să influențezi mult mai repede viețile oamenilor, și efectele deciziilor pe care le iei sunt mult mai repede vizibile. Timp de 8 ani cât m-am luptat pentru județul Timiș în Camera Deputaților am observat că deciziile luate acolo, la București, întârzie nepermis de mult să influențeze în bine viața oamenilor din teritoriu. Acum eu vreau să schimb asta și m-am decis să candidez și să câștig funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș, pentru ca deciziile pe care le iau să ajungă să îmbunătățească mult mai repede și mai eficient viețile oamenilor…Până la urmă acesta este scopul meu și acesta ar trebui să fie scopul fiecărui politician, indiferent că e la București în parlament sau în teritoriu, în adminstrația județeană sau locală.

 În prezentarea dumneavoastră existentă pe pagina de Facebook spuneți că sunteți cel mai activ parlamentar din Timiș și unul dintre cei mai activi parlamentari din țară. Enumerați 31 de luări de cuvânt, 220 de întrebari si interpelari, dar și 71 de propuneri legislative, dintre care 5 aprobate. Care sunt cele mai importante proiecte de acte normative aprobate și cum au contribuit acestea la nivelul de trai al românilor? Pe de altă parte, care sunt cele mai importante proiecte, din punctual dumneavoastră de vedere, care au fost respinse?

Stiti foarte bine cat de greu este pentru un parlamentar din opozitie să treacă un proiect de lege prin parlament, indiferent de cât de bun e acel proiect. De multe ori parlamentarii de la putere pur și simplu blochează inițiativele care nu le aparțin. Cred că unul dintre cele mai importante proiecte legislative dintre cele pe care le-am inițiat eu și care s-a și transformat în lege anul trecut, se referă la obligativitatea CFR-ului de a monta semnale luminoase și acustice la toate trecerile peste calea ferată. Anual în România mor sute de oameni în accidente la trecerile peste cale ferată nesemnalizate cu semnale acustice și sonore… Iar la noi în Timiș au fost multe dintre ele. De aceea am inițiat aceast proiect de lege care să prevină pierderea de vieți omenești în accidente rutiere și mă bucur că am reușit să o trec prin parlament și a devenit astfel lege. Dacă vorbim de proiecte respinse, pot să vă vorbesc ore în șir despre acest subiect. Am avut ca si deputat de Timis, în fiecare an cred că sute de amendamente pe legea bugetului, prin care ceream alocarea de fonduri pentru obiectivele importante pentru județul pe care îl reprezint. Nici unul nu a trecut la vot! Multe dintre ele se refereau la alocarea de fonduri pentru centura Timișoarei. Culmea, și colegii parlamentari de Timiș de la putere, mă refer la PSD-iști au votat mereu împotriva acestor amendamente. Un proiect de lege foarte important pe care nu am reușit să îl transform în lege prevedea obligativitatea Ministerului Învățământului de a angaja câte un psiholog școlar în fiecare unitate școlară care are personalitate juridică. În prezent legea în Romania prevede că un psiholog școlar trebuie să se ocupe de 800 de elevi. Eu am vrut să reduc acest numar la 400 de elevi, dar legea a fost respinsă de PSD în Senat.

 Credeți că activitatea din Parlament va conta pentru timișeni? De ce ar trebui să vă aleagă timișenii pe dvs?

Nu cred, sunt sigur de asta. Cred că timișenii vor ca președintele consiliului județean să fie un om implicat, hotărât, harnic care să se bată pentru binele lor. Am demonstrat că nu sunt ca orice alt politician, si nu am rămas un deputat anonim în cei 8 ani de mandat în Camera Deputaților, așa cum le și promiteam celor care m-au votat în 2012. Acum vin să îmi iau alte angajamente în fața lor, și le voi duce la bun sfârșit ca președinte al Consiliul Județean Timiș.

Spuneți-ne principalele proiecte pe care doriți să le implementați în județul Timiș, sau mai nou județul Timișoara așa cum a zis premierul Orban?

Vedeți, și această greșeală a premierului Orban arată cât de mult le pasă celor de la București de Timișoara și de Timiș. Foarte puțin! Acum dacă e să revin la proiectele mele pentru Timiș, vreau sa vă spun că eu nu mi-am propus să le spun timișenilor o listă interminabilă de proiecte și proiectuțe, așa cum fac toți politicienii și apoi uită de ea după ce ajung în funcție. Eu îmi iau 4 angajamente în fața celor cărora le cer votul:

Primul, nimeni nu mai aruncă banii publici pe fereastră. Președintele Consiliului Județean își permite să cumpere produse sau servicii la suprapreț sau face investiții inutile pentru simplu fapt că oamenii nu află prețurile la care se fac aceste achiziții, contractele fiind secretizate pentru publicul larg. Ca să eliminăm toate aceste probleme vin cu o soluție simplă: TOATE, DAR ABSOLUT TOATE contractele consiliului județean și toate achizițiile, toate plățile și toate veniturile angajaților vor fi afișate pe site-ul consiliului județean. Vor fi toate publice și așa oricine poate să le vadă. Vreau să schimb, în primul rând, percepția profund greșită că cei care ajung în funcții publice sunt stăpânii absoluți ai bugetelor locale sau județene și că pot cheltui oricât, oricum și pentru orice din ele. De aceea, atât la Consiliul Județean, cât și în restul primăriilor, noi cei din PMP vom trata banii publici ca și când ar fi banii familiei sau banii unei firme. Dumneavoastră la dvs. acasă, sau în firma dvs, niciodata nu veți plăti mult mai mult decât prețul pieței pentru un produs sau un serviciu, așa cum se întâmplă de cele mai multe ori acum în Timiș. Nu ați cumpăra o bicicletă cu un preț de trei ori mai mare decât prețul pieței, pentru că e un non sens să faceți asta. Ei bine, eu îmi iau angajamentul că așa ceva nu se va mai întâmpla nici cu banii publici în Consiliul Județean Timiș.

Al doilea angajament se referă la faptul că vreau sp construiesc la consiliul județean o echipă de profesioniști care să atragă fonduri europene. Rata de absorbție a fondurilor europene este foarte mică – sub 35% la nivel local. Asta se traduce prin faptul că sunt bani disponibili pentru dezvoltarea Timișului, dar nimeni nu știe să scrie proiecte bune pentru a-i atrage. Să ne înțelegem, banii europeni sunt bani pe care îi primim GRATIS! NU TREBUIE SĂ ÎI DĂM ÎNAPOI! Problema este că, consiliul județean nu are specialiști în scrierea de astfel de proiecte. Unde mai pui că fondurile europene sunt mai greu de fraudat prin licitații aranjate și deci, mult mai greu de șifonat acoliților politici. Atunci e mai ușor să spui “NU SUNT BANI”, decât să te zbați să atragi fonduri europene. De ce în alte județe, cum e Bihorul, Brașovul sau Sibiul se poate – rata de absorbție a fondurilor europene fiind de peste 80% – iar la noi, în Timiș nu se poate? În 4 ani, cu această echipă putem finanța toate lucrările de care are nevoie Timișul. Pentru atragerea specialiștilor vom oferi pachete salariale atractive și stimulente chiar și prime de succes, la fel ca în mediul privat de elită.

Al treilea angajament se referă la faptul că bugetul Timișului va fi unul orientat spre investitii. În ultimii 8 ani, conducerea CJT a dirijat mai bine de 75% din buget pe măsuri de tip social și doar un sfert s-a cheltuit pentru investiții. ACEST LUCRU SE SCHIMBĂ URGENT! Vreau să inversez aceste procente, cel puțin 75% din buget va merge la investiții și, în 4 ani, ajungem în Timiș la o acoperire de 100% cu rețelele de distribuție de apă și canal, gaze naturale, sau cu asfalt.

Al patrulea angajament este investiția masivă în educație. Cred cu tarie că aceasta este singura cale reală de a duce Romania pe un drum nou. În ultimii 31 de ani nu s-au construit școli, grădinițe sau creșe noi. Lipsa de acțiune a statului în acest domeniu a încurajat inițiative private, mai ales la orașe și în localitățile periurbane. E de lăudat acest lucru, totuși consider că în fiecare localitate ar trebui să existe cel puțin o creșă și o grădiniță nouă,

finanțată și dotată de stat, la standardele de calitate ale anului 2020. În plus, vreau să inițiez un program de stimulare a tinerilor profesori de a se stabili la sat. De cele mai multe ori în localitățile care sunt mai departe de centrele urbane, la școală ajung doar suplinitori, nu sunt profesori titulari pe posturi. Vrem să schimbăm acest lucru și oferim teren pentru case și scutiri de la plata unor impozite pentru profesorii titulari care se stabilesc și predau în astfel de localități.

Aș vrea să vorbim un pic despre o problemă delicată pentru județ, în special pentru orașul Timișoara: clanurile interlope și mafia imobiliară. Căci, din păcate, județul și Timișoara sunt renumite la nivel național pentru aceste probleme. Inclusiv președintele Consiliului Județean are un rol în combaterea acestui flagel, așa că vă întreb: cum veți reuși să le asigurați cetățenilor siguranță și să opriți jaful imobiliar?

Siguranța cetățenilor ar trebui să fie prioritate zero pentru orice politician, indiferent că e ales local, județean sau parlamentar sau chiar demnitar în guvern. Eu cred că soluția o constituie forța de poliție profesionistă și o justiție puternică aflată dincolo de influența politicului. Sunt destul de multe probleme în Timiș din acest punct de vedere și mai este mult de muncă.

Dincolo de clanurile interlope, eu cred că cei care conduc județul și orașul trebuie în primul rând să dea un semnal că respectă legea și că poliția și justiția sunt independente și nu se amestecă în politică sau în Campania electorală. Din păcate în Timișoara asta nu se întâmpla. Și vă dau exemplul nostru al celor din PMP. În perioada de precampanie electorala am amplasat peste 70 de corturi și schele în oraș cu banere cu însemnele Partidului Mișcarea Populară, la fel cum au făcut și ceilalți candidați. Numărul banerelor noastre, destul de mare probabil l-a înfuriat peste măsura pe primarul Nicolae Robu și acesta a dat ordin poliției locale să rezolve urgent problema. Iar politiștii locali, umili, ca niște vasali, s-au conformat! Am primit telefoane și mesaje de amenințare din partea unui polițist local la 5 dimineața prin care mă soma să dăm jos de pe domeniul public banerele pentru că altfel ne amendează și, mai mult ni le dau ei jos! Pentru că nu am dat curs presiunilor lor, ne-au trimis pe whatsapp nu mai puțin de 40 de amenzi. Iar după 2 zile peste 40 de corturi pur și simplu au dispărut de pe domeniul public. Am făcut sesizări la Poliția locală și cea națională cu privire la acest furt. Am primit doar un raspuns în bătaie de joc de la Poliția locală cum că nu există camere de luat vederi care să fi surprins cele reclamate de noi. Asta în condițiile în care Timișoara este orașul cu cele mai multe camere de supraveghere din țară, toate conectate la un centru de management al traficului, centru aflat în subordinea primăriei conduse tot de Nicolae Robu. Vedeți lipsa de respect pentru lege a primarului Nicolae Robu? Înțelegeți cum, prin obligarea polițiștilor locali de a se implica în competiția electorală, decredibilizeaza întreaga instituție? De aceea cred că o poliție și o justiție puternică dincolo de influențele politice constituie soluția cea mai potrivită.

Sunt peste 10 candidați la funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș. De ce nu ați făcut alianță cu PNL? Sau cu USR?

Noi cei din PMP mergem singuri la aceste alegeri. Nu am vrut să facem alianțe prelectorale penru simplul fapt că avem încredere în noi, în candidații pe care îi propunem la aceste alegeri locale. Sunt oameni foarte bine pregătiți, mulți dintre ei sunt tineri și sunt oameni noi în politică daca pot sa spun așa. Nu am vrut să cedam șansa acestora de a se afirma și de a candida pe locuri eligibile în cadrul unor alianțe cu PNL sau USR.

Pe cine vedeți cel mai important contracandidat al dvs?

Nu există, din punctul meu de vedere, un contracandidat mai important decât altul. Cel mai important candidat în această campanie electorală sunt eu, Cornel Sămărtinean, viitorul președinte al Consiliul Județean Timiș. Nu vreau să vorbesc despre contracandidații mei, eu vreau să vorbesc despre ce vreau eu să fac pentru Timiș.

Actualului președinte al Consiliului Județean Timiș, Călin Ionel Dobra, candidat pentru un nou mandat, ce îi reproșați că nu a făcut pentru județ?

Principalul reproș pentru actuala conducere a Consilului Județean Timiș este faptul că timp de 8 ani conducerea CJT a dirijat mai bine de 75% din buget pe măsuri de tip social și doar un sfert a cheltuit pentru investiții. Eu consider că motorul dezvoltării unui județ îl constituie investițiile. Ori conducerea de stânga a ignorat invesțiile timp de 8 ani.

Intrarea în joc a lui Traian Basescu, chiar dacă la Primăria Capitalei, va ajuta partidul la nivel național și implicit pe dumneavoastră?

Intrarea în joc a lui Traian Băsescu este foarte importantă pentru Partidul Mișcarea Populară. Și evident că și pentru noi cei din Timiș. Implicarea lui Traian Băsescu dă un semnal de luptă pentru toți membrii și simpatizanții lui și ai partidului. Să nu uitați niciodată că Traian Băsescu nu a pierdut nici un scrutin electoral în care a fost implicat, le-a câștigat pe toate… Evident că la fel va face și acum și asta ne dă tuturor celor din PMP aripi!

Cum vedeți candidatura lui Traian Băsescu? Probabil cel mai important candidat din punct de vedere al experienței la alegerile locale?

Așa cum am spus, Traian Băsescu nu a pierdut niciodată alegerile, indifferent de ce fel de alegeri au fost. Și este singurul om politic din România care se poate lăuda cu o astfel de ispravă.

Ce scor politic vă așteptați să obțină PMP la alegerile locale?

PMP va obține un scor foarte bun la alegerile locale. Obiectivul nostru la nivel național este să obținem un scor de peste 10-12 la suta. Vrem să devenim a treia formațiune politică din țară ca număr de aleși locali.

Trebuie să discutăm puțin și despre guvernare. Nu sunteți la guvernare în prima linie, însă PMP deține funcții importante în eșalonul secund. Cum credeți că a gestionat Guvernul Orban problema pandemiei?

Da, am votat guvernul Orban și facem parte din Guvern prin miniștrii secretari de stat pe care îi avem. Sigur că pandemia reprezintă o situație excepțională și nimeni nu a mai trecut printr-o experiență similară pentru a avea termen de comparație, să zică uite domnule atunci a fost mai bine, sau acum e mai bine. Sigur că s-au făcut și greșeli și s-au făcut și lucruri foarte bune.

Dar din punct de vedere economic, a luat Guvernul toate măsurile necesare pentru a asigura stabilitate mediului de afaceri și românilor în general, ori va veni peste noi o criză economică majoră?

Eu revin la ceea ce am mai spus. Investițiile sunt soluția pentru prevenirea unei crize economice majore. Toate economiile lumii au intrat în recesiune, asta știm cu toții. Mediul privat este foarte afectat încă, iar în această situație trebuie să intervină statul și să facă investiții pentru a crea plus valoare. Mediul economic privat a susținut mereu economia României, iar acum când mediului privat îi este greu, cred că e datoria statului să intervină și să facă, așa cum am spus, mult mai multe investiții.

Ce ați fi făcut diferit daca ați fi fost în Guvern?

Aș fi pus mai mult accent poate pe investiții publice, în infrastructura care să aducă plus valoare și mediului privat. Si aș fi atras poate mult mai multe fonduri europene.

Faceți-ne o previziune despre ce se va întâmpla cu PMP după alegerile locale. Va continuă să crească în opțiunile românilor sau o va lua pe o pantă descendentă, așa cum s-a întâmplat și cu alte partide?

Da, cred că PMP va crește și după alegerile locale, și că vom deveni a treia forță politică a României.

În final, cum credeți că va arăta scena politică în 2021, după alegerile parlamentare. Vom avea tot un Guvern PNL, va reveni PSD la guvernare, va intra PMP la guvernare?

Un lucru e sigur, PSD va rămâne în opoziție. Cred că oamenii s-au săturat de guverne de stânga, de parlament cu majoritate de stânga. E timpul dreptei politice din România, e timpul investițiilor făcute în interesul oamenilor și pentru prosperitatea mediului de afaceri. Și asta o poate face doar un guvern de dreapta. Și da, cred că PMP va intra la guvernare. Avem oameni bine pregătiți care sunt gata să se implice și să își asume guvernarea.

Comandat de PMP Timis, Publicat de AHY Office, Cod mandatar: 21200020

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO

Padel Center din Dumbrăviţa a fost o excelentă gazdă pentru etapa a doua a din Circuitul Profesionist de padel din România. Cei peste 120 de sportivi s-au întrecut pe cele 5 terenuri ale bazei, dintre care trei acoperite şi două în aer liber. Fair-play-ul a dominat competiţia, a cărui principale ingrediente au fost spectacolul, intensitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari

Sancțiuni de 20.000 de lei, aplicate de polițiștii locali pentru colectare și predare către un operator neautorizat de deșeuri, provenite din amenajarea unui garaj. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului aflați în patrulare au observat, în aceste zile, pe Strada Zurich, o camionetă încărcată cu deșeuri amestecate, inclusiv resturi de la materiale din construcții....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Timișorenii, cei mai fericiți chiriași din țară: dau doar o treime din venituri pentru plata unei locuințe

Salariile sunt atât de bune și chiriile atât de accesibile în raport cu acestea încât Timișoara este orașul mare din România unde oamenii lasă cei mai puțini bani pentru a-și plăti o locuință închiriată în care să locuiască. Sunt datele analizate de imobiliare.ro, pe baza salariului mediu și a valorilor chiriilor percepute.  Chiriile percepute s-au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișorenii, cei mai fericiți chiriași din țară: dau doar o treime din venituri pentru plata unei locuințe

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Cea mai nouă cucerire a tehnologiei în domeniul realizării de ochelari este acum disponibilă în cadrul Clinicii de oftalmologie și optică medicală VISTA din Timișoara. Un aparat japonez, de ultimă generație, realizează ramele de ochelari ”croite” special pe forma feței beneficiarului, iar cea a lentilelor în poziția ideală față de ochii celui care va folosi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul YUNIKU, cea mai nouă tehnologie din domeniul realizării ochelarilor, este acum prezentă la Timișoara în cadrul Clinicii VISTA
În mai puțin de o lună, în cadrul campaniei de curățare a spațiilor verzi, Primăria Timișoara a adunat peste 50 de tone de deșeuri abandonate. Astfel, din 26 februarie până în 18 martie, angajații Horticultura și echipele partenere au ridicat din parcuri, din zonele de joacă, scuaruri și alte spații verzi, pet-uri, ambalaje, resturi alimentare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lupta cu nesimţiţii. În mai puţin de o lună, Primăria Timișoara a adunat peste 50 de tone de deșeuri de pe spațiile verzi/Foto
Executat la București, Alin Nica admite că se gândește în continuare la candidatura pentru un nou mandat în funcția administrativă deținută în prezent, de președinte al consiliului județean. Cum, deocamdată se gândește și spune că se va consulta cu primarii liberali din Timiș. El spune că s-a întâlnit deja cu Ludovic Orban, liderul partidului Forța...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica se pregătește de un nou proiect politic. A discutat cu Orban, urmează să discute și cu Fritz
Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază
Salariile sunt atât de bune și chiriile atât de accesibile în raport cu acestea încât Timișoara este orașul mare din România unde oamenii lasă cei mai puțini bani pentru a-și plăti o locuință închiriată în care să locuiască. Sunt datele analizate de imobiliare.ro, pe baza salariului mediu și a valorilor chiriilor percepute.  Chiriile percepute s-au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișorenii, cei mai fericiți chiriași din țară: dau doar o treime din venituri pentru plata unei locuințe
La finalul anului precedent, Compania Național de Administrare a Infrastructurii Rutiere le făcea o surpriză neplăcută șoferilor care circulau pe autostrada A1. Nu mai puțin de patru parcări erau închise, așa că cei care aveau … nevoi trebuiau să mai meargă niște kilometri buni pentru a rezolva problema. De scurt timp parcările s-au redeschis, iar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Compania de Drumuri a pregătit 11 milioane de lei pentru paza și curățenia spațiilor de servicii de pe autostrada A1
Universitatea Politehnica Timișoara continuă tradiția de 100 de ani de excelență în educație și cercetare, dar și de colaborare foarte bună cu mediul economic. Tradiția în domeniul mașinilor hidraulice, domeniu în care Aurel Bărglăzan a fost un adevărat pionier și creator de școală, dusă la prestigiu internațional de academicianul Ioan Anton, este continuată azi de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Recunoaştere internaţională. Un succes notabil pentru o echipă UPT în domeniul maşinilor hidraulice
Primăria Timișoara organizează o campanie de eliminare a căpușelor. Acțiunea este programată să aibă loc în perioada 2-6 aprilie 2024, în măsura în care vremea permite desfășurarea în siguranță a operațiunilor. Tratamentele vor fi efectuate terestru și se vor desfășura între orele 21:00 și 05:00. ”În această perioadă, rugăm locuitorii să evite pe cât posibil...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara se luptă cu căpușele
Viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, s-a trezit peste noapte, la mii de kilometri distanță, că e zburat de pe postul de președinte al PNL Timișoara. Pentru simplul fapt că l-a “jenat” pe cel care speră să redevină primar al orașului, Nicolae Robu, din nou în urma unei alianțe de nevoie, nu ideologică, cu cei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cosmin Tabără dă de pământ cu Nicolae Robu, după ce acesta l-a zburat de la conducerea PNL Timișoara
O adevărată revoluţie în PNL Timiş! Nu doar Alin Nica şi Cosmin Tabără au fost demişi din funcţiile de lideri ai PNL Timiş şi, respectiv PNL Timişoara, ci întregul Birou Permanent Judeţean (BPJ) a fost dizolvat. În Biroul Permanent Naţional a fost desemnat un nou Birou Judeţean, în care a fost cooptat şi Nicolae Robu,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost dizolvat întregul BPJ al PNL Timiş! Dănuţ Groza a demisionat din funcţia de secretar general înainte de-a fi demis. A revenit Nicolae Robu în BPJ
Top