Comitet Executiv al FRF a aprobat ca dată de start a Ligii a 2-a feminin weekend-ul 7-8 noiembrie, dar și noul format competițional. În urma discuțiilor purtate cu echipele și a faptului că o parte dintre acestea nu se pot alinia la start din cauza problemelor cauzate de pandemie, s-a ajuns la un compromis pentru a se da startul competiției pentru cluburile care și-au manifestat intenția de a începe, urmând ca celelalte să se alăture în luna martie.
Astfel, cele 17 echipe participante vor fi împărțite în trei grupe. Cele 10 echipe care vor începe în luna noiembrie vor fi împărțite în două grupe, conform criteriilor geografice:
Grupa 1: Navobi Iași, CN Nicu Gane Fălticeni, ACS Vulpițele Galbene Roman, Vasas Femina Odorheiu Secuiesc 2*, CSȘ Târgoviște
Grupa 2: ACS Atletic Drobeta Turnu Severin, ACS Ladies Tg. Mureș, ACS Olimpic Star Cluj, AFC Universitatea Olimpia Cluj 2*, AKF Csikszereda Miercurea Ciuc
*Cele două echipe satelit nu pot face parte din aceeași grupă
Meciurile se vor disputa în sistem tur-retur-tur, rezultând astfel un total de 12 meciuri pentru fiecare echipă.
Cele 7 echipe care au prezentat motivele pentru care nu pot începe competiția în aceste momente, vor fi repartizate într-o singură grupă, urmând a disputa meciuri începând cu luna martie.
Grupa 3: ASU Poli Timișoara, ACS Dream Team București, ACS United Bihor, AFC Măgura 2012 Bacău, Atletic Club Onix 2010, CS Școala de Fotbal Luceafărul Filiași, CSM Târgu Mureș. Meciurile se vor disputa în sistem tur-retur, rezultând un total de 12 meciuri pentru fiecare echipă.
Se va organiza un play-off în patru echipe, în care se vor califica câștigătoarele celor 3 grupe + locul 2 din Grupa 3. Ordinea jocurilor se va stabili prin tragere la sorți. Primele două clasate vor promova în Liga 1 feminin.
În ediția 2020/2021 a Campionatului Național Liga 2 Feminin nu va retrograda nicio echipă care va participa în competiție. Echipele care nu vor disputa niciun meci în acest sezon, vor retrograda direct în Liga 3 feminin.
Timișoara va fi reprezentată de ASU Politehnica, grupare ce are așadar și echipă de seniori în liga secundă, dar și formație feminină. „Fetele în ghete” sunt nou-promovare în acest eșalon.
”Echipa este reconstruită și, față de anul trecut, când am promovat, s-au schimbat zece fete, dintre care opt titulare. A fost o încercare grea, dar am întinerit lotul. Am adus și jucătoare cu experiență, care au trecut pe la Piroș Arad sau Becicherec, ca să le ajute pe cele de 13-15 ani să crească în valoare. Am reușit un transfer de anvergură, prin aducerea Marianei Voinea, vicecampioană a României, cu destulă experiență în Liga I. Creștem de la antrenament la antrenament. Cumva e avantajoasă amânarea startului de campionat pentru noi, deoarece câștigăm timp să clădim. Pe plan moral e mai complicat, pentru că e greu să le țin permanent motivate. Într-un amical jucat la Gottlob, încă nu se cunoșteau după nume pe teren. Așa că, acum avem timp să ne cunoaștem mai bine, iar această amânare ajută tinerele să crească. De asemenea, și cele experimentate au înțeles că trebuie să le ajute, nu să le certe pe cele care s-au apucat de curând de fotbal”, a spus antrenorul echipei Alex Szabo.
Comentarii prin facebook