Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” Timișoara este printre codașele țării în domeniul universitar, atunci când vine vorba despre disponibilitatea anunțată a angajaților de a se vaccina. În ceea ce privește personalul didactic titular, doar mai puțin de 13 procente dintre angajați par să accepte vaccinarea împotriva Covid 19, arată datele prezentate de Ministerul Educației.
Vineri, Ministerul Educației a făcut publică o serie de date statistice referitoare la numărul de angajați din universitățile românești care sunt dispuși să se vaccineze. Surpriza vine din partea Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” Timișoara, care are una dintre cele mai mici rate de acceptare a acestei proceduri medicale. Vorbim de doar 12,79% atunci când ne referim la personalul didactic titular, adică 140 din cei 1.095 de angajați cu acest statut. În ceea ce privește personalul didactic asociat, rata de acceptare este zero, adică niciuna dintre persoanele cu acest statut nu pare dispusă să accepte vaccinul. Vaccinarea e mai bine privită de personalul didactic auxiliar, aici peste jumătate din angajați, 51,19% sau 88 din 172 angajați fiind dispuși să se vaccineze. Per total universitate, rata de acceptare este de 18,84%.
E greu de estimat care sunt motivele pentru care profesorii de la UMF Timișoara nu acceptă vaccinarea împotriva Covid 19. Universități ”mai sceptice” sunt şi cele din Iașiul cu 31%, respectiv Târgu Mureș, cu 43%. De exemplu, la universitatea de specialitate din București, rata de acceptare depășește 81%, la Cluj, aproape 65%, la Craiova aproape 80%.
La celelalte universități din Timișoara, rata de acceptare e una mult mai bună. Lider este Universitatea de Vest, cu o rată de acceptare generală de 73,31%, la Universitatea Politehnica 62,13%, iar la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară de 63,77%.
Comentarii prin facebook