Patronatul HO-RE (hoteluri si restaurante) Timișoara, membră a Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, se alătură protestului inițiat de colegii din organizația HORA București și a celorlalți colegi din industria ospitalității din țară.
Acest sector de activitate este cel mai afectat de pandemie, fiind restricționat din 14 martie 2020 și până în prezent.
„Suntem blocați și aduși în pragul falimentului, ca urmare a deciziilor autorităților, neconfirmate de nicio statistică științifică. Promisiunile guvernului ne-au dat încredere, dar deciziile au contrazis și ne-au lăsat fără nicio speranță: credit IMM greu de accesat, cu multe restricții, în final tot un credit bancar; măsura 1, 2 granturi au fost un fiasco total, foarte puțini dintre noi au primit banii promiși; măsura 3 grant a ajutat companiile de imobiliare și nicidecum antreprenorii care încearcă să supraviețuiască și să investească pentru resuscitarea afacerii; vouchere de vacanță anulate; proiectul OUG pentru 20% diferență din cifra de afaceri s-a redus de la 2, 5 miliarde lei la 1 miliard, cu favorizări și interpretări legislative”, a transmis Corina Macri, președintele Patronatului HO-RA Timișoara.
Aceasta spune că realitatea este următoarea în industria ospitalității: nu există despăgubiri, sunt peste 120.000 de concedieri, 120.000 euro pierdere pe locație/an, 120.000 de companii sunt în faliment și 3 miliarde de euro pierderi în anul 2020.
„De aceea, încercăm să atragem atenția în mod pașnic, dar dureros, că suntem la CAPĂT DE DRUM. Vă așteptăm alături de noi, marți, la ora 12.00, în Piața Unirii”, a mai transmis Corina Macri.
Comentarii prin facebook