Sute de elevi înscriși, zeci de premianți, la cea de-a opta ediție a acțiunii „Politehnica Timișoara – un pas spre viitorul tău!”

Sute de elevi s-au înscris, și în acest an, la cea de-a VIII-a ediție a manifestării „Politehnica Timișoara – un pas spre viitorul tău!”, adresată elevilor de liceu, care vizează informarea și familiarizarea lor cu mediul universitar, în scopul asigurării unei mai bune tranziții a absolvenților spre învățământul superior și orientarea lor către o carieră de succes.

Elevii înscriși, din toate județele țării, au avut ocazia să analizeze oferta Universității Politehnica Timișoara, condițiile oferite, detaliile privind admiterea 2021, dar și să-și verifice cunoștințele, online, în domeniile de interes, prin participarea la cele opt concursuri naționale organizate de facultăți, ocupanții locurilor I, II și III putându-se înscrie, fără susținerea concursului de admitere, la domeniile din cadrul Universității Politehnica Timișoara în care se înscriu premiile obținute.

La Facultatea de Arhitectură și Urbanism a fost organizată cea de-a III-a ediție a concursului „Hans Fackelmann”. Rezultatele se vor afișa în data de 10 mai 2021, deoarece etapa finală a constat în doua probe: probă practică și interviu, iar proba practică va fi evaluată în perioada următoare. Vor fi declarați câștigători toți cei care se încadrează, prin punctajul obținut, pe locurile I, II și III, după cum urmează: locul I – 91-100 de puncte; locul II – 81-90 de puncte; locul III – 71-80 de puncte. Elementul de noutate pentru ediția 2020-2021 a concursului este că a fost organizat pe 2 categorii: una pentru specializarea Arhitectură, alta pentru Mobilier și amenajări de interior.

Facultatea de Automatică și Calculatoare a organizat tradiționalul concurs IT Engineering Contest (iTEC), în două runde, în etapa finală fiind calificați 30 de elevi. Au fost înscriși participanți din 23 de județe, majoritatea având deja rezultate importante și la alte concursuri de informatică. Au fost oferite un premiu I, trei premii II, două premii III și șapte mențiuni. Cei clasați pe locurile I, II și III pot fi admiși la facultate direct, ca olimpici, iar celor care au obținut mențiuni li se recunoaște nota 10 la proba de matematică.

Etapa finală a concursului național de idei și proiecte în domeniul protecției mediului „Educația Ecologică Salvează Mediul – EcoSmarTim”, ediţia a V-a, organizat de Facultatea de Chimie Industrială și Protecția Mediului, a reunit 61 de proiecte coordonate de 47 profesori și elaborate de 102 elevi, care provin din 41 unități de învățământ liceal din 16 județe ale țării (inclusiv municipiul București), fiind necesară organizarea a 3 secțiuni, dintre care una pentru elevii de clasa a IX-a, cu 25 de proiecte, a doua pentru elevii de clasa a X-a, tot cu 25 de proiecte și a treia pentru clasele a XI-a și a XII-a, cu 11 proiecte. Conform regulamentului, fiecare proiect a fost elaborat de către o echipă formată dintr-un profesor coordonator și maxim 2 elevi. Proiectele înscrise au fost prezentate de către elevii componenți ai echipei de concurs. S-au acordat următoarele premii: Secțiunea 1 (clasa a IX-a) – 2 premii I, 2 premii II, 3 premii III și 10 mențiuni; Secțiunea 2 (clasa a X-a) – 2 premii I, 2 premii II, 2 premii III și 6 mențiuni; Secțiunea 3 (clasele a XI-a și a XII-a) – 1 premiu I, 1 premiu II, 1 premiu III și 3 mențiuni. Fiecare secțiune a avut o comisie de jurizare proprie, formată din cadre didactice din Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului, doctoranzi și studenți reprezentanți ai Ligii Studenților Chimiști din Timișoara.

Facultatea de Construcții a organizat cea de-a VI-a ediție a concursului „Construcţiile – Tradiţie și Viitor”, desfășurat online, prin intermediul căruia elevii au avut ocazia să înțeleagă ce înseamnă universul construcțiilor și să trăiască, pentru o zi, experiența de student al facultății. Elevii înscriși au participat la un curs online cu caracter general despre construcții, care a acoperit cele trei domenii de studiu din cadrul facultății: inginerie civilă, ingineria instalațiilor și inginerie geodezică. Elevii au avut de rezolvat un test online, de tip grilă, pentru verificarea cunoștințelor dobândite în urma cursului și de realizat un eseu cu tema „Construcțiile: Tradiție și Viitor”, prin care să-și prezinte viziunea proprie asupra acestei teme (utilizând și informațiile dobândite la curs), precum și posibila motivație de a deveni, în perspectivă, ingineri in domeniul construcțiilor, la final fiind acordate cinci premii.

Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale a organizat prima ediție a concursului „Electronica între hardware și software”, adresat elevilor de liceu din clasele a XI-a și a XII-a, pasionați de electronică, telecomunicații, robotică, automatizări, indiferent de specificul liceului sau specializarea pe care o urmează. Concursul a presupus evaluarea proiectelor realizate de elevi în care au fost dezvoltate subiecte din următoarele arii tematice: aplicații cu microcontrolere, Raspberry Pi sau echivalente, aplicații ce includ senzori, monitorizare, automatizare, aplicații cu circuite electronice și robotică. La final au fost acordate șapte premii: două premii I, două premii II, un premiu III și două mențiuni.

Concursul profesional de idei „Intelligent Electricity Generation IEG-2021”, ediţia a X-a, a fost organizat de Facultatea de Electrotehnică și Electroenergetică cu scopul de a atrage absolvenţi de liceu cu preocupări în domeniu, creativi, cu abilităţi practice şi cunoştinţe solide, pentru a creşte calitatea procesului didactic din cadrul facultăţii şi, în consecinţă, a absolvenţilor facultăţii. Participanţii au fost elevi de liceu din clasele a X-a, a XI-a şi a XII-a, în echipe din aceeaşi clasă sau mixte, de 1 – 5 membri, coordonaţi de profesorii de fizică sau de specialitate, care desfăşoară activităţi didactice.

Liga Studenților din Facultatea de Mecanică, cu suportul cadrelor didactice de la Facultatea de Mecanică, a organizat concursul MecArt 2021, aflat la cea de-a XI-a ediție. În cadrul concursului au fost 5 secțiuni: Design și grafică 3D; Mecanică; Fotografie; Desen și pictură; Coding. Competiția s-a desfășurat într-o singură rundă pentru fiecare secțiune. La finalul concursului au fost oferite 20 de premii, câștigătorii acestora putând fi admiși ca viitori studenți UPT, cu media 10.

De un real succes s-a bucurat și cea de-a V-a ediție a Olimpiadelor Comunicării, organizate de Facultatea de Științe ale Comunicării, la care s-au înscris 160 de elevi. Participanții s-au putut înscrie la cel mult două dintre cele patru probe ale concursului: Limba română, compoziție – redactarea unui eseu între 300 și 500 de cuvinte; Limba engleză (eseu și traducere) – redactarea unui eseu în limba engleză (între 300 și 500 de cuvinte) și traducerea unui text din limba engleză în limba română; Limba franceză (eseu și traducere) – redactarea unui eseu în limba franceză (între 300 și 500 de cuvinte) și traducerea unui text din limba franceză în limba română; Limba germană (eseu și traducere) – redactarea unui eseu în limba germană (între 300 și 500 de cuvinte) și traducerea unui text din limba germană în limba română. La finalul competiției au fost acordate 12 premii și 12 mențiuni, câte 3 premii și 3 mențiuni la fiecare probă.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

isho.ro
isho.ro

Cele mai citite articole


gauss-topografie-timisoara_728x90px

Administratie vezi arhiva Administratie

Expoziție de fluturi vii
Expoziție de fluturi vii

Politica vezi arhiva Politica

dermaskin-orizontal

Sport vezi arhiva Sport

Poli transferă de la… Tunari!

Rămasă în Liga 2 la invitația FRF, Politehnica a început campania de transferări, antrenorul Bogdan Andone declarând că vrea să facă o echipă nouă.  Luni, clubul a anunțat semnarea contractelor cu doi fotbaliști. Fundaşul stânga Carol Taub şi portarul Dan Isvoranu, jucători care se aflau în pregătiri cu Poli Timişoara, au semnat înţelegeri valabile pe...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Poli transferă de la… Tunari!
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Cramele timișene au luat cele mai importante premii la Vinofest Vârșeț/FOTO

Timp de două zile, la Vârșeț s-au întrecut vinurile prezentate de cramele din mai multe țări, în cadrul unei noi ediții a Vinofest. Dintre cele 70 de crame prezente, cele din zona de vest a României s-au remarcat cu adevărat, luând două Mari Medalii, dar și numeroase alte premii. Cele două Mari Medalii de Aur...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cramele timișene au luat cele mai importante premii la Vinofest Vârșeț/FOTO

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Rămasă în Liga 2 la invitația FRF, Politehnica a început campania de transferări, antrenorul Bogdan Andone declarând că vrea să facă o echipă nouă.  Luni, clubul a anunțat semnarea contractelor cu doi fotbaliști. Fundaşul stânga Carol Taub şi portarul Dan Isvoranu, jucători care se aflau în pregătiri cu Poli Timişoara, au semnat înţelegeri valabile pe...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Poli transferă de la… Tunari!
Un nou proiect refăcut de Primăria Timișoara, în care prețul oferit a crescut cu aproximativ 1,5 milioane de lei pentru reabilitarea Liceul Carmen Sylva, a atras de această dată interesul firmelor de specialitate. Luni au fost deschise ofertele pentru licitația lansată pentru „Reabilitare fațade, acoperiș și tâmplărie la Liceul Pedagogic Carmen Sylva”. Din 7 înscrieri...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cinci firme vor să reabiliteze Liceul Carmen Sylva, după ce primăria a oferit cu peste un milion și jumătate de lei în plus
Autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 vor putea circula  în anumite condiții,  în cursul zilei de marți, fiind introduse restricții cauzate de condiții meteo deosebite, pentru data de 05.07.2022, în intervalul orar 12:00- 20:00, pe întreaga rețea rutieră a județului Timiș. Aceste restricții au fost instituite ca urmare a prognozei Administrației...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CJ Timiș instituie restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală mai mare de 7,5 t din cauza căldurii
Fundația Art Encounters prezintă prima expoziție din România dedicată artiștilor macedoneni Yane Calovski și Hristina Ivanoska, cunoscuți la nivel internațional, care trăiesc la Skopje și la Berlin. If a story is present / Dacă o poveste se ivește este curatoriată de Diana Marincu și include o selecție de lucrări recente atât individuale, cât și colaborări ale celor doi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Prima expoziție în România a artiștilor Yane Calovski și Hristina Ivanoska se deschide joi
În SEAP a fost lansată licitația prin care Poliția Locală caută furnizori care să poată oferi benzină și motorină pentru vehiculele din dotare și să aibă stații de alimentare în Timișoara. Suma totală oferită este de 1,72 milioane de lei, la care se adaugă TVA, pentru 225420 de litri de combustibii. Durata contractului ”Furnizare carburanți...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Poliția Locală Timișoara caută furnizor pentru 226.000 de litri de benzină și motorină
Aspiranții la studii universitare și-au început oficial procesul de admitere la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), prin intermediul platformei online special creată pentru a face înscrierea candidaților mai facilă. Până în prima parte a lunii iulie 2022, candidații vor putea să completeze informații și să încarce documente pe platforma de înscriere. Procesul de înscriere...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Au demarat înscrierile pentru noul an de studii la Universitatea de Vest TImișoara
Universitatea Politehnica Timișoara prin Centrul de ID/IFR și e-Learning, Centrul Multimedia, împreună cu Muzeul Național al Banatului organizează marți, 5 iulie, ora 19:00 , vernisajul expoziției „Patrimoniul sub reflectoare Timișoara. Cartierul Cetate – O lume în oglindă ”. Evenimentul va avea loc în format hibrid, participanții putând să aleagă să participe fie la Mansarda Bastionului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cartierul Cetate din Timișoara, sub reflectoarele Spotlight Heritage
Top