Sute de elevi înscriși, zeci de premianți, la cea de-a opta ediție a acțiunii „Politehnica Timișoara – un pas spre viitorul tău!”

Sute de elevi s-au înscris, și în acest an, la cea de-a VIII-a ediție a manifestării „Politehnica Timișoara – un pas spre viitorul tău!”, adresată elevilor de liceu, care vizează informarea și familiarizarea lor cu mediul universitar, în scopul asigurării unei mai bune tranziții a absolvenților spre învățământul superior și orientarea lor către o carieră de succes.

Elevii înscriși, din toate județele țării, au avut ocazia să analizeze oferta Universității Politehnica Timișoara, condițiile oferite, detaliile privind admiterea 2021, dar și să-și verifice cunoștințele, online, în domeniile de interes, prin participarea la cele opt concursuri naționale organizate de facultăți, ocupanții locurilor I, II și III putându-se înscrie, fără susținerea concursului de admitere, la domeniile din cadrul Universității Politehnica Timișoara în care se înscriu premiile obținute.

La Facultatea de Arhitectură și Urbanism a fost organizată cea de-a III-a ediție a concursului „Hans Fackelmann”. Rezultatele se vor afișa în data de 10 mai 2021, deoarece etapa finală a constat în doua probe: probă practică și interviu, iar proba practică va fi evaluată în perioada următoare. Vor fi declarați câștigători toți cei care se încadrează, prin punctajul obținut, pe locurile I, II și III, după cum urmează: locul I – 91-100 de puncte; locul II – 81-90 de puncte; locul III – 71-80 de puncte. Elementul de noutate pentru ediția 2020-2021 a concursului este că a fost organizat pe 2 categorii: una pentru specializarea Arhitectură, alta pentru Mobilier și amenajări de interior.

Facultatea de Automatică și Calculatoare a organizat tradiționalul concurs IT Engineering Contest (iTEC), în două runde, în etapa finală fiind calificați 30 de elevi. Au fost înscriși participanți din 23 de județe, majoritatea având deja rezultate importante și la alte concursuri de informatică. Au fost oferite un premiu I, trei premii II, două premii III și șapte mențiuni. Cei clasați pe locurile I, II și III pot fi admiși la facultate direct, ca olimpici, iar celor care au obținut mențiuni li se recunoaște nota 10 la proba de matematică.

Etapa finală a concursului național de idei și proiecte în domeniul protecției mediului „Educația Ecologică Salvează Mediul – EcoSmarTim”, ediţia a V-a, organizat de Facultatea de Chimie Industrială și Protecția Mediului, a reunit 61 de proiecte coordonate de 47 profesori și elaborate de 102 elevi, care provin din 41 unități de învățământ liceal din 16 județe ale țării (inclusiv municipiul București), fiind necesară organizarea a 3 secțiuni, dintre care una pentru elevii de clasa a IX-a, cu 25 de proiecte, a doua pentru elevii de clasa a X-a, tot cu 25 de proiecte și a treia pentru clasele a XI-a și a XII-a, cu 11 proiecte. Conform regulamentului, fiecare proiect a fost elaborat de către o echipă formată dintr-un profesor coordonator și maxim 2 elevi. Proiectele înscrise au fost prezentate de către elevii componenți ai echipei de concurs. S-au acordat următoarele premii: Secțiunea 1 (clasa a IX-a) – 2 premii I, 2 premii II, 3 premii III și 10 mențiuni; Secțiunea 2 (clasa a X-a) – 2 premii I, 2 premii II, 2 premii III și 6 mențiuni; Secțiunea 3 (clasele a XI-a și a XII-a) – 1 premiu I, 1 premiu II, 1 premiu III și 3 mențiuni. Fiecare secțiune a avut o comisie de jurizare proprie, formată din cadre didactice din Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului, doctoranzi și studenți reprezentanți ai Ligii Studenților Chimiști din Timișoara.

Facultatea de Construcții a organizat cea de-a VI-a ediție a concursului „Construcţiile – Tradiţie și Viitor”, desfășurat online, prin intermediul căruia elevii au avut ocazia să înțeleagă ce înseamnă universul construcțiilor și să trăiască, pentru o zi, experiența de student al facultății. Elevii înscriși au participat la un curs online cu caracter general despre construcții, care a acoperit cele trei domenii de studiu din cadrul facultății: inginerie civilă, ingineria instalațiilor și inginerie geodezică. Elevii au avut de rezolvat un test online, de tip grilă, pentru verificarea cunoștințelor dobândite în urma cursului și de realizat un eseu cu tema „Construcțiile: Tradiție și Viitor”, prin care să-și prezinte viziunea proprie asupra acestei teme (utilizând și informațiile dobândite la curs), precum și posibila motivație de a deveni, în perspectivă, ingineri in domeniul construcțiilor, la final fiind acordate cinci premii.

Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale a organizat prima ediție a concursului „Electronica între hardware și software”, adresat elevilor de liceu din clasele a XI-a și a XII-a, pasionați de electronică, telecomunicații, robotică, automatizări, indiferent de specificul liceului sau specializarea pe care o urmează. Concursul a presupus evaluarea proiectelor realizate de elevi în care au fost dezvoltate subiecte din următoarele arii tematice: aplicații cu microcontrolere, Raspberry Pi sau echivalente, aplicații ce includ senzori, monitorizare, automatizare, aplicații cu circuite electronice și robotică. La final au fost acordate șapte premii: două premii I, două premii II, un premiu III și două mențiuni.

Concursul profesional de idei „Intelligent Electricity Generation IEG-2021”, ediţia a X-a, a fost organizat de Facultatea de Electrotehnică și Electroenergetică cu scopul de a atrage absolvenţi de liceu cu preocupări în domeniu, creativi, cu abilităţi practice şi cunoştinţe solide, pentru a creşte calitatea procesului didactic din cadrul facultăţii şi, în consecinţă, a absolvenţilor facultăţii. Participanţii au fost elevi de liceu din clasele a X-a, a XI-a şi a XII-a, în echipe din aceeaşi clasă sau mixte, de 1 – 5 membri, coordonaţi de profesorii de fizică sau de specialitate, care desfăşoară activităţi didactice.

Liga Studenților din Facultatea de Mecanică, cu suportul cadrelor didactice de la Facultatea de Mecanică, a organizat concursul MecArt 2021, aflat la cea de-a XI-a ediție. În cadrul concursului au fost 5 secțiuni: Design și grafică 3D; Mecanică; Fotografie; Desen și pictură; Coding. Competiția s-a desfășurat într-o singură rundă pentru fiecare secțiune. La finalul concursului au fost oferite 20 de premii, câștigătorii acestora putând fi admiși ca viitori studenți UPT, cu media 10.

De un real succes s-a bucurat și cea de-a V-a ediție a Olimpiadelor Comunicării, organizate de Facultatea de Științe ale Comunicării, la care s-au înscris 160 de elevi. Participanții s-au putut înscrie la cel mult două dintre cele patru probe ale concursului: Limba română, compoziție – redactarea unui eseu între 300 și 500 de cuvinte; Limba engleză (eseu și traducere) – redactarea unui eseu în limba engleză (între 300 și 500 de cuvinte) și traducerea unui text din limba engleză în limba română; Limba franceză (eseu și traducere) – redactarea unui eseu în limba franceză (între 300 și 500 de cuvinte) și traducerea unui text din limba franceză în limba română; Limba germană (eseu și traducere) – redactarea unui eseu în limba germană (între 300 și 500 de cuvinte) și traducerea unui text din limba germană în limba română. La finalul competiției au fost acordate 12 premii și 12 mențiuni, câte 3 premii și 3 mențiuni la fiecare probă.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

isho timisoara

Cele mai citite articole


Aconnect - Digitalizam Romania

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

Iulius Town
Iulius Town

Sport vezi arhiva Sport

Pobeda, remiză în Alba. Fortuna a pierdut la Brad

Duminică după-masa s-a disputat primul tur al barajelor de promovare/menținere în Liga 3. Două echipe din județul Timiș au fost implicate. Campioana județului Timiș, Pobeda Dudeștii Vechi, câștigătoarea Ligii 4, s-a deplasat în județul Alba pentru jocul cu Industria Galda de Jos, o echipă cu ani buni petrecuți în Liga 3. După 90 de minute,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pobeda, remiză în Alba. Fortuna a pierdut la Brad
dermaskin-orizontal

Social vezi arhiva Social

Doliu în presa timișeană. Fotoreporterul Casian Mărgineanțu a plecat la îngeri la doar 48 de ani

Presa timișeană este în doliu. Fotoreporterul Casian Mărgineanțu din Lugoj nu mai este. A plecat, mult prea devreme, la doar 48 de ani, să facă fotoreportaje printre îngeri. Casian Mărgineanțu și-a dedicat peste trei decenii din viață fotografiei, atât ca fotoreporter la cotidianul „Timișoara” și la săptămânalul „Redeșteptarea”, cât și ca artist fotograf, fiind recompensat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Doliu în presa timișeană. Fotoreporterul Casian Mărgineanțu a plecat la îngeri la doar 48 de ani
Muzeul National al Banatului

Economic vezi arhiva Economic

Timișoara în Era Elecro-Mobilității și teatru de păpuși, la Iulius Town în acest weekend

Iulius Town vine cu o ofertă de weekend interesantă pentru timișoreni, la principalul centru comercial din oraș va avea loc expoziția Timișoara în Era Electro-Mobilității. Reprezentanți importanți din piața mașinilor electrice și hibride sunt pregătiți să îți răspundă la orice curiozitate pe care o ai. În același timp, în Iulius Gardens revin sesiunile de teatru...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișoara în Era Elecro-Mobilității și teatru de păpuși, la Iulius Town în acest weekend

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Duminică după-masa s-a disputat primul tur al barajelor de promovare/menținere în Liga 3. Două echipe din județul Timiș au fost implicate. Campioana județului Timiș, Pobeda Dudeștii Vechi, câștigătoarea Ligii 4, s-a deplasat în județul Alba pentru jocul cu Industria Galda de Jos, o echipă cu ani buni petrecuți în Liga 3. După 90 de minute,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pobeda, remiză în Alba. Fortuna a pierdut la Brad
Presa timișeană este în doliu. Fotoreporterul Casian Mărgineanțu din Lugoj nu mai este. A plecat, mult prea devreme, la doar 48 de ani, să facă fotoreportaje printre îngeri. Casian Mărgineanțu și-a dedicat peste trei decenii din viață fotografiei, atât ca fotoreporter la cotidianul „Timișoara” și la săptămânalul „Redeșteptarea”, cât și ca artist fotograf, fiind recompensat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Doliu în presa timișeană. Fotoreporterul Casian Mărgineanțu a plecat la îngeri la doar 48 de ani
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, convocat astăzi, în ședință online, a aprobat o hotărâre în baza căreia s-au actualizat anexele cuprinzând incidența de la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș, anexe întocmite pe baza ratei de infectare pe ultimele 14 zile. În cadrul ședinței de astăzi s-au analizat majorările de incidență și s-a procedat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Restricţii eliminate la Jebel, Dudeştii Vechi şi Coşteiu. Scenarii modificate în şase comune din Timiş
După o serie parcă interminabilă de eșecuri, trei în campionat și una în Cupă, în sfârșit a răsărit soarele și pentru fetele de la Becicherecu Mic. Prim-divizionara de fotbal Fortuna nu s-a deplasat degeaba în cel mai departe punct posibil din campionat, la Galați. Bănățencele s-au impus după 90 de minute în care au avut...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În sfârșit, victorie! Fortuna… de la malul Dunării
În judeţul Timiş există patru focare active de Covid-19, care se află în supraveghere epidemiologică, anunţă Direcţia de Sănătate Publică. Față de ziua de ieri, nu au apărut focare noi de covid. Focare active sunt la: CENTRUL DE CARANTINARE de la Liceul „Dimitrie Leonida” TIMIȘOARA – 27 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere CĂMIN PENTRU...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nu au apărut focare noi de coronavirus în județ
De la ultima raportare, la nivel naţional au fost infectate cu Sars-Cov-2 alte 565 persoane, fiind efectuate 12.957 de teste RT-PCR şi 5.792 de teste rapide. În secţiile de Terapie Intensivă sunt internaţi 777 pacienţi. Până astăzi, 16 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.071.899 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19)....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Bilanţ coronavirus. 565 de infectări şi 38 de decese, în ultimele 24 de ore
Universitatea Politehnica Timișoara se alătură campaniei „Vinerea Verde”, lansată de Ministerul Mediului, și a declarat ziua de 14 mai ca debut al unei serii de proiecte reunite sub numele „Vinerea Verde la UPT”. Acestea vor încuraja a un stil de viață sănătos și de protejare a mediului înconjurător. Cadrele didactice și studenții, dar și toți...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Universitatea Politehnica Timișoara s-a alăturat campaniei “Vinerea Verde”
Top