Nu mă uit la așa ceva, dar presa centrală spune că Marcel Ciolacu, președintele PSD, s-ar fi destăinuit lui Bogdan Chiriac într-un interviu, precizând că peste 90% dintre liderii partidului nu au fost de acord cu politica lui Liviu Dragnea privind modificarea legilor din justiției. Și pentru asta chiar au suferit mult. De pildă, Gabriela Firea și Olguța Vasilescu au trebuit să urce în chimeșă albă pe scenă la mitingul în care Liviu Dragnea a incantat strigăte de luptă împotriva celor care, tot din stradă, nu erau de acord cu relaxarea legilor în așa fel încât hoții să scape cu pedepse mai ușoare. Sau chiar să zâmbească și să ne zică „Pa” la ieșirea din sălile tribunalelor unde erau absolviți de orice vinovăție pe acest sfânt pământ românesc.
Poate că 10% dintre liderii PSD au fost de acord cu ce-și dorea Dragnea pentru justiția din România: să facă trafic de influență, să se umple și ei, și prietenii lor de bani, iar parchetul să nu schițeze niciun gest în apărarea bunurilor statului care i-a angajat pentru a prinde hoții. Dacă ar fi să ghicim personajele care au gândit asemenea celor zece procente pesediste sigur nu greșim dacă îi numim pe deputatul „Mitralieră”, numitul Pleșoianu, Șerban Nicolae, Codrin Ștefănescu, Mugur Mihăescu, Dan Bitmann, Ciutacu, Ciuvică sau Mircea Badea, dar unul ca Alfred Simonis sigur suferea ca un câine mergând, înțeleg împotriva voinței lui, la tribuna parlamentului să mobilizeze pesediștii la vot în favoarea mizeriilor lui Don Liviu.
Vă imaginați cu câtă bucurie a mers premierul Grindeanu în ianuarie 2017 în Statele Unite ale Americii să dea mâna ca un precupeț cu noul președinte Trump? Poate dumnealui credea atunci că se deschideau noi lumi, se puneau la cale investiții și când colo? Peste un pic de zile, parcă-l văd pe Liviu Dragnea cum îl tortura pe tânărul premier, legat de biroul din Palatul Victoria, să semneze ordonanța 13, cea cu mizeriile din justiție aliniate la „aquisul comunitar”. Bine că nu și-a făcut rău de-atâta silă și i-a venit mintea la cap cu ordonanța 14, șoptită de cine știe cine la ureche, câteva zile mai târziu.
Președintele Marcel Ciolacu trebuie să stea liniștit, orice porcărie ar face în fruntea partidul ăstuia. Înțeleg din ce spune acum că în PSD dacă un procent de 90% dintre lideri nu este de acord cu ce face președintele, toți strâng din buci și duc această povară până la primul congres, atunci când… ce vor face? Se înghesuie la urnă și, relaxați, îl vor realege pe acel lider ce i-a ținut legați în lanțuri, să nu se desfășoare democratic. Un fel de masochism din partea liderilor (90%) amestecat cu sadismul președintelui maxim, o adevărată politică cu perversiuni, rahat cu perje, ar zice Traian Băsescu într-o vizită în Moldova.
Oameni buni, sunt două variante. Ori în PSD se votează doar la congrese din patru în patru ani sau când se răsfață ei, iar între confirmarea mandatelor toți tac și fac cum zice liderul în CEx, ori ăștia 90% nu erau de acord cu ce face Dragnea în problema Justiției, dar erau 170% de acord cu ce face Dragnea în politicile sociale, în cele economice, în cele sportive, agricole, cosmice și toate celelalte. Prin urmare „nu se merita” să stopeze elanul constructiv al acestui lider pentru o nimică toată, cum este justiția.
Oare fără justiție nu se putea trăi într-o țară pe care o conduci tu și ai tăi? Vă imaginați cum ajungeam dacă toți oamenii din justiție ar fi judecat precum Liviu Dragnea, ăialați 10% pesediști care gândeau ca el, plus „împărătesele” magistraturii românești, printre care și o duduie pe atunci cu funcție de conducere în Timiș? Nu e clar de ce fac mai toți spume la gură înfierând un novice ministru al Justiției? Nu că s-ar omorî el și coaliția dumnealui cu repararea justiției, dar măcar nu e de-al lor! Cât „chin” pe ei atunci! Cât chin pe ei acum!
P.S. Dacă vă întrebați cumva care e diferența dintre Floarea Alesu, șefa Direcției pentru Protecția Copilului Teleorman când Dragnea tăia și spânzura la partid, județ și țară, doamna aceea care a angajat la stat fătucile care lucrau pentru PSD, și Mugur Isărescu, director BNR, angajatorul fostului premier PSD Viorica Dăncilă, păi să știți că diferențele nu sunt prea mari. În ambele cazuri, statul a dat și va da bani fără vreun folos. Doar că Floarea Alesu a fost eliberată condiționat, după o condamnare de peste trei ani, iar Mugur Isărescu nici nu va fi pus sub acuzare.
Comentarii prin facebook