Mai marii din instituția de pe CD Loga au aflat că în Parcul Rozelor sunt probleme și că acesta a devenit parcul … ambroziei. Cei reuniți sub sintagma ”Conducerea Primăriei Municipiului Timișoara” spun că s-a solicitat celor de la Horticultura să ”remedieze” buruienile din parc și că solicitarea vine în urma verificărilor inspectorilor municipalității. Surpriză sau nu, solicitarea vine la o zi după ce în mediul online și în presă au apărut imagini cu problemele din parcul ce ar trebui să fie reprezentativ pentru oraș.
”Conducerea Primăriei Municipiului Timișoara a dispus remedierea problemelor din Parcul Rozelor”, suntem informați în mod oficial de municipalitate.
Ceea ce nu e rău, orice pas înainte e binevenit. Administrația a solicitat S.C. Horticultura să remedieze de urgență mai multe probleme constatate în Parcul Rozelor, parcul aflându-se în administrarea acestei societăți. Aflăm și motivul pentru care parcul arată urât, anume că gardul viu a fost atacat de dăunători.
”Parcul Rozelor trebuie să fie, din nou, un motiv de mândrie și bucurie pentru timișoreni. În baza rapoartelor redactate în urma vizitelor în teren efectuate de inspectorii Primăriei Timișoara, conducerea instituției a purtat, miercuri, mai multe discuții atât cu reprezentanții Direcției de Mediu, cât și cu cei ai S.C. Horticultura S.A. În urma acestora, a fost dispusă remedierea de urgență a problemelor constatate, cauzate de o varietate de factori. Astfel, reprezentanții Horticultura S.A. au informat conducerea Primăriei Timișoara că gardul viu a fost atacat recent de dăunători și că, în urma tratamentelor efectuate în ultimele zile acesta este acum în refacere.
De asemenea, având în vedere temperaturile ridicate anunțate în perioada următoare, reprezentanții Horticultura S.A. s-au angajat să ude mai des plantele din Parcul Rozelor. În următoarele două zile se vor efectua în parc și acțiuni de plivire a buruienilor care au apărut în ultimele zile”, a anunțat primăria.
Totodată,Primăria Municipiului Timișoara a anunțat că a luat deja unele măsuri pentru combaterea ambroziei și a altor plante alergene. Pe terenurile care sunt în domeniul public se face cosire în mod periodic, iar pentru terenurile proprietate privată, Direcția Poliția Locală a identificat și transmis primăriei o listă cu 330 de terenuri care ar putea fi infestate cu ambrozie. Primăria a trimis somații proprietarilor, iar în perioada 1-15 iulie 2021 se vor face verificări de către Direcția Poliția Locală la fața locului pentru fiecare teren, pentru a se constata dacă s-au luat măsurile necesare de către proprietari. Proprietarii care nu s-au conformat, vor primi un avertisment, urmat de sancționarea cu amendă. Cuantumul amenzii este între 1000-5000 de lei pentru persoane fizice și între 10.000-20.000 de lei pentru persoane juridice.
Comentarii prin facebook