Hotărârile ”transparenței” din Primăria Timișoara au fost adoptate la limită de Consiliul Local

consiliul local

consiliul local

Deși aleșii locali ai USR PLUS au făcut zid împotriva adoptării Hotărârilor de Consiliu Local referitoare la publicarea diplomelor de studii și a domiciliului celor din conducerea Primăriei Timișoara, acestea au fost adoptate la limită, la o diferență de două voturi.

Proiectele lansate de consilierul local Pro România, Marius Craina, a trecut prin voturile exprimate de cei de la PNL, PSD și Pro România, 14, faţă de cele 12 împotrivă ale celor din USR PLUS. ”Distracția” intrării în vigoare a celor două HCL nu se încheie aici, secretarul general al primăriei, Caius Șuli, a și anunțat că nu și-a dat girul pentru cele două proiecte, iar primarul Dominic Fritz și mai mulți consilieri locali din partidul său au anunțat deja că oricum nu vor trece de analiza de legalitate a Prefecturii Timiș.

Totuși, hotărârea referitoare la diplome a fost extinsă și asupra tuturor consilierilor locali, printr-un amendament propus de Simion Moșiu.

Vârf de lance în atacarea celor două proiecte au fost Rodica Militaru, consiliera USR, ea fiind secondată de colegul ei Răzvan Stana, cei doi au devenit celebri odată cu introducerea legislației referitoare la animalele de companie din Timișoara. Cuvintele grele ale consilierei USR-iste au arătat că uneori tăcerea e de aur, ea l-a apostrofat pe inițiatorul celor două proiecte, Marius Craina, și i-a scos ochii în sensul în care propunerea ar veni de la reprezentantul uni partid care e condus de plagiatorul dovedit, Victor Ponta. De asemenea, i-a mai transmis că el nu ar avea ce să se preocupe de asemenea legate de … transparență, ci că ar trebui să propună proiecte din domeniul sănătății.

Cel mai ”colorat” dialog a aut loc între Rodica Militaru și Simion Moșiu. Liberalul a spus că el e absolvent de Politehnică timișoreană și e extrem de mândru de această postură. De asemenea, nu înțelege de ce ar trebui ca domiciliul să fie ascuns.

”Ne este frică de alegători, de organele represive, ne este frică de spioni? Eu am terminat Politehnica Timișoara, ar trebui să ascund acest fapt? Ne ascundem după buletin? Am ajuns să ne fie jenă că suntem din Timișoara? Bineînțeles, trebuie acoperit CNP și adresa”, a spus Moșiu.

Militaru, nervoasă, a replicat că ea este doctor inginer și că chiar s-a folosit de aceasta. I-a recomandat lui Moșiu să citească, aceasta îi menține creierul.

„Domnul Moșiu, nu ați înțeles absolut nimic din ce am spus. Am o diplomă de doctor inginer și nu mi-e rușine de ea. Dumneavoastră nu înțelegeți despre ce este vorba din punct de vedere legal. Mai citiți, domnule Moșiu, că cititul nu doare, ne menține creierul”, a răspuns Rodica Militaru.

O intervenție a avut și un al doilea consilier liberal, Ștefan Sandu, el nu s-a sfiit să aducă în prim plan problemele cu diplomele ale membrilor din partidul cu care PNL este în coaliție. Calm la început, Sandu s-a enervat și a urcat tonul, spunând că… unii au ajuns să aibp câte un CV, cu studii diferite raporate, pentru fiecare loc unde a fost depus un CV.

„Așa ceva nu s-a întâmplat nici pe vremea comuniștilor, nici după comunism, nu s-a întâmplat așa ceva în nicio țară civilizată. Este la fel ca și la plagiat, dacă doriți. Oare ce este rău că noi dovedim în Primăria Timișoara că avem omul potrivit la locul potrivit? Că nu avem un cântăreț la acordeon care ia decizii tehnice și invers. Anul trecut toată țara vorbea despre transparență și acum facem valuri”, a subliniat și Ștefan Sandu.

Primarul Dominic Fritz a fost la rândul său extrem de nervos, o stare care nu îi este, în general, caracteristică, a acuzat de ipocrizie și jocuri politice, în stânga și în dreapta

”Nu pot decât să mă declar și eu surprins de acestă dezbatere, dar sper că ceea ce a spus domnul secretar general nu este minor. Aceste proiecte de HCL nu vor fi avizate de secretar pentru că se consideră că nu sunt legale. Dacă dumneavoastră le veți vota, vor ajunge la prefectură și ne va cere să le revocăm pentru că nu sunt contrasemnate de secretar. Atât de simplu. Și mai vorbim cică de transparență, de alte valori, de ce vrem să construim în clasa politică, când lucrurile sunt destul de clare”, a anunțat primarul, înainte de vot, în cadrul dezbaterii, în ora în care toată lumea s-a contrat cu toată lumea pe tema proiectelor.

Ulterior, el a adus în prim plan și o ipoteză extrem de neplăcută pentru oraș, anume ruperea coaliției politice locale USR – PNL.

”Trebuie să vă obișnuiți că cineva vă contrazice. Felicitările mele să văd grupul PNL votând în unanimitate cu PSD și Pro România. Mă bucur să văd că v-ați găsit prietenia”, a spus Fritz, destul de nervos, după ce restul formațiunilor politice au trecut proiectul.

Fritz nu s-a sfiit să îl gratuleze cu apelative nici pe principalul său concurent politic din ultima perioadă, fostul primar Nicolae Robu, pe care l-a numit ”Profesor Doctor Honoris Causa”, pe care l-a amintit la pachet cu un alt contracandidat din cursa pentru primărie, chiar inițiatorul proiectelor transparenței.

”Dacă mai există o îndoială de ce a pierdut colegul nostru domnul Craina și partidul Pro România alegerile, dacă mai există vreo îndoială de ce a pierdut fostul coleg prof. dr. Honoris Causa Robu și PNL alegerile, ăsta este răspunsul. Aici vă investiți energia politică, în aceste jocuri. Nu sunt mai mult decât jocuri. Nu există niciun singur cetățean al Timișoarei, și au venit mulți la mine, care să îmi ceară diploma sau buletinul”, a mai declarat Fritz.

Este bine știut faptul că Nicolae Robu îl atacă permanent pe Dominic Fritz pentru faptul că el nu ar avea dreptul să fi fost candidat, respectiv acum primar, pentru că nu ar avea domiciliul în Timișoara. Problema a fost dezbătută, după o reclamație depusă în justiție, imediat după alegeri, instanța stabilind că Fritz a candidat absolut legal.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

8 comentarii pentru acest articol

Poli 21 a spus: (iulie 13th, 2021 at 20:30 )

Cam tremura izmenele pe multi asa zisi alesi, in frunte cu inegalabilul fritz.

alfica a spus: (iulie 13th, 2021 at 21:20 )

Fritulica si ai lui ,duc cu viteza orasul in gard.Praf ,mizerie,gropi.
PS:ati vazut vreo masina sa ude strazile noaptea ?

Tiberiu Ramneantu a spus: (iulie 13th, 2021 at 21:41 )

AC Recas nu e Poli!

Cititor a spus: (iulie 14th, 2021 at 00:13 )

Nu pot decât sa admir ce bine se exprima Fritz in limba romană ! Poate aflam ca a făcut chiar facultate pe tema asta, acolo in Germania. Ce ditirambe, ce fandări, eschive și contraatacuri. La sfârșit te ai fi așteptat ca teatral, le va arunca diplomele in fata dușmănilor. Când, ce sa vezi, tăcere ! Și ascunziș pe viza de legalitate a lui Surli, dornic sa facă pe plac noului jupân.

Ptr toți care au întrat în plasa naționalistă a spus: (iulie 14th, 2021 at 01:33 )

Dă-l naibii de Fritz, cine l-a pus sa candideze într-o țară profund naționalist ortodoxa Trebuia sa se gindeasca înainte USR, ce probleme vor deschide cu neamțu scos în fruntea administratiei. Chiar și la Timișoara. Care de fapt a devenit capitala Oltenilor, Severinenilor, Gorjenilor, Devenilor, toate pepiniere puternic naționalist comuniste! O să-l toace mărunt veniturile astea comuniste și moșii & babele aduse de comunisti de prin alte părți moldovenesti. Dar v-ati gindit ca tinindu-i partea principiilor acestor comunisti pictați în liberali, practic ORITI SPIRITUL DE COMUNIUNE MULTIETNIC BĂNĂȚEAN? Nu mai spun ca nici chiar distinsul Herr HOLLENDER, directorul Operei din Viena, Timisorean de talie mondială, NU ar putea candida ptr funcția de Primar la noi? Nici măcar la Giarmata…😂 Frumoasa țară ne-au pervertit sistemul paralel. Încep sa îmi amintesc vorbele lui Dragnea… Dar și alui Emil Constantinescu

Marian Radulescu a spus: (iulie 14th, 2021 at 03:42 )

Atunci toți cei care sunt în primărie sa posteze ci-ul și diplomele. De fapt… Toți cei care sunt în serviciul public ar trebui sa facă astdevla Orban în jos
Vi se pare ca au facut
Vorbesc în locul primariluivTimisoarei
Când toți aleșii își vor publica cartea de identitate (craina ar fi primul) o publicam și noi
Știți ca e dgpr da lu craina și robu li se rupe. Hai sa pună ei poze de pe ci și telefon

Ion a spus: (iulie 14th, 2021 at 10:06 )

Pandemia ne-a afectat pe toți. Mai ales din punct de vedere economic. Ar trebui reduse sau chiar suspendate taxele pe o perioadă de timp pentru a ne putea reveni. Rog Consiliul Local să suspende aplicarea TVA pe teritoriul orașului Timișoara până la 31.12.2022. Mulțumesc anticipat.

Asta da IPOCRIZIE cit casa. Tocmai de la cei mai CORUPȚI, CARE NE-AU FURAT 30 ANI, plus dmfurat libertatea sub comunism: Foștii activisti din nomenclatura comunista, precum Craina și gașca lui Robu s-au găsit sa calmeze transparență?! Ia sa ARATE EI DE UNDE. AU AVERILE CU VILE MARI și SCUMPE, cind ei au fost toată viata niște umili BUGETARI. Sunt de acord cu Transparenta la studiile și pregătirea bugetarilor, dar HAI SA O FACEM PINA LA CAPĂT. Ca în țările VESTICE. TRANSPARENȚĂ și la SURSA AVERILOR! Mai ale la BUGETARI!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Flavius Biea

Biea îşi pune centura în joc sâmbătă. Vineri are loc cântarul oficial

Gala Boxing Fighting Championship 4 „Biea luptă pentru România”, va avea loc sâmbătă, începând cu ora 20 la Sala Constantin Jude. Cântarul oficial se va desfăşura, vineri, 26 aprilie, de la ora 18.00, la Iulius Town. După o carieră impresionantă la amatori, unde a câștigat 9 titluri de campion național, 3 titluri de campion european,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Biea îşi pune centura în joc sâmbătă. Vineri are loc cântarul oficial
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Un proxenet de 67 de ani a fost săltat de acasă de „mascaţi”

Dacă la 67 de ani unii îşi plimbă nepoţii prin parc, un „peşte bătrân” se ocupa cu racolarea tinerelor cu probleme pe care le trimitea la „produs”. Joi, poliţiştii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Timișoara, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș, au efectuat 3 percheziţii domiciliare, în Timișoara, la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un proxenet de 67 de ani a fost săltat de acasă de „mascaţi”
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată

Învățământul dual a fost unul dinte cele mai discutate subiecte de pe ordinea de zi a întâlnirii membrilor guvernului veniți la Timișoara cu mediul de afaceri local. Această zonă e clar mai puternic dezvoltată decât Moldova, iar necesitatea de forță de muncă e mult mai mare, a spus premierul Marcel Ciolacu. Evoluția României este clar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Învățământul dual a fost unul dinte cele mai discutate subiecte de pe ordinea de zi a întâlnirii membrilor guvernului veniți la Timișoara cu mediul de afaceri local. Această zonă e clar mai puternic dezvoltată decât Moldova, iar necesitatea de forță de muncă e mult mai mare, a spus premierul Marcel Ciolacu. Evoluția României este clar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată
Pe cai mari, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri, Nicolae Robu și Alfred Simonis promit să se înțeleagă atunci când vor fi primar și președinte de consiliu județean. Vor fi ”prieteni” și vor colabora pentru județ și pentru atragerea de noi investiții. Nu au fost prieteni când unul era primar și unul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis și Robu, cei mai buni prieteni ”administrativi”. Cei doi promit că vor colabora pentru județ și Timișoara
Dacă la 67 de ani unii îşi plimbă nepoţii prin parc, un „peşte bătrân” se ocupa cu racolarea tinerelor cu probleme pe care le trimitea la „produs”. Joi, poliţiştii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Timișoara, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș, au efectuat 3 percheziţii domiciliare, în Timișoara, la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un proxenet de 67 de ani a fost săltat de acasă de „mascaţi”
Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A – Înființarea și dezvoltarea întreprinderilor. Intervalul de depunere: 14.05.2024-26.06.204* sau până când valoarea proiectelor depuse este de cel puțin 110% din valoarea alocării sesiunii Fonduri disponibile: 124.692,42 Euro Ghidul solicitantului este disponibil pe site-ul GAL Colinele Recaș, la adresa: https://galcolinelerecas.com/apeluri-deschise/.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A – Înființarea și dezvoltarea întreprinderilor
Primăria Municipiului Timișoara și Arhiepiscopia Timișoarei vor semna, în perioada imediat următoare, un contract de închiriere a imobilului de pe bulevardul Loga nr. 3, în vederea desfășurării activității Grădiniței cu Program Prelungit nr. 19. Clădirea cu demisol, parter și etaj, în suprafață totală de 1.145,3 mp, a fost verificată deja de către echipe de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Grădinița cu Program Prelungit nr. 19 are asigurat un spațiu adecvat pentru funcționare
Elevii interesați să vadă cum e viața de studenți pot participa și în acest an la proiectul West Summer University (WSU), universitatea de vară destinată elevilor începând cu vârsta de minimum 16 ani, organizat la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), care simulează toate aspectele vieții de student. În acest an, acesta va avea loc...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Universitatea de Vară revine cu o nouă ediție a Școlii de Vară. Elevii vor afla cum e să fii student
Sediul Prefecturii Timiș găzduiește de la această oră ședința Guvernului României. În frunte cu primul ministru, Marcel Ciolacu, miniștrii dezbat  în sedință  mai multe proiecte.  Lista include și trei asemenea proiecte extrem de importante pentru județ. Vorbim despre cele referitoare la Institutul Oncologic, cel de aprobare a indicatorilor pentru noul stadion care va fi ridicat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Proiectele noului stadion, al Institutului Oncologic și cel al PTF Beba Veche au fost aprobate in ședința de guvern de la Timișoara
Top