Hotărârile ”transparenței” din Primăria Timișoara au fost adoptate la limită de Consiliul Local

consiliul local

consiliul local

Deși aleșii locali ai USR PLUS au făcut zid împotriva adoptării Hotărârilor de Consiliu Local referitoare la publicarea diplomelor de studii și a domiciliului celor din conducerea Primăriei Timișoara, acestea au fost adoptate la limită, la o diferență de două voturi.

Proiectele lansate de consilierul local Pro România, Marius Craina, a trecut prin voturile exprimate de cei de la PNL, PSD și Pro România, 14, faţă de cele 12 împotrivă ale celor din USR PLUS. ”Distracția” intrării în vigoare a celor două HCL nu se încheie aici, secretarul general al primăriei, Caius Șuli, a și anunțat că nu și-a dat girul pentru cele două proiecte, iar primarul Dominic Fritz și mai mulți consilieri locali din partidul său au anunțat deja că oricum nu vor trece de analiza de legalitate a Prefecturii Timiș.

Totuși, hotărârea referitoare la diplome a fost extinsă și asupra tuturor consilierilor locali, printr-un amendament propus de Simion Moșiu.

Vârf de lance în atacarea celor două proiecte au fost Rodica Militaru, consiliera USR, ea fiind secondată de colegul ei Răzvan Stana, cei doi au devenit celebri odată cu introducerea legislației referitoare la animalele de companie din Timișoara. Cuvintele grele ale consilierei USR-iste au arătat că uneori tăcerea e de aur, ea l-a apostrofat pe inițiatorul celor două proiecte, Marius Craina, și i-a scos ochii în sensul în care propunerea ar veni de la reprezentantul uni partid care e condus de plagiatorul dovedit, Victor Ponta. De asemenea, i-a mai transmis că el nu ar avea ce să se preocupe de asemenea legate de … transparență, ci că ar trebui să propună proiecte din domeniul sănătății.

Cel mai ”colorat” dialog a aut loc între Rodica Militaru și Simion Moșiu. Liberalul a spus că el e absolvent de Politehnică timișoreană și e extrem de mândru de această postură. De asemenea, nu înțelege de ce ar trebui ca domiciliul să fie ascuns.

”Ne este frică de alegători, de organele represive, ne este frică de spioni? Eu am terminat Politehnica Timișoara, ar trebui să ascund acest fapt? Ne ascundem după buletin? Am ajuns să ne fie jenă că suntem din Timișoara? Bineînțeles, trebuie acoperit CNP și adresa”, a spus Moșiu.

Militaru, nervoasă, a replicat că ea este doctor inginer și că chiar s-a folosit de aceasta. I-a recomandat lui Moșiu să citească, aceasta îi menține creierul.

„Domnul Moșiu, nu ați înțeles absolut nimic din ce am spus. Am o diplomă de doctor inginer și nu mi-e rușine de ea. Dumneavoastră nu înțelegeți despre ce este vorba din punct de vedere legal. Mai citiți, domnule Moșiu, că cititul nu doare, ne menține creierul”, a răspuns Rodica Militaru.

O intervenție a avut și un al doilea consilier liberal, Ștefan Sandu, el nu s-a sfiit să aducă în prim plan problemele cu diplomele ale membrilor din partidul cu care PNL este în coaliție. Calm la început, Sandu s-a enervat și a urcat tonul, spunând că… unii au ajuns să aibp câte un CV, cu studii diferite raporate, pentru fiecare loc unde a fost depus un CV.

„Așa ceva nu s-a întâmplat nici pe vremea comuniștilor, nici după comunism, nu s-a întâmplat așa ceva în nicio țară civilizată. Este la fel ca și la plagiat, dacă doriți. Oare ce este rău că noi dovedim în Primăria Timișoara că avem omul potrivit la locul potrivit? Că nu avem un cântăreț la acordeon care ia decizii tehnice și invers. Anul trecut toată țara vorbea despre transparență și acum facem valuri”, a subliniat și Ștefan Sandu.

Primarul Dominic Fritz a fost la rândul său extrem de nervos, o stare care nu îi este, în general, caracteristică, a acuzat de ipocrizie și jocuri politice, în stânga și în dreapta

”Nu pot decât să mă declar și eu surprins de acestă dezbatere, dar sper că ceea ce a spus domnul secretar general nu este minor. Aceste proiecte de HCL nu vor fi avizate de secretar pentru că se consideră că nu sunt legale. Dacă dumneavoastră le veți vota, vor ajunge la prefectură și ne va cere să le revocăm pentru că nu sunt contrasemnate de secretar. Atât de simplu. Și mai vorbim cică de transparență, de alte valori, de ce vrem să construim în clasa politică, când lucrurile sunt destul de clare”, a anunțat primarul, înainte de vot, în cadrul dezbaterii, în ora în care toată lumea s-a contrat cu toată lumea pe tema proiectelor.

Ulterior, el a adus în prim plan și o ipoteză extrem de neplăcută pentru oraș, anume ruperea coaliției politice locale USR – PNL.

”Trebuie să vă obișnuiți că cineva vă contrazice. Felicitările mele să văd grupul PNL votând în unanimitate cu PSD și Pro România. Mă bucur să văd că v-ați găsit prietenia”, a spus Fritz, destul de nervos, după ce restul formațiunilor politice au trecut proiectul.

Fritz nu s-a sfiit să îl gratuleze cu apelative nici pe principalul său concurent politic din ultima perioadă, fostul primar Nicolae Robu, pe care l-a numit ”Profesor Doctor Honoris Causa”, pe care l-a amintit la pachet cu un alt contracandidat din cursa pentru primărie, chiar inițiatorul proiectelor transparenței.

”Dacă mai există o îndoială de ce a pierdut colegul nostru domnul Craina și partidul Pro România alegerile, dacă mai există vreo îndoială de ce a pierdut fostul coleg prof. dr. Honoris Causa Robu și PNL alegerile, ăsta este răspunsul. Aici vă investiți energia politică, în aceste jocuri. Nu sunt mai mult decât jocuri. Nu există niciun singur cetățean al Timișoarei, și au venit mulți la mine, care să îmi ceară diploma sau buletinul”, a mai declarat Fritz.

Este bine știut faptul că Nicolae Robu îl atacă permanent pe Dominic Fritz pentru faptul că el nu ar avea dreptul să fi fost candidat, respectiv acum primar, pentru că nu ar avea domiciliul în Timișoara. Problema a fost dezbătută, după o reclamație depusă în justiție, imediat după alegeri, instanța stabilind că Fritz a candidat absolut legal.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

8 comentarii pentru acest articol

Poli 21 a spus: (iulie 13th, 2021 at 20:30 )

Cam tremura izmenele pe multi asa zisi alesi, in frunte cu inegalabilul fritz.

alfica a spus: (iulie 13th, 2021 at 21:20 )

Fritulica si ai lui ,duc cu viteza orasul in gard.Praf ,mizerie,gropi.
PS:ati vazut vreo masina sa ude strazile noaptea ?

Tiberiu Ramneantu a spus: (iulie 13th, 2021 at 21:41 )

AC Recas nu e Poli!

Cititor a spus: (iulie 14th, 2021 at 00:13 )

Nu pot decât sa admir ce bine se exprima Fritz in limba romană ! Poate aflam ca a făcut chiar facultate pe tema asta, acolo in Germania. Ce ditirambe, ce fandări, eschive și contraatacuri. La sfârșit te ai fi așteptat ca teatral, le va arunca diplomele in fata dușmănilor. Când, ce sa vezi, tăcere ! Și ascunziș pe viza de legalitate a lui Surli, dornic sa facă pe plac noului jupân.

Ptr toți care au întrat în plasa naționalistă a spus: (iulie 14th, 2021 at 01:33 )

Dă-l naibii de Fritz, cine l-a pus sa candideze într-o țară profund naționalist ortodoxa Trebuia sa se gindeasca înainte USR, ce probleme vor deschide cu neamțu scos în fruntea administratiei. Chiar și la Timișoara. Care de fapt a devenit capitala Oltenilor, Severinenilor, Gorjenilor, Devenilor, toate pepiniere puternic naționalist comuniste! O să-l toace mărunt veniturile astea comuniste și moșii & babele aduse de comunisti de prin alte părți moldovenesti. Dar v-ati gindit ca tinindu-i partea principiilor acestor comunisti pictați în liberali, practic ORITI SPIRITUL DE COMUNIUNE MULTIETNIC BĂNĂȚEAN? Nu mai spun ca nici chiar distinsul Herr HOLLENDER, directorul Operei din Viena, Timisorean de talie mondială, NU ar putea candida ptr funcția de Primar la noi? Nici măcar la Giarmata…😂 Frumoasa țară ne-au pervertit sistemul paralel. Încep sa îmi amintesc vorbele lui Dragnea… Dar și alui Emil Constantinescu

Marian Radulescu a spus: (iulie 14th, 2021 at 03:42 )

Atunci toți cei care sunt în primărie sa posteze ci-ul și diplomele. De fapt… Toți cei care sunt în serviciul public ar trebui sa facă astdevla Orban în jos
Vi se pare ca au facut
Vorbesc în locul primariluivTimisoarei
Când toți aleșii își vor publica cartea de identitate (craina ar fi primul) o publicam și noi
Știți ca e dgpr da lu craina și robu li se rupe. Hai sa pună ei poze de pe ci și telefon

Ion a spus: (iulie 14th, 2021 at 10:06 )

Pandemia ne-a afectat pe toți. Mai ales din punct de vedere economic. Ar trebui reduse sau chiar suspendate taxele pe o perioadă de timp pentru a ne putea reveni. Rog Consiliul Local să suspende aplicarea TVA pe teritoriul orașului Timișoara până la 31.12.2022. Mulțumesc anticipat.

Asta da IPOCRIZIE cit casa. Tocmai de la cei mai CORUPȚI, CARE NE-AU FURAT 30 ANI, plus dmfurat libertatea sub comunism: Foștii activisti din nomenclatura comunista, precum Craina și gașca lui Robu s-au găsit sa calmeze transparență?! Ia sa ARATE EI DE UNDE. AU AVERILE CU VILE MARI și SCUMPE, cind ei au fost toată viata niște umili BUGETARI. Sunt de acord cu Transparenta la studiile și pregătirea bugetarilor, dar HAI SA O FACEM PINA LA CAPĂT. Ca în țările VESTICE. TRANSPARENȚĂ și la SURSA AVERILOR! Mai ale la BUGETARI!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

isho.ro
isho.ro

Cele mai citite articole


gauss-topografie-timisoara_728x90px

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Nicolae Robu si Alin Nica

Alin Nica îl pune pe Nicolae Robu pe lista scurtă de potenţiali candidaţi ai PNL la Primăria Timişoara

Viceprimarul Cosmin Tabără, deputatul Marilen Pirtea, fostul primar al Timişoarei Nicolae Robu şi… ultimul dar nu cel din urmă, Alin Nica, sunt posibilii candidaţi ai PNL pentru scaunul de primar al Timişoarei. Enumerarea a fost făcută chiar de preşedintele PNL Timiş, Alin Nica. În premieră, preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, a prezentat o listă cu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica îl pune pe Nicolae Robu pe lista scurtă de potenţiali candidaţi ai PNL la Primăria Timişoara
dermaskin-orizontal

Sport vezi arhiva Sport

CSC Dumbravita

Nu că s-ar pune problema, dar Dumbrăviţa nu are drept de promovare în Liga I. Alte patru echipe din Liga 2 în aceeaşi situaţie

Cinci echipe din Liga 2, printre care şi CSC Dumbrăviţa, nu vor avea dreptul să promoveze în primul eşalon, dar vor putea participa la play-off. Motivul este că aceste cluburi sunt de drept public, Dumbrăviţa aparţinând de Consiliul Local. Printre cele cinci echipe se numără şi CSA Steaua, club susţinut de Ministerul Apărării. Potrivit liga2.ro,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nu că s-ar pune problema, dar Dumbrăviţa nu are drept de promovare în Liga I. Alte patru echipe din Liga 2 în aceeaşi situaţie
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Turismul în județul Timiș, promovat în cea mai … turistică zonă a României, pe litoralul Mării Negre/Foto

În vârf de sezon estival și în cel mai aglomerat weekend pe Litoralul Românesc, Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (APDT) în județul Timiș a derulat o acțiune de promovare turistică a destinației în contextul anului 2023 când Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană. În cadrul proiectelor naționale asumate și pentru a folosi cât mai...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Turismul în județul Timiș, promovat în cea mai … turistică zonă a României, pe litoralul Mării Negre/Foto

Economic vezi arhiva Economic

Au sosit emiratezii de la Abu Dhabi la Aeroportul Internațional Timișoara. Se discută despre centrul intermodal de 300 de milioane de euro

La Aeroportul Internațional Timișoara a sosit, miercuri, o delegație a reprezentanților Abu Dhabi Ports Group din Emiratele Arabe Unite și ai ADQ Abu Dhabi. Aceștia sunt însoțiți de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și secretarul de stat din acelaşi minister Bogdan Mândrescu, iar discuțiile purtate cu oficialii AIT se referă la un centru intermodal cargo de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Au sosit emiratezii de la Abu Dhabi la Aeroportul Internațional Timișoara. Se discută despre centrul intermodal de 300 de milioane de euro

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Joi seara, pe Aeroportul Internațional Timișoara a aterizat o aeronavă militară de mare capacitate, care va prelua mai multe utilaje ale Pompierilor, dar și personal care să le opereze, pentru a le transporta în Franța, țară care se confruntă cu mari incendii. O parte dintre pompieri și din vehicule provin din Timiș. Este vorba despre...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pompierii timișoreni pleacă în Franța cu o aeronavă C17, pentru a participa la stingerea incendiilor de vegetație/VIDEO
Viceprimarul Cosmin Tabără, deputatul Marilen Pirtea, fostul primar al Timişoarei Nicolae Robu şi… ultimul dar nu cel din urmă, Alin Nica, sunt posibilii candidaţi ai PNL pentru scaunul de primar al Timişoarei. Enumerarea a fost făcută chiar de preşedintele PNL Timiş, Alin Nica. În premieră, preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, a prezentat o listă cu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica îl pune pe Nicolae Robu pe lista scurtă de potenţiali candidaţi ai PNL la Primăria Timişoara
În vârf de sezon estival și în cel mai aglomerat weekend pe Litoralul Românesc, Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (APDT) în județul Timiș a derulat o acțiune de promovare turistică a destinației în contextul anului 2023 când Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană. În cadrul proiectelor naționale asumate și pentru a folosi cât mai...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Turismul în județul Timiș, promovat în cea mai … turistică zonă a României, pe litoralul Mării Negre/Foto
În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 6.469 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 844 mai puține față de ziua anterioară, anunță Ministerul Sănătății. În intervalul 10.08.2022 (10:00) – 11.08.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 29 decese (16 bărbați și 13 femei), dintre...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Bilanț Coronavirus, 11 august 2022. Mai puţine cazuri ca în ziua precedentă. În Timiş sunt patru focare active
Joi, 11 august, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, au efectuat 3 percheziții domiciliare, în Timișoara, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și mare risc. 3 mandate de aducere au fost puse în executare. Din cercetări a reieșit că, în perioada 2021-2022,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Captură mică după trei percheziții la traficanți de droguri din Timișoara
Consiliul Concurenței a anunțat că analizează tranzacția prin care Med Life va prelua grupul Medici’s, cunoscuta rețea de clinici care opereză în Timișoara. Med Life SA  este un operator privat de sănătate, cu clinici în mai multe orașe din România. Compania este listată la Bursa de Valori București. ”Grupul Medici’s activează pe piața serviciilor medicale...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Consiliul Concurenței analizează preluarea Medici’s de către Med Life SA
Șapte trasee turistice, fiecare să includă mai multe puncte de atracție din județ, sunt propunerea Consiliului Județean Timiș pentru a atrage vizitatorii din afara țării, dar și pe cei români. Acestea au fost reunite într-o hartă, disponibilă atât în format fizic, pe hârtie, dar și online. Biroul pentru Dezvoltare a Turism și Evenimente din cadrul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișul are în premieră o hartă a traseelor turistice. Zece mii de hărți pe hârtie și un portal online ajută vizitatorii să descopere județul
S-a dus la furat şi când a fost prins a recurs la violenţă pentru a scăpa. Fuga a avut însă picioare scurte şi a ajuns unde trebuie, după gratii. Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Timișoara au reținut un bărbat, în vârstă de 34 de ani, bănuit de tâlhărie calificată. Acesta a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Hoţ şi tâlhar! Poveste cu final aşteptat
Prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu, analizează perioada de vară în România și concluzionează că legiuitorul a permis acordarea de amenzi prea mici pentru încălcarea normelor sociale, a regulilor de circulație sau chefurile ținute de unii români. În concluzie, cere schimbări legislative. Mihai Ritivoiu analizează în primul rând fenomenul migrației românești în scopul obținerii unui job...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Prefectul Mihai Ritivoiu cere modificarea legislației în domeniul amenzilor. El analizează fenomenul migrației pentru muncă a românilor
Cinci echipe din Liga 2, printre care şi CSC Dumbrăviţa, nu vor avea dreptul să promoveze în primul eşalon, dar vor putea participa la play-off. Motivul este că aceste cluburi sunt de drept public, Dumbrăviţa aparţinând de Consiliul Local. Printre cele cinci echipe se numără şi CSA Steaua, club susţinut de Ministerul Apărării. Potrivit liga2.ro,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nu că s-ar pune problema, dar Dumbrăviţa nu are drept de promovare în Liga I. Alte patru echipe din Liga 2 în aceeaşi situaţie
Top