Medicul Octavian Jurma: „Ar trebui să plătim acum cu dobândă relaxarea pe care am acceptat-o cu prea multă uşurinţă în vară”

Epidemiologul timișorean Octavian Jurma critică aspru măsurile luate de autorități în ultima perioadă. Pe lângă discriminarea persoanelor nevaccinate, epidemiologul constată că acțiunile Guvernului sunt parcă menite să „detoneze” sistemul medical și așa prăbușit.

„Ar trebui să plătim acum cu dobândă relaxarea pe care am acceptat-o cu prea multă uşurinţă în vară. Este consecinţa inevitabilă a măsurilor nesăbuite de relaxare, fără nicio măsură de certificat verde, sau altceva, cum au făcut celelalte ţări din jurul nostru. Inclusiv acum vedem că se iau măsuri de relaxare în acest val, deci este un dezastru care la stadiul acesta, este un dezastru care este indus deja.

Nu mai pot să cred că oamenii ăştia chiar nu îşi dau seama ce fac, eliminând testele. E ca şi cum ai pune exploziv ca să detonezi sistemul medical.

Deja se încearcă un soi de lockdown pentru cei nevacinaţi şi eu sunt unul dintre cei care sunt avocaţii cei mai vocali ai vaccinării şi stimulării vaccinării, dar să treci acum la măsuri care sunt literalmente aproape de violenţă şi să pui toată carantina asta direct pe nevaccinaţi, mi se pare un act foarte agresiv”, a fost de părere Jurma.

Medicul timișorean a mai precizat că, până acum, mereu aveam testul ca să justificăm că oricine se poate testa dacă nu vrea să se vaccineze.

„De data aceasta asistăm la nişte măsuri luate în pripă şi în disperare.O carantină minimă ca să fie funcţională, ar trebui să fie de 30 de zile. În două săptămâni am ieşi din val, în următoarele două săptămâni am fi pe o curbă descendentă, însă sub protecţia carantinei, vaccinarea ar putea să meargă într-un ritm foarte accelerat, pentru că aceşti oameni pot fi anunţaţi din timp.

Vedeţi că dacă nu vă vaccinaţi, o să aveţi în continuare o carantină foarte dură. Nu poţi să anunţi acum, de pe azi pe mâine, că dacă nu te-ai vaccinat, nu mai poţi să faci nimic în România, când toată vara le-ai promis că o să poată să se distreze până la iarnă”, a mai transmis cercetătorul.

Octavian Jurma susține că o carantină totală ne-ar ajuta să depășim acest val și am învăța și noi, ca și italienii, din greșelile valurilor anterioare.

„Propunerea mea este să extindem asupra tuturor, 30 de zile, să stingem acest incendiu şi după aceea să învăţăm şi noi lecţiile, cum a învăţat Italia, pentru că nu întâmplător italienii au procedat aşa în aceasă vară. Ei ştiu ce coşmar poate să producă un asemenea val, astfel încât ei au ieşit de sub carantină, sub protecţia certificatului verde, care într-adevăr, presupune pentru toţi o libertate de mişcare, pentru că dacă nu ţi-ai declarat boala, nu te-ai vaccinat, poţi oricând să te testetzi. În felul acesta, lucrurile puteau fi ţinute sub control, dar vedeţi că noi, certificatul verde, nu l-am aplicat real, decât după 3 la mie, iar acum avem efectiv măsuri de relaxare, la 6 la mie, pentru că nu poţi să spui altceva când laşi şcolile deschise, când laşi toate acestea numai pentru vaccinaţi.

Se ştie foarte bine, că şi vaccinaţii transmit. Vaccinarea nu este o măsură suficientă la o asemenea incidenţă. Deci o să treacă peste noi acest val şi nu ne va asigura gradul de protecţie, pentru că nu mai există nimic raţional în deciziile care se iau acum”, a declarat Octavian Jurma.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

3 comentarii pentru acest articol

Cimisorean a spus: (octombrie 3rd, 2021 at 14:13 )

Nazistule

Ion a spus: (octombrie 3rd, 2021 at 14:33 )

Din „vară” până acum, a trecut ceva timp. Dacă coroborăm cu transmisibilitatea variantei indiene, cu timpul ei de incubație (mai redus decât în cazul variantei britanice), cu probabilitatea (mare) ca virusul să ajungă în comunități și în România din afară, nu prea pușcă… Sau poate că da, cine știe. Dar pentru asta trebuie făcute teste în masă. De două feluri: PCR, pentru detectarea (și tratarea precoce a) bolii, și de anticorpi, pentru a vedea cât din populație a fost atinsă. Gratuite, măcar pentru cei cu venituri modeste, adică marea majoritate a populației.
În rest,sănătate! Nu testăm, nu aerisim, nu ne spălăm pe mâini, mergem la meciuri de fotbal și la cârciumă, îl pupăm pe-ăla mic cum trece pragul venind de la școală, mergem la nunți etc.
Dacă Vodă zice „Vaccinați?”, zicem și noi: „Vaccinăm, Măria-Ta, dar mai încolo, după ce ne vedem dujmanii la ATI!” Că doar nu s-o agăța virusu’ ăsta de noi mai abitir ca Cîțu și Iohannis și PNL-ul!!!

(Dl dr. Jurma știe că în primăvara trecută am cam fost ocoliți de virus din varii motive precum izolare de lumea civilizată + măsuri draconice de prevenție + frică + epsilonul care va fi explicat de știință mai târziu, în timp ce în Occident epidemia a executat binecunoscutul ei efect de cosire. Acum, ne-a venit rândul și dacă pe undeva apare Sf. Parascheva cu o seringă în mână, în două zile îi întrecem pe israelieni la rata de vaccinare, plus că ne facem patru doze deodată!)
Amin și să fie primiți toți agenții de influență pro-vaccin la simpozionul firmelor producătoare din 2024 din Bali (hotel *****, bilet de avion + cazare + toate serviciile incluse gratis)! Plus pix personalizat și mapă din piele de pangolin răpus pe altarele științei!

legolas a spus: (octombrie 4th, 2021 at 02:04 )

Omul e dus!
Ce efecte ale relaxării din luna mai vede el în octombrie? Dacă erau efectele relaxării, trebuia să se vadă în iulie, cel târziu în august, nu în octombrie.
Apoi zice că în primăvară am scăpat mai ușor ca erau restricții la granițe. Pe bune? Oare nu exista virus în România și l-am blocat la graniță pe cel care dorea să intre?
Apoi că nu s-a introdus certificat verde. Păi doar în vară s-a introdus în puține țări și chiar și acum mai sunt țări din UE unde nu e folosit.
Apoi carantină de 30 de zile?! Doar să verifici statistica cu numărul de carantinări ale Dumbrăviței (vreo 6, din care 3 consecutive, adică 6 săptămâni), sau carantina din care Timișoara a ieșit cu rata de infectare mai mare decât intrase și alte exemple – ca să vezi că nu ajută.
Nu mai numiți acest absolvent de medicină de acum 20 de ani, care nu a profesat niciodată, care are o firma de apartment ce activează în domeniul advertising – cercetător și epidemiolog! Faceți de rușine aceste meserii.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Joc solid în Bănie pentru Dumbrăviţa

CSC Dumbrăviţa a pierdut la limită amicalul disputat în baza sportivă Lunca Jiului, cu Universitatea Craiova. A treia clasată din ediția trecută a Superligii s-a impus cu 1-0. Prima repriză a fost echilibrată, cu situații importante de ambele părți, însă tabela a rămas intactă. În repriza a doua, staff-ul bănăţenilor a rulat întreg lotul avut...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Joc solid în Bănie pentru Dumbrăviţa
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Rezultate foarte bune la Bacalureat 2024! Medie de promovabilitate de 78,10% în judeţul Timiş

Bacalureatul 2024, prima sesiune pentru judeţul Timiş, a fost un succes deosebit. Peste 78% din liceenii din promoţia curentă au reuşit să promoveze adevăratul examen al maturităţii. Per-total, au fost înscrişi 4468 de elevi din promoţia curentă şi cea anterioară, 197 nu s-au prezentat, 4 au fost eliminaţi, iar 3095 l-au luat. Cele mai multe...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Rezultate foarte bune la Bacalureat 2024! Medie de promovabilitate de 78,10% în judeţul Timiş
dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Contabilii timișoreni au protestat în fața sediului local al Finanțelor. Cer stoparea sistemelor e-Factura și e-TVA

Un număr mare de contabili au protestat, luni înainte de prânz, la un protest care a avut loc în fața sediului Finanțelor din Timișoara. Aceștia sunt nemulțumiți de modul în care au fost promovate și implementate proiectele e-TVA și e-Factura, care a dus la un adevărat haos în activitatea lor. De asemenea, au fost introduse...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Contabilii timișoreni au protestat în fața sediului local al Finanțelor. Cer stoparea sistemelor e-Factura și e-TVA

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Consiliul Județean Timiș, prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, anunță deschiderea apelui de finanțare „Timișoara.Next” începând cu data de 16 iulie 2024. Acesta vine ca o completare a Programului  național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023. „Timisoara.Next” urmărește consolidarea impactului obținut în urma derulării proiectelor culturale organizate în 2023...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CJ Timiș oferă finanțare de până la 250.000 de lei pentru proiectele culturale
Un număr mare de contabili au protestat, luni înainte de prânz, la un protest care a avut loc în fața sediului Finanțelor din Timișoara. Aceștia sunt nemulțumiți de modul în care au fost promovate și implementate proiectele e-TVA și e-Factura, care a dus la un adevărat haos în activitatea lor. De asemenea, au fost introduse...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Contabilii timișoreni au protestat în fața sediului local al Finanțelor. Cer stoparea sistemelor e-Factura și e-TVA
Proiectul unui nou sediu pentru baza de canotaj a CSM Timișoara, prin oferirea a trei containere pentru a fi folosite ca și vestiare, a fost momentul care a declanșat o nouă dispută în plenul Consiliului Local Timișoara, protagoniști fiind consilierul Roxana Iliescu și primarul Dominic Fritz. Consiliera locală a subliniat că aceste trei containere, fără...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Containere ca și vestiare sau un teren nou pentru un sediu al canotorilor? Roxana Iliescu și Dominic Fritz s-au contrat la maxim în plenul Consiliului Local
Bacalureatul 2024, prima sesiune pentru judeţul Timiş, a fost un succes deosebit. Peste 78% din liceenii din promoţia curentă au reuşit să promoveze adevăratul examen al maturităţii. Per-total, au fost înscrişi 4468 de elevi din promoţia curentă şi cea anterioară, 197 nu s-au prezentat, 4 au fost eliminaţi, iar 3095 l-au luat. Cele mai multe...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Rezultate foarte bune la Bacalureat 2024! Medie de promovabilitate de 78,10% în judeţul Timiş
Omul sfinţeşte locul. Şi asta se întâmplă la Şcoala Gimnazială Martin Şuboni din Jebel, acolo unde un colectiv de profesori dedicaţi s-au pus în slujba comunităţii şi al viitorului, ca elevii să fie cât mai bine instruiţi. Şi asta s-a văzut la primul examen al maturităţii, Evaluarea Naţională, care a făcut ca 71% din cei...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Locul unde şcoala se face cu suflet! Rezultate excelente pentru elevii din Jebel la Evaluarea Naţională
Conform sondajului de opinie realizat de INSCOP Research la comanda News.ro în iunie 2024, aproximativ o treime dintre români sunt optimiști în legătură cu viitorul țării, în creștere față de septembrie 2023. Direcția în care merge țara 34.9% dintre români cred că România se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 56.3% sunt pesimiști în legătură...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Românii au devenit mai optimişti. Procentul celor care cred că România se îndreaptă într-o direcție bună a crescut semnificativ
Societatea Colterm stă, în continuare, mai bine ca în anul precedent, la stocurile de combustibil, la începutul lunii iulie. Sistemul de termoficare centralizat pierde, în continuare clienți, deși la un ritm mai scăzut ca și în sezonul precedent. În ceea ce privește cărbunele în stoc, acum la Colterm sunt 20.377 tone, față de 14.076 tone,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Colterm pierde în continuare clienți, dar în ritm mai scăzut. Compania de termoficare are gaz și cărbune destul
Timișul se confruntă în continuare cu probleme legate de forța de muncă. Valoarea șomajului e extrem de scăzută, chiar în scădere, ajungând la doar 0,85%. În luna aprilie, valoarea acestui indicator era în Timiș de doar 0,87%. Problema șomajului extrem de scăzut din județ există de ani de zile, se poate spune că doar cine...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Scade, în continuare, șomajul în Timiș
Top