Echipele mobile de vaccinare de la Spitalul Militar din Timișoara vor fi sprijinite în teren de… studenți. Tineri de la Departamentul de Asistență Socială din cadrul Facultății de Sociologie și Psihologie din UVT, alături de cadre didactice, vor merge în mediul rural din Timiș pentru a încerca să-i convingă pe oameni să se vaccineze. O primă acțiune va începe vineri dimineață, când studenții vor pleca spre Variaș împreună cu personalul medical.
Acțiunea se desfășoară în cadrul unui parteneriat semnat între Universitatea de Vest din Timișoara și Spitalul Clinic Militar de Urgență „Doctor Victor Popesu”. Echipele mobile de vaccinare vor fi însoțite de studenți și cadre didactice de la Departamentul de Asistență Socială din cadrul Facultății de Sociologie și Psihologie, care vor avea misiune de a consilia populația pe teren și de a răspândi informații care să sprijine vaccinarea.
O primă acțiune va avea loc vineri, 19 noiembrie, în comuna Variaș. Un microbuz cu studenți de la UVT va însoți personalul medical de vaccinare de la Spitalul Militar din Timișoara. Tot în acest sfârșit de săptămână astfel de acțiuni se vor mai desfășura în Sânpetru, Valcani, Dudeștii Vechi și Găvojdia. Studenții de la asistență socială vor încuraja și stimula oamenii din mediul rural din Timiș să se vaccineze în următoarele șase luni, în funcție de situația din teren. În cadrul acțiunilor, tinerii vor fi instruiți să respecte măsurile de protecție Covid dar si să manifeste înțelegere, respect, empatie, disponibilitate de a informa într-o manieră accesibilă, păstrând atitudinea de a nu judeca persoanele cu care vor interacționa.
„În criza sanitară globală, asistentul social este unul dintre specialiștii cu rol de agent al schimbării indivizilor în comunitate, fiind un partener real al cetățenilor în procesul de schimbare inițiat. Considerăm că persoanele care locuiesc în comunitățile rurale nu au întotdeauna un acces facil la informațiile obiective privind măsurile de protecție pe termen scurt, mediu și lung împotriva virusului SARS-COV-2. Unul din rolurile profesionale ale asistentului social este cel de mobilizator, care încurajează și stimulează oamenii din comunitate să se vaccineze, valorificând, în situația dată, oportunitatea oferită de echipele mobile de la Spitalul Militar de Urgență”, transmite UVT printr-un comunicat de presă.
Prin aceste acțiuni, misiunea studenților de la asistență socială din UVT este aceea de a contribui la creșterea numărului de persoane vaccinate în comunitățile rurale din județul Timiș. În cadrul acestui demers studenții vor fi instruiți să respecte măsurile de protecție Covid dar si să manifeste înțelegere, respect, empatie, disponibilitate de a informa într-o manieră accesibilă, păstrând atitudinea de a nu judeca persoanele cu care vor interacționa.
Comentarii prin facebook