Necesar pentru multe dintre funcţiile organismului, magneziul este implicat în menţinerea echilibrului nervos şi muscular.
Pentru a evita oboseala şi efectele stresului, este bine ca alimentele care conţin acest mineral să nu ne lipsească din dietă.
Magneziul este prezent în aproape toate celulele organismului, participând, printre altele, la sute de reacţii enzimatice.
Corpul uman conţine în jur de 25 g din acest mineral, 60% din el fiind stocat în oase, ajutând la menţinerea structurii acestora. Un sfert este folosit de muşchi, iar restul magneziului este repartizat la creier, inimă, ficat şi rinichi.
Acest mineral favorizează absorbţia calciului, contribuind la menţinerea şi consolidarea oaselor şi dinţilor, este implicat în relaxarea musculară, previne şi combate stresul, crampele, oboseala, insomniile, susţine sistemul imunitar şi normalizează ritmul cardiac. Totodată, reglează tranzitul intestinal, are rol antialergic şi antiinflamator şi participă la sinteza proteinelor şi la producerea de energie.
Simptome care arată carenţa de magneziu
Având atât de multe roluri în organism, magneziul influenţează starea fizică şi psihică, iar carenţa lui determină apariţia unor simptome precum:
Crampele, spasmele sau slăbiciunea musculară
Oboseala
Nervozitatea
Durerile de cap
Tensiunea crescută
Probleme digestive (constipaţie, diaree)
Osteoporoza
Bătăile neregulate ale inimii
Sursa: clicksanatate.ro
Comentarii prin facebook