3 august. Este Ziua Timişoarei, care se sărbătoreşte începând cu anul 1999. Ea semnifică intrarea, pe 3 august 1919, a unui batalion al Armatei Române în oraş.
6 august. Sindicatul Primăriei Timişoara investeşte în imobiliare. În anul 2021 a achiziţionat nu mai puţin de zece apartamente în cea mai de fiţe staţiune din România, Mamaia.
7 august. Alin Nica devine preşedinte al PNL Timiş, în urma unor alegeri controversate, cu votanţi “puşi cu mâna”. Nica a obţinut 579 de voturi, în timp ce contracandidatul său, Sorin Munteanu, primarul Buziaşului, a primit doar 221 voturi.
9 august. Comuna Dumbrăviţa se menţine pe primul loc în România, într-un top privind procentul acoperirii vaccinale.
19 august. Guvernul alocă 150 de milioane de lei pentru ridicarea unui campus al Universităţii de Medicină şi Farmacie. Acesta se va construi la Ghiroda.
27 august. Foştii stâlpi ai administraţiei Robu, Rodica Aurelian şi Culiţă Chiş, se “îmbolnăvesc” la foc automat, cumulând luni de concedii medicale.
1 septembrie. Florin Cîţu forţează ieşirea USR de la guvernare, revocându-l din funcţie pe ministrul Justiţiei, Stelian Ion. Motivul oficial, USR-istul s-ar fi opus PNDL
3 septembrie. Neoficial se vorbeşte despre controlul preşedintelui Iohannis asupra unor şefi de parchete.
5 septembrie. Zi neagră pentru sportul şi teatrul românesc. Se sting din viaţă, în aceaşi zi, Ivan Patzaichin, legenda sportului românesc, şi Ion Caramitru.
6 septembrie. Membrii USR din Guvernul Cîţu îşi dau demisia în bloc.
9 septembrie. Prefectul USR de Timiş Zoltan Nemeth este demis din funcţie.
13 septembrie. ACS Poli, Cea Mai Poli Dintre Toate Poli (CMPDTP) îşi dă obştescul sfârşit.
15 septembrie, Primarul Dominic Fritz descoperă o reţea de fraudat concursuri în Primăria Timişoara, iar dosarul ajunge la DNA.
26 septembrie. După o jumătate de an în care problemele ţării au fost umbrite de campania electorală a PNL au loc şi alegerile în acest partid. Potrivit tuturor pariurilor, Florin Cîţu iese învingător din confruntarea cu Ludovic Oran, scor 2.878 la 1898. N-au lipsit acuzele de fraudă a votului.
27 septembrie. Preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, este ales vicepreşedinte naţional al partidului pe domeniul Transporturi şi Infrastructură.
27 septembrie. “Rebelul” Raul Ambruş înfiinţează o platformă liberală alternativă la PNL Timiş.
1 octombrie. Dacian Cioloş câştigă preşedinţia USR PLUS după două tururi de scrutin şi la o diferenţă foarte mică de scor faţă de Dan Barna.
2 octombrie. Se stinge din viaţă, din cauza coronavirusului, Petrică Moise, unul dintre cei mai mari cântăreţi de muzică bănăţeană.
3 octombrie. La Congresul USR PLUS, deputatul de Timiş Cătălin Drulă obţine cel mai mare număr de voturi dintre toţi candidaţii la funcţiile de vicepreşedinţi.
5 octombrie. Guvernul Cîţu cade, în urma unei moţiuni de cenzură care a adunat cele mai multe voturi dintre toate moţiunile post-decembriste. Au fost 281 de voturi pentru, în condiţiile în care erau necesare 234.
7 octombrie. Se stinge din viaţă Zoltan Marossy, fost subprefect de Timiş şi fost preşedinte al UDMR Timiş.
9 octombrie. Moare Ioan Căpraru, fost director al Casei de Pensii Timiş, dar şi al Casei Naţionale de Pensii.
11 octombrie. Pus pe glume proaste, Klaus Iohannis îl desemnează pe Dacian Cioloş să formeze guvernul. Preşedintele USR PLUS ia propunerea în serios şi acceptă.
15 septembrie. Ca-n justiţie! Judecătoare care trebuie să decidă în conflictul dintre Primăria Timişoara şi sindicatul instituţiei deţine un PUZ împreună cu Culiţă Chiş, parte în proces. Judecătoarea se recuză.
Comentarii prin facebook