Reprezentanții societății civile, care doresc să contribuie la ajutorarea cetățenilor ucrainieni refugiați, sunt rugați să lucreze în mod organizat și nu independent, pentru a nu se ajunge în situația unui haos. Ofertele de ajutor pot fi transmise pe e-mail spre autoritățile naționale și locale, oamenii sunt rugați să nu mai sune numărul de urgență 112 pentru a cere detalii legate de donarea de ajutoare.
”Pentru ca acest ajutor să ajungă la fiecare beneficiar și mai mult, să se plieze pe nevoile lui, este nevoie din partea noastră, a tuturor, să lucrăm organizat și integrat, tocmai în ideea de a răspunde rapid și eficient solicitărilor de sprijin venite din partea cetățenilor ucrainieni. Astfel, în vederea organizăriii eficiente și unitare a întregii misiuni umanitare, reprezentanții societății civile care doresc să sprijine această acțiune umanitară sunt rugați ca, pentru moment, să trimită intențiile de sprijin la adresa de e-mail: umanitar.dsu@mai.gov.ro, astfel încât acestea să fie colectate și centralizate la nivelul fiecărui județ.Vă informăm totodată că intențiile de ajutor pot fi comunicate și la adresa de e-mail a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției cjccitimis@gmail.com”, am fost informați de Prefectura Timiș.
Ulterior, în funcție de solicitările primite, autoritățile vor contacta și direcționa, în cel mai scurt timp, persoanele care pot pune la dispoziție diferite tipuri de servicii.
”Facem un apel către cetățeni să utilizeze ca mijloc de comunicare numărul unic pentru apeluri de urgență – 112 doar în situații de urgență și nu pentru comunicarea intențiilor de sprijin umanitar”, mai transmit cei de la Prefectură.
Comentarii prin facebook