Primăria Timişoara şi Banca Mondială au demarat studiul de prefezabilitate necesar ridicării unui nou spital municipal. Acesat urmează să fie amplasat între Aeroportul Cioca şi clădirea neterminată, aparţinând Ministerului Sănătăţii, de pe Calea Torontalului.
Municipalitatae va investi pentru ca Timișoara să devină centru de excelență în tratarea cancerului, transmite USR Timiş. Primarul Dominic Fritz a anunțat construirea unui nou Spital Municipal la Timișoara, în parteneriat cu Banca Mondială. Noul spital va reuni într-un nou complex clinic la standarde europene toate secțiile care acum sunt dispersate în diverse spații improprii din oraș. Construcția va fi ridicată între Aerodromul Utilitar și clădirea neterminată de mai bine de 20 de ani, care aparține Ministerului Sănătății, unde se dorește înființarea unui nou centru oncologic.
Primăria a demarat împreună cu IFC, divizia de investiții în dezvoltare a Băncii Mondiale, studiul de prefezabilitate necesar acestei investiții, fiind cea mai mare investiție din ultimii 50 de ani.
La acest proiect se adaugă și finalizarea aproape în întregime a noii clădiri, în valoare de 2,5 milioane de lei, ridicată lângă Spitalul Municipal, care găzduiește unul din cele mai noi aparate de radioterapie, un accelerator pentru tratamentul cancerului, dar și un nou computer tomograf. Aparatura a costat aproximativ 7 milioane de euro, acestea fiind achiziționate în parteneriat cu Ministerul Sănătății, printr-un program al Băncii Mondiale.
„Toate aceste investiții urmăresc să transforme Timișoara într-un centru de excelență în tratarea cancerului. Prin investițiile pe care le facem în sistemul sanitar vrem să le oferim condițiile medicale necesare pentru un tratament performant aici, acasă, în Timișoara”, a declarat primarul Fritz.
Comentarii prin facebook