Numeroși cetățeni au renunțat la serviciile furnizorului de termoficare al orașului încă înainte de putea legal să o facă, din cauza calității proaste a serviciului. Ce le recomandă primarul Dominic Fritz celor care au rezistat? Rămâneți cu noi, în viitor va fi o soluție practică.
Societatea Colterm este acum prevăzătoare, ne spune Fritz, face deja stocuri de gaze și urmează și pentru cărbune. În plus repară țevile prin care agentul termic ajunge la popor. Deci, nu vă pierdeți încrederea în sistemul de încălzire centralizată, spune primarul.
„Eu înțeleg frustrările celor conectați la Colterm, prin ce au trecut această iarnă. Fiecare trebuie să își cântărească avantajele deciziei lor. Eu știu că dacă ne uităm, soluția cea mai ieftină, ecologică, e un sistem de termoficare centralizat. Toate orașele care au făcut investiții în sistem au redus costurile masiv. Așa vor trebui să cântărească dacă merită sau nu (n.r. să rămână abonați Colterm). Eu cred în viito0r, că acest sistem va fi o soluție practică”, a spus Dominic Fritz.
În ajutorul recomandărilor primarului vine Petre Nenu, directorul CET Sud. Conform acestuia, ritmul în care sistemul de termoficare va fi îmbunătățit va fi mult mai rapid, mai rapid decât cetățenii își vor putea recupra investiția în centrală proprie.
„Nu cred că cei care își pun centrale își vor recupera investiția atât de repede ca și cum investim noi. Se discută pe rețele, sistemul de transport al energiei termice, sunt 70 de kilometri de rețea primară, 200 de secundară. Rețeaua primară e finalizată (n.r. reabilitată) în proporție de 42,40%, pe rețeaua secundară vorbim deja de 70%. acum sunt pierderi de 220 de tone pe oră, acum suntem 180 pe apa caldă, respectiv 50 – 100 de termic, ne dorim să ajungem la doar 10% pierderi din total agent termic. Eu apreciez că în cinci – șase ani, cu un ritm serios de muncă vom termina reabilitarea întregii rețele”, a spus Nenu.
Comentarii prin facebook