Halucinanta “dispariţie” a clubului Electrica Timişoara. A fost “dus acasă” de fostul director al STPT, Ioan Goia

Situaţie bizară la unul dintre cele mai vechi cluburi timişorene, Electrica. Cunoscută dintotdeauna ca echipa “tramvaiştilor”, Electrica a ajuns acum, cel mai probabil, în posesia fostului director al STPT, Ioan Goia. Atunci când a plecat din  societate, Goia a dus acasă şi documentele referitoare la clubul care a aparţinut, încă de la înfiinţare, anul 1929, societăţii de transport în comun.  Nici preşedintele Electrica, o marionetă a lui Goia, nu ştie nimic. Clubul trebuie să primească acum o sumă frumoasă de bani pentru David Miculescu.

Cu toate că nu a jucat niciodată în primul eşalon, Electrica are o istorie destul de bogată. Înfiinţat în 1929, echipa a jucat, până în 1932, în turneul regional de vest, unul dintre cele cinci înainte ca învingătorii să joace la un turneu eliminatoriu pentru promovarea în Divizia A. Potrivit Wikipedia, principalele rivale din acea perioadă ale Electricii au fost Chinezul, iar apoi Ripensia Timişoara, echipe care au dominat fotbalul românesc în perioada interbelică.

Cea mai bună perioadă a fost însă la finalul anilor 80, atunci când de destinele echipei, care se  numea Progresul, s-a ocupat celebrul Bebe Bucur. Au fost ani în care “tramvaiştii” au cochetat cu promovarea în prima ligă fotbalistică, mulţi cunoscători ai fenomenului afirmând că acest lucru s-ar fi întâmplat în 1990 sau 1991, dacă nu ar fi venit revoluţia.

Printre numele cunoscute care au jucat atunci la Progresul s-au numărat: Rosenblum, Munteanu II, Giuchici, Vlătănescu, Ilici, Şunda, Bozeşan I sau Steop, unii veniţi de la Poli, alţii ajungând ulterior la echipa fanion a oraşului. Antrenor era Ghiţă Chimiuc, altă figură cunoscută a fotbalului timişorean. În anii următori aici a jucat Vali Miculescu, iar apoi tot la Electrica şi-a început cariera fiul acestuia, David Miculescu, unul dintre cei mai promiţători atacanţi români ai momentului, De altfel, în urma transferului lui Miculescu jr. de la UTA la Steaua, clubul timişorean ar trebui să primească o sumă frumoasă de bani, evaluată între 60.000 şi 80.000 de euro. Un antrenor de legendă, dar la nivel de juniori, a fost Doru Maşcovescu. La ora actuală echipa evoluează în Liga a 5-a, dar continuă să aibă un centru de copii şi junior foarte productiv.

Contractul dus acasă

Dacă în întreaga istorie, clubul a aparţinut de societatea de transport în comun, oricum s-a chemat a aceasta (IJTL, RATT, STPT), inclusiv în perioada Progresului, de câţiva ani ajuns o entitate separată. De altfel, pe site-ul AJF clubul apare ca fiind înfiinţat în 1869, an în care evident că nu ajunsese mingea de fotbal în Timişoara. Dar în acelaşi an se punea în funcţiune prima linie de tramvai din Timişoara, legând astfel încă o dată clubul de societatea de transport în comun. Colaborarea între societate şi club a continuat însă sub forma unor contracte. De altfel, clubul foloseşte baza STPT fără a plăti chirie. Problema este chiar contractul pe baza căruia funcţiona coloborarea, care pur şi simplu a dispărut. Şi asta de ceva ani. Fiindcă nu există acel contract, nu se ştie nici măcar care e statutul juridic al clubului.

Numit nu de foarte mult timp director interimar al STPT, Patriciu Ruşeţ încearcă să rezolve misterul.

“A existat un contract între club şi RATT, iar apoi când RATT s-a transformat în STPT s-a făcut un alt contract. Acel contract a fost dus însă de cineva acasă şi nu mai există la noi. Am încercat să rezolvăm problema cu clubul, dar cei de acolo ne-au tratat cu un minim respect ca să nu folosesc alt termen”, ne-a declarat Ruşeţ.

Cu toate că el nu a dat nume, toată lumea ştie că cel care a plecat cu actele este Ioan Goia, fost director al STPT.

Echipa din Liga 5 s-a înscris în campionat pe 29 iulie a.c, cu titulatura Asociaţia Club Sportiv Electrica 1929.

“Ştiu că sunt problem acolo şi e un mare scandal. Dar actele cu care s-au înscris ca asociaţie sportivă în campionat sunt corecte, astfel că nu pot să intervin între ei”, ne-a declarat Romeo Malac,, preşedintele AJF Timiş.

Actualul preşedinte al clubulului, Marcel Nicola, recunoaşte aproape explicit că este o marionetă a lui Goia.

 “E treaba lor, nu a noastră”, ne-a răspuns preşedintele Nicola la întrebarea privind dispariţia contracului de la STPT. Întrebat de situaţia juridică a clubului, el ne-a trimis în altă parte: “Vorbiţi cu domnul Goia, este preşedinte onorific al clubului, a fost directorul societăţii, el are toate datele”. Aşadar, preşedintele clubului nu ştie nimic despre statutul juridic al clubului pe care îl conduce sau… are intedicţie să vorbească. De la acelaşi Goia. De altfel, atunci când Goia era director al RATT/STPT, Nicola a vut mai multe poziţii de conducere, printre care chiar şi director adjunct. Când Goia a fost numit director al STMT, Nicola l-a urmat fiind şi acum angajat al acestei structuri

Cine este “Stăpânul” Goia

Ioan Goia a fost demis de Nicolae Robu din funcţia de director al STPT în mai 2018, pentru rezultate execrabile. Indolent, incapabil şi foarte slab manger, au fost calificativele date chiar de Robu lui Goia. Când pleacă din societate, potrivit unor surse duce acasă nu doar dosarul privind clubul Electrica, dar şi alte documente din STPT. Foarte interesant, în iunie 2018 acelaşi Goia participă la un concurs pentru o poziţie de membru al Consiliului de Administraţie al STPT (nouă în total). Şi nu obţine nici măcar 40 de puncte, baremul minim pentru a prinde locul.

În anul următor, ce să vezi? Goia este uns director al Societăţii Metropolitane de Transport Timișoara (SMTT), suprastructură care coordonează STPT! De noaptea minţii, dar şi o altă mostră a meritocraţiei promovate de fostul primar Nicolae Robu! Este arhicunoscuită de altfel, prietenia dintre Goia şi Chiş Culiţă, mâna dreapta a fostului prtimar. La STMT îşi duce doar apropiaţi, deveniţi obedienţi, fie pe filieră bisericească (Goia se dă habotnic, absolvind şi Teologai), fie din judeţul său natal, Alba. Printre aceştia, aşa cum am amintit, şi Marcel Nicola. Iar fără nicio glumă, toţi aceşti “supuşi”, când vorbesc de Goia, îl numesc “Stăpânul”. La începutul lunii martie a.c. Goia a demisionat de la STMT, înainte să fie dat afară. Nu s-a potolit şi acum îl sapă pe actualul director, Călin Badiu. Iar când are timp dă consultaţii secretarului general adjuct al Guvernului, Bogdan Ghelbere, cel care deţine şi funcţia de secretar general adjunct al PNL Timiş.

 

 

 

 

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

23 comentarii pentru acest articol

Sorin a spus: (august 17th, 2022 at 08:33 )

Timisoara moare si la propriu si la figurat , si voi il plangeti pe Badiu,,,,praf in ochii
Cine e domle Badiu asta ? de Goia stim….dar Badiu?????

asu a spus: (august 17th, 2022 at 08:36 )

Banuiesc ca la iarna daca nu avem caldura tot Goia e de vina

cristian a spus: (august 17th, 2022 at 09:08 )

Badiu mare șef la SMTT si Ruset la STPT…………de doua zile stam in statii ca prosti sunam la stpt zic ca nu ei sunt de vina ci primaria si smtt. Sun la smtt raspunde o cucoana plictisita care ne spune ca ia nu stie si ca doar tine locul unei colege care este in concediu si ma mai si intreaba la final,,,,na intelegi?… reveniti .
Ba esti nebun cum sa revin cu ce daca acum e problema
Unde ai gasito ma pe asta sa o pui sa vorbeasca cu oamenii ? Macar la stpt a raspuns un barbat si a zis clar ca nu de la ei si ca asta e dispozitia

Fotbalistul a spus: (august 17th, 2022 at 09:23 )

Stau si ma intreb: cu ce drept va legati voi de acest club istoric ? Majoritatea dintre specimenele care ”conduc” acum fostul I.J.T.L. sunt niste papusi gonflabile, care nici macar nu stiu ce inseamna Progresul pentru Timisoara. Va rog sa priviti doar la specimenul care are functia de Director General al STPT. Ma distreaza cuvintele scrise/folosite in aceste articol (sa dezlege misterul, ce mister domnilor si doamnelor ?, umflatul asta de DG al STPT nici nu stie sa umfle un cauciuc la o bicicleta si voi aveti pretentia sa dezlege mistere ?!).
In orice caz se castiga bine din faptul ca scrieti articole platite de Uniunea Smecheriti Romania (USR) ???
Hai o zi buna !
Hai Progresul !!!

Mircea a spus: (august 17th, 2022 at 09:26 )

E Aga azi la SMTT și ați început să lătrați? Oricum, scaunele celor 2 directori se scutură bine, indiferent câte articole de presă vor mai plăti.

cristian a spus: (august 17th, 2022 at 09:32 )

Pana va vaitati ca sunteti sabotati rezolvati problema transportului. Am sunat la stpt ca stam in statie si nu vin mijloacele de transport la timp (din sagului pana in Cartan am facut o ora si 15 minute) imi raspunde un domn sec sunati la smtt ei raspund si primaria nu noi…bunn…sun la smtt raspunde o doamna cam plictisita si cred ca si deranjata ca era ora 9 si ceva si poate am trezito care imi spune ca ia nu stie pentru ca tine locul unei colege ce e in concediu medical si sa revin… iar la final ma intreaba….na intelegi ? Mai Badiule unde ai gasito pe asta nene ca e pierduta rau

multe urări de iubire eternă, USL!!! a spus: (august 17th, 2022 at 09:33 )

Simpatice, în lipsa lor de gramatică și logica lor șchioapă, comentariile trolleților usleți!!! Mai răsfirați, băieți, mai răsfirați, nu cinci la un articol, pe oră!

Simona a spus: (august 17th, 2022 at 09:34 )

Ar trebuii sa ia Goia un premiu de popularitate la cata reclama va faceti cu el.

ioana a spus: (august 17th, 2022 at 09:42 )

Alt director la imprimanta care vrea sa fie cunoscut pe spatele lui Goia.
Decat sa va faceti de rusine mai bine puneti osu la treaba si iesiti in fata cu realizari nu postand in victime.

asu a spus: (august 17th, 2022 at 09:50 )

Geograful, profesorul numa de astea are trei BUCATI LA 10 LEI ?

Miklosi a spus: (august 17th, 2022 at 10:04 )

Începând cu directorul Marcu și pana în prezent nici unul din directorii numiți politic nu a cerut audit la preluarea mandatului cum era firesc ci qu executat ordine venite de sus.Cat despre articole tendențioase scrise comanda suntem sătui.Cert e ca orice contract nu se încheie intr-un exemplar unic,poate fi denuntat unilateral,dacă exista voința.De situația dezastruoasa a Clubului de fotbal sunt vinovați in egala masura primarii Ciuhandu,Robu și Fritz, Directorii Marcu,Goia, Nicola, Bitea și Ruset, Liderul Maxim de sindicat Pasca ,toți au tras foloase mai mult sau mai puține de acolo.

ballantines in the morning a spus: (august 17th, 2022 at 10:14 )

@ ass, u! Da, securistul ești bonus.

MATEI a spus: (august 17th, 2022 at 11:32 )

Geografu mananca si de la stpt si de la smtt.
Harnic domle. Bine ca poate lucra cu patru ore la stpt si 8 la smtt si pe altii ii pune Ruset la zid ca nu are bani. Nu la vazut nimeni pe aici de cand e angajat.
Liptori pline de cultura sunt astea

andrei a spus: (august 17th, 2022 at 12:08 )

Sper ca mai e un loc pentru geograf si la colterm macar cu doua ore sa nu il scapam pe asta ca altu ca el nu mai gaseste USR-ul.

Istoricul a spus: (august 17th, 2022 at 12:27 )

Mai sunt locuri la RETIM pe acest geograf !!!

Emil a spus: (august 17th, 2022 at 14:36 )

Ce să vezi ….incompetentii lui Robu sunt peste tot ! Groparul sportului timișorean

Lica a spus: (august 17th, 2022 at 14:46 )

Lasati ca din octombrie o sa aveti un alt director la SMTT. Posibil sa nu ii placa geografia si nici cei cu posturi primite pe ochi frumosi.

Geta Bioenergeta a spus: (august 17th, 2022 at 18:29 )

Pe drumul intre casa (sot), serviciu si amanti, aveti timp sa comentati si aici. Va admir, dragelor! :))

PROIECTANTUL a spus: (august 17th, 2022 at 18:58 )

Deci si acum Nicola un papagal arunca castane în curtea unui om.pe care el l-a executat …
Sau el a ajutat la executarea lui …
Ruset a uitat ca amandoi au colaborat sau baut împreună…
Deci cine pe cine minte …
Doi chei se trag de par..

Petrica a spus: (august 18th, 2022 at 09:46 )

A iesit geograful din cochilie si a ajuns la stpt la serviciul nr 2
Cu zambetul pe buze si increzator ca poate reuseste sa ii ia locul lu Ruset ,,,,,,,,

Timi a spus: (august 18th, 2022 at 10:22 )

:), aualeu, numa 80.000 euro? pai si ei din ce sa manance, din ce sa traiasca? asta e ciubuc, pe langa muuuulti bani invartiti de-a lungu anilor de specimenele astea: Goia, Nicola, Florin Iacob (hai sa nu uitam si celalalt sef de la Electrica :)))), nu de alta, dar dupa se supala ca e numa Nicola amintit).
Aveau spatiu gratuit de la RATT/STPT si ei il inchiriau pe bani frumosi mai departe, apoi se certau care sa bage banii in buzunar :)))) si asta e doar un exemplu.
Zicea cineva in comentarii ca actele sunt facute in 2 exemplare, foarte corect… dar cred ca ce nu ai inteles e ca atunci cand Goia a plecat de la STPT, a avut grija sa isi ia toooate actele cu el. Poate fi acuzat de multe, Goia, dar nu ca e prost :))). Pacatele se platesc, iar pentru el plata e scumpa, poate ca nu isi da seama, dar e scumpa rau
Dar, colac peste pupaza, ideea in sine a ceea ce ar trebui sa fie clubul asta, nu e rea, trebuie cat mai multe locuri din astea pentru copii/tineri, pacat doar ca nu se face diferenta intre banii mei si banii clubului/institutiei.

Tutu a spus: (august 18th, 2022 at 14:20 )

Ce sa mai zici …
Era o clasă mare : Goia, Nicola, Cotisel, etc ..
Ei au fost martorii ascunderii si a minciunii…
A luptei pentru nimic …
O luptă pentru o pseudo care o tot pierzi …
Vai si amar si asa pierde fotbalul din cauza mafiei locale ..

SMILE a spus: (august 18th, 2022 at 15:39 )

Sa nu uitati si de geograf, al 3-lea lui loc de munca este la Electrica. O sa primeasca si el actiuni de pe banii lui Becali !

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a demolat hangarele în procesul de curățire a malului Begăi de mai multe construcții, primarul Dominic Fritz anunță că s-a înțeles cu Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport. Sportivii și bărcile lor ar urma să fie mutați la baza deținută...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor
Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care conștientizează amenințarea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real. Oamenii uită destul de repede anii 2000-2004, perioada Năstase, perioada Dragnea 2016-2020. În liniște, PSD-ul ne lucrează, pe fiecare dintre noi. Provin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.
CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct de vedere matematic, îndeplinirea obiectivului. Sâmbătă, de la ora 11.00, pe arena „Ștefan Dobay”, vine Metaloglobus București. O victorie în această partidă ar echivala cu menținerea în Liga a II-a pentru al doilea an la rând al echipei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şansa salvării vine sâmbătă
Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred Simonis au venit să depună candidatura fostului primar la obținerea unui nou mandat. Alături de el s-au mai aflat și cei doi noi lideri liberali trimiși de la București să ocupe locurile de șefi la PNL Timiș și Timișoara, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO
Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă deja cererea pentru emiterea hotărârii de guvern de demolare a stadionului Dan Păltinișanu, pentru ca această operațiune să meargă în paralel cu cea de proiectare și licitație, care e derulată de CNI. Această etapă nu e condiționată de demolare, spune...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum
Compania Colterm a decis ca în următoarea perioadă să oprească furnizarea energiei termice pentru încălzirea populației din sistemul de termoficare al orașului. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii temperaturilor exterioare. Încălzirea va fi oprită cel târziu luni dimineața, dar parametrii de furnizare vor fi reduși progresiv în aceste zile. ”Având în vedere temperaturile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se oprește furnizarea căldurii la Timișoara
Checea există ca şi comună doar fiindcă nişte minţi luminate au decis, în urmă cu ceva ani, să pulverizeze vechile UAT-uri, înfiinţându-se astfel, doar în Timiş câteva zeci de comune noi, unele dintre ele neavând bani nici pentru salariile angajaţilor. (Precum în povestea cu bolovanul aruncat în baltă, acum alte minţi luminate încearcă să comaseze...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (5). Poveste din Checea, comuna în care naşul şi finul se bat pentru funcţia de primar. Şi nu e singura curiozitate de acolo
Top