STPT, sub zodia PNL. Culiță Chiș, cel mai bun la transport în comun din Timișoara, Ioan Goia, făcut KO!

PNL va salva transportul în comun din Timișoara, după ce fostul director al STPT, Ioan Goia, a fost tras pe linie moartă. Înlocuit din funcție la finele lunii mai, el nu va prinde nici măcar un post în viitorul consiliu de administrație al societății, după ce nu a reușit să facă punctajul minim la interviul de selecție! 5 din cei 7 care au îndeplinit criteriile sunt membri PNL.

Pe 5 iunie au avut loc interviurile în vederea selecției noilor membri ai Consiliului de Administrație al Societății de Transport Public Timișoara (STPT), fosta RATT. Era a doua și ultima fază a selecției, la ea participând 14 oameni, care trecuseră de prima etapă. Este vorba de Constantin Avram Stănușoiu (fost președinte PNL Sânnicolau Mare), Nicolae Bitea (consilier județean PNL), Cosmin Buboi (vicepreședinte PNL Timiș și consilier județean), Culiță Chiș (șef Direcția Edilitară din primărie), Adrian Teodor Crișan, Ioan Goia (fost director STPT), Cătălin Iapă (consilier al primarului Nicolae Robu), Sorin Karagena, Marian Mocan, Andrei Oltenacu, Nastasia Pop, Dumitru Popovici (membru PNL, fost șef al Finanțelor Timiș), Sorin Supuran (vicepreședinte PNL Timiș) și Daniel Cosmin Țepeș. În urma primei faze de selecție au fost înregistrate, în ordine, următoarele punctaje:

  1. Ioan Goia – 53 puncte
  2. Adrian Teodor Crișan – 44 puncte
  3. Culiță Chiș – 43 puncte
  4. Marian Mocan – 40 puncte
  5. Nicolae Bitea – 38 puncte
  6. Cosmin Buboi – 38 puncte
  7. Sorin Supuran – 38 puncte
  8. Constantin Avram Stănușoiu – 37 puncte
  9. Cătălin Iapă – 36 puncte
  10. Sorin Karagena – 36 puncte
  11. Dumitru Popovici – 36 puncte
  12. Nastasia Pop – 35 puncte
  13. Daniel Cosmin Țepeș – 35 puncte
  14. Andrei Oltenacu – 33 puncte

Cei 14 se luptau pentru 9 locuri în CA-ul societății de transport în comun. Rezultatul interviului de pe 5 iunie au fost ținute secrete timp de mai multe zile, în „buna” tradiție de la PMT, nefiind afișate pe panoul dedicat concursurilor și fiind de negăsit pe site-ul municipalității sau al STPT. Oricum, validarea membrilor trebuie făcută în plenul CL, întrunit ultima dată vineri, 15 iunie. Pe ordinea de zi nu s-a aflat însă un astfel de proiect. Și totuși… pe site-ul PMT există, aruncat la întâmplare, printre alte proiecte, unul denumit „aprobarea Raportului pentru numirile finale, întocmit de către Comisia de selecţie, în vederea ocupării posturilor vacante de membrii în Consiliul de Administraţie la Societatea de Transport Public Timişoara S.A”. El este datat 15 iunie, dar probabil va fi votat abia în viitorul plen.

Interviul, la care punctajul minim cu care puteai fi declarat admis era 40, a furnizat însă o mare surpriză! Doar 7 din cei 14 candidați au reușit să treacă de această „bornă”, iar primul sub linie, cu 39,75 puncte, este nimeni altul decât Ioan Goia, fostul director al societății de transport în comun! El a fost înlocuit din funcție în urmă cu aproximativ 3 săptămâni, într-o ședință a consiliului provizoriu de administrație al STPT, al cărui președinte este consilierul județean PNL Cosmin Buboi. Acum, STPT este condusă de Sorin Supuran, director general, și Nicolae Bitea, director adjunct. Acesta a făcut „la mustață” punctajul la interviu, fiind ultimul admis, cu 41,25 puncte! Cel mai bun dintre cei buni este Culiță Chiș, șeful Direcției Edilitare a PMT. Iată însă rezultatele complete:

  1. Chiș Culiță – 66,25 puncte
  2. Sorin Supuran – 55,20 puncte
  3. Marian Mocan – 54 puncte
  4. Constantin Avram Stănușoiu – 50.75 puncte
  5. Cătălin Iapă – 45,25 puncte
  6. Nicolae Bitea – 45 puncte
  7. Cosmin Buboi – 41,25 puncte
  8. Ioan Goia – 39,75 puncte
  9. Teodor Crișan – 39,25 puncte
  10. Dumitru Popovici – 39 puncte
  11. Sorin Karagena – 38,75 puncte
  12. Andrei Oltenacu – 38,25 puncte
  13. Daniel Țepeș – 37 puncte
  14. Nastasia Pop – 30,25 puncte

„La Societatea de Transport Public Timişoara S.A. a fost declanşată procedura de selecţie pentru numirea unui număr de 9 membri în consiliul de administraţie, iar finalizarea acesteia s-a realizat prin întocmirea de către Comisia de selecţie a raportului pentru numirile finale ale noilor administratori (…) Comisia apreciază că acei candidaţi care au obţinut cel puţin 40 de puncte îndeplinesc condiţiile şi criteriile de evaluare în vederea numirii în funcţia de membru în Consiliul de Administraţie”, scrie în proiectul de hotărâre. Comisia de selecție a fost compusă din Rodica Aurelian, șefa Serviciului de Resurse Umane al PMT, Monica Pfeifer, Medina Marinescu și consilierul local PSD Gabriela Popovici. Doar 7 din cei 14 au făcut numărul minim de puncte, 40, așa că va trebui organizată o nouă procedură. Pentru călătorii cu STPT, care așteaptă zeci de minute prin stații, ar putea rămâne însă o întrebare: cine și-a bătut joc de ei timp de atâția ani, lăsând transportul în comun pe mâna unui om considerat specialist, dar căruia îi dă clasă, de exemplu, un consilier personal al primarului, fără nicio treabă cu acest domeniu de activitate?

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

2 comentarii pentru acest articol

Sirius a spus: (June 18th, 2018 at 10:34 )

Unu si unu! Uite aici baronii locali ai urbei ctitorite de edilul ultracorect si ultracinstit. Toti acesti paraziti vor suge ”putin putin” din bugetul orasului pe baza mandatului in consiliul de administratie.

 
anteconbega a spus: (June 18th, 2018 at 13:26 )

Aşadar, în ciuda tuturor celor care îl tot bârfescşi-l “toacă” mărunt de mai bine de doi ani, inginerul mecanic Chiş Culiţă le-a dat lecţii de profesionalism tuturor participanţilor la concurs! Pe lângă IQ-ul de notat, contează şi faptul că Culiţă e şi un excelent dansator, prezenţa lui la diferite agape însemnând un adevărat spectacol monden!

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Degeaba le-au crescut salariile! Dacă nu strâng punga, s-ar putea trezi cu ele micșorate! Este avertismentul primarului Nicolae Robu către subordonații săi, înainte de rectificarea bugetară. Nu sunt bani, admite edilul, care a emis o notă internă prin care interzice angajarea oricăror cheltuieli fără aprobarea sa.
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Primăria Timișoara ar putea scădea salariile. Robu, către angajați: Știți ce înseamnă să nu avem destui bani?
O oră pentru un acord de transfer al unor pacienți cu arsuri grave, obținut din Belgia. Un ministru, un secretar de stat și doi deputați care să se ocupe de toată povestea, din partea română. Se întâmplă la aproape 4 ani de tragedia din Colectiv, într-o țară care pare că n-a învățat nimic, spune deputatul PNL de Timiș Pavel Popescu.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pavel Popescu (PNL): La 3 ani după Colectiv, România e un stat incapabil să-și salveze cetățenii
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com