Referindu-se la Programul Anghel Saligny, unde Timişoara a primit suma minimă cuvenită, 43 de milioane de lei, Dominic Fritz afirmă că problema nu este dacă se puteau primi mai mulţi bani, ci când vor fi primiţi aceştia. Dacă vor ajunge în 2027, va fi prea târziu, Pasajul Solventul, pentru care au fost alocaţi banii, urmând să fie finalizat.
Primăria Timişoara a obţinut, prin Programul Anghel Saligny, 43 de milioane de lei, suma minimă pe care o poate primi un municipiu reşedinţă de judeţ prin acest program. Lista depusă de Primăria Timişoara pe “Anghel Saligny” avea o valoare totală de 143 de milioane de lei, având trei proiecte: Pasaj inferior Solventul – 127 milioane (proiectul pentru care au fot alocaţi banii); Pasarela Gelu-Crizantemelor – 11,6 milioane; Construirea pasarelă pietonală în zona Universității de Vest, Tunelul Luminii – 4,66 milioane. Primarul Dominic Fritz afirmă că întrebarea acum nu este dacă se puteau obţine mai mulţi bani, ci când vor ajunge cele 43 de milioane de lei.
”Deocamdată, cel puţin s-a votat o listă pe care figurăm cu această sumă minimă pe care o primeşte fiecare municipiu-reşedinţă de judeţ, 43 de milioane, pentru pasajul Solventul. Pentru mine, în acest moment, întrebarea nu este ce alţi bani am mai fi putut să primim, ci când vom primi aceste 43 de milioane. Pentru că deocamdată, perioada posibilă de rambursare este până în 2028”, a declarat Dominic Fritz, sâ,mbnără, într-o confeinţă de presă.
Edilul a menţionat că, dacă banii vor sosi în 2027, va fi târziu, deoarece proiectul va fi deja finalizat. De precizat că Programul Anghel Saligny se întinde până în 2028
”Dacă voi primi aceşti bani în 2027, nu mă ajută, că până atunci proiectul este finalizat. Pasajul Solventul este deja în execuţie. Am început anul acesta să lucrăm, după ce zeci de ani doar s-a vorbit de el. Deci pentru mine prioritar acum e să semnăm repede acest contract de finanţare unde încă nu e clar exact care e mecanismul şi după aia să primim şi rambursare pentru că, încă o dată, noi deja plătim în fiecare lună facturi pentru lucrările la pasajul Solventul. Apoi, dincolo de această sumă minimă, să zicem, garantată dincolo de culoarea politică, cam jumătate din toată suma pe Anghel Saligny încă este, să zicem, nealocată şi e fără doar şi poate că aşteptarea mea este că Timişoara, un contribuabil major la bugetul de stat, să primească pentru proiectele sale, în viitor, alocări şi din programul Anghel Saligny. Deci această alocare este un bun început şi deocamdată o dovadă că guvernul şi-a respectat propria lege, dar în viitor încă vor fi destul de multe ocazii să dovedească şi bună credinţă faţă de timişoreni care contribuie peste măsură la bugetul statului”, a mai spus Fritz.
Comentarii prin facebook