Toamna a luat din nou prin surprindere autorităţile din Timiş. Coltermul nu a dat drumul la căldură, iar în şcoli e frig. „E mai cald afară decât în clasă”, s-a plâns un elev din zona Dacia.
În aceste condiţii, Inspectoratul Şcolar Judeţean a făcut o analiză de caz.
„În Timișoara majoritatea unităților de învățământ sunt racordate la sistemul centralizat de incălzire, respectiv la COLTERM, care până în prezent nu a pornit incălzirea. Deci in Timișoara unitățile de invățământ sunt neincălzite. Sunt cateva excepții la unitățile de învățământ care dispun de centrale termice proprii: Grădinița PP2, Grădinița PP 53, Grădinița PP 48, Grădinița PP 45, Școala Gimnazială nr. 19 – un corp de clădire, Școala Specială Profesională ”Gh. Atanasiu” la care se adaugă unitățile de invățământ particular care beneficiază de incălzire în mare parte.
– În judeţ sunt multe unități care beneficiază de căldură dar și unități care consideră că bugetul este insuficient pentru plata căldurii cum este cazul Liceului Tehnologic Jimbolia, Școala Gimnazială Jimbolia. Funcționează căldura in Brestovăț, Pișchia, Dumbrava, Giroc, Săcălaz, Mănăștiur, Biled, Curtea, Moravița, Tormac și altele.
– Probleme legate de incălzire au următoarele unități de învățământ: Școala Gimnazială Șandra – este debranșat de la rețeaua de gaz pentru neplata facturilor, Clubul Sportiv Lugoj – contract expirat iar E-ON nu mai vrea să semneze un nou contract cu unitatea de învățământ, Școala Primară Cornești și Grădinița Cornești nu au aprovizionate lemne pentru incălzire”, au explicat cei d ela ISJ Timiş.
Aşdar, deşi de la Ministerul Educaţiei s-a promis că vor fi asigurate condiții de funcționare a școlilor în perioada sezonului rece, astfel că reducerea temperaturilor din școli nu poate fi motiv de suspendare a cursurilor, în realitate situaţia este alta. Copiii îngheaţă în şcoli şi vorbim doar de sfârşitul lunii septembrie!
Comentarii prin facebook