Clădirea unei foste grădinițe, care a funcționat ani de zile pe bulevardul Mihai Viteazul, și care a ajuns pe mâna unor cetățeni cu ajutorul unor acte false, spune primăria, este acum cerută înapoi de municipalitatea timișoreană în instanță. Operațiunea s-ar fi petrecut în anul 2002. Cu toate că primarul Dominic Fritz nu spune în mesajul său despre ce clan e vorba, potrivit unor surse este vorba de celebra familie Cârpaci.
Acum, Primăria Timișoara a dat în judecată mai mulți cetățeni pentru a recupera unul din imobilele din zona centrală, care a găzduit timp de câteva decenii o grădiniță de stat și care, în anii 2000, a ajuns în mâna unor persoane în mod ilegal, conform celor anunțate de municipalitate.
Este vorba de imobilul situat pe bulevardul Mihai Viteazul, unde a funcționat Grădinița cu Program Prelungit nr. 1 până la începutul anilor 2000. În urma unei cercetări penale, începută în 2013, s-a stabilit că imobilul a fost dobândit ilegal de unele persoane care au depus în instanță acte false.
Primarul Dominic Fritz vorbește de lupte pentru recuperarea patrimoniului.
„Această acțiune face parte din lupta noastră de recuperare a patrimoniului care a aparținut la un moment dat orașului și care, prin mijloace dubioase și profund ilegale, a ajuns în posesia unor clanuri. E un jaf sistematic care s-a întâmplat în istoria recentă a Timișoarei cu zeci de clădiri furate. Acum, nu mai închidem ochii. Ne luptăm să îndreptăm ce se mai poate îndrepta. Știu că e o luptă care va dura ani de zile, dar sunt încrezător că vom reuși să aducem înapoi în patrimoniul orașului clădiri și terenuri care sunt ale comunității”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.
Tot primarul vorbește despre un clan atunci când se referă la preluarea clădirii.
”Azi am dat în judecată un celebru clan din oraș și am cerut în instanță restituirea unui imobil istoric de pe bulevardul Mihai Viteazu, unde a funcționat ani de zile o grădiniță. În anii 2000, clădirea a ajuns prin falsuri în acte în mâna unor persoane private și apoi a urmat o cascadă de vânzări a vilei, trecând de la un proprietar la altul.”, a anunțat Fritz.
La începutul acestui an, Curtea de Apel a constatat că, în 2002, imobilul a ajuns ilegal în proprietatea unei persoane, care a depus în instanță un act falsificat de vânzare – cumpărare din anul 1950. În consecință, instanța a decis că, deși după anul 2002, clădirea a fost vândută în cascadă altor persoane, niciunul dintre cumpărători nu a fost de bună-credință.
Primăria Municipiului Timișoara a depus o acțiune în instanță împotriva actualilor proprietari ai imobilului de pe bulevardul Mihai Viteazul prin care solicită restituirea acestuia. Dosarul este pe rolul Judecătoriei Timișoara.
Comentarii prin facebook