Primarul Dominic Fritz a reacţionat după gravul accident de joi din Pasajul Michelangelo, care s-a soldat cu curmarea a două vieţi. El spune că nu mai vrea să tacă şi prezintă câteva date despre infracţiunile rutiere comise în acelaşi pasaj. Atfel, în doar zece zile, acolo s-au produs aproape 80 de mii de depăşiri, iar un şofer a circulat cu 140 km/h.
Joi dmineaţa, doi tineri de 19 ani, au murit în urma unui grav accident care a vut loc în Pasajul Michelangelo. Amintim că România se află pe primul loc în Europa ca număr de victime pe şosele, raportat la numărul de locuitori.
“Refuz să mai tac și să devin astfel complicele unui stat care ucide prin indolență (…) Probabil șoferul a știut că indiferent de viteza cu care merge, nu va fi amendat. 78.796 de depășiri (!) ale limitei de viteză în ultimele 10 zile, în Pasajul Michelangelo. Asta au înregistrat radarele amplasate de Primărie acolo. Mașina pe care o vedeți în fotografie practic a zburat prin pasaj cu o viteză de 140 km/h, la începutul acestei săptămâni. Nu l-a amendat nimeni pe șofer, nu i-a suspendat nimeni permisul de conducere. Circulă în continuare”, a transmis Fritz.
El afirmă că există o bază cu date cu toţi cei care încalcă legea, dar nu se întâmplă nimic. Mai mult, chiar Primăria fost anchetată.
“Avem pozele cu numerele de înmatriculare pentru fiecare din cei peste 78 de mii de șoferi care au călcat agresiv pedala de accelerație. Ce facem cu ele? Nimic. Suntem obligați sa le ștergem după cel mult 30 zile, pentru că Poliția Rutieră nu le poate folosi. Anul trecut am trimis toate datele la Poliție. Rezultatul? O anchetă a Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, a cărei țintă e tot … Primăria (!). S-au apucat să cerceteze dacă am protejat destul datele personale ale șoferilor care nu respectă legea, dând aceste date poliției”, a continuat Fritz.
Edilul a cerut Poliţiei să găsească o soluţie pentru ca aceste date să fie utilizate, menţionând că trebuie schimbată legislaţia în vigoare
“Recunosc că uneori simt și eu că trăim în Absurdistan. Un stat care se vrea el însuși slab, cu frică să aplice reguli pentru toți și să-i sancționeze pe cei care pun viața celorlalți în pericol. Cer Poliției să găsească o soluție să folosească datele înregistrate de radare și să amendeze șoferii care pun în pericol vieți. Nu putem ignora la nesfârșit aproape 240.000 de depășiri ale vitezei lună de lună, într-un singur punct în Timișoara. Cer urgent Parlamentului și Guvernului să clarifice și să simplifice odată legislația și să includă drumurile municipale într-un sistem de radare fixe care pot trimite amenzi automat. Câți mai trebuie să moară ca să ieșim din aceasta impotență instituțională auto-impusă?”, a încheiat Fritz.
Comentarii prin facebook