Dacă spui că sunt ipocriţi, doar îi mângâi pe frunte. Sunt de-a dreptul nesimţiţi

Editorial de Ino Ardelean

Editorial de Ino Ardelean

După negocierile eşuate de duminică cu sindicaliştii din educaţie, geniul cazon Nicolae Ciucă s-a lamentat că greva dascălilor a venit într-un moment nepotrivit. Respectiv, exact când minţile luminate din PNL şi PSD sunt în pline negocieri pentru formarea unui nou guvern, a explicat cel a cărui singură virtute ce i-a adus funcţia de premier este aceea că e mai mediocru decât cel care l-a numit. Cum ar veni, profesorii şi-au găsit de făcut proteste taman când geniile din PSD şi PNL negociază la greu pentru binele ţării. Ce iresponsabili şi ingraţi! Declaraţia lui Ciucă a venit a doua zi după ce omologul său PSD-ist, Marcel Ciolacu, afirma că negocierile sunt întrerupte până la rezolvarea grevei profesorilor şi reforma pensiilor speciale.

Nu contează că greva era anunţată de mult, că a fost un mare miting de protest al dascălilor, dar escamotat de televiziunile plătite la greu de PSD şi PNL, prin prezentarea golăniilor celor din AUR în parlament. Cui i-a păsat? Ei negociază pentru ţară. Şi trebuie spus cum s-a ajuns la aceste negocieri invocate de urmaşul lui Moş Teacă.

Ca doi oameni de onoare ce sunt, un general şi un revoluţionar de Buzău au semnat la constituirea coaliţiei un protocol. Prin acest document, la jumătatea ciclului de guvernare se făcea celebra rotativă, care prevedea nu doar rocada premierilor, ci şi a unor ministere. Destul de straniu, la semnare acelui protocol, cei din PSD nu şi-au dat seama că Sorin Grindeanu va superperforma la Ministerul Transporturilor, minister care e trecut printre cele care revin PNL după rotativă. (Ori s-au gândit, dar aşa cum fac cu contractele umflate cu acte adiţionale, au zis că aşa vor face şi aici). Cert este că acum au realizat că Grindeanu a megaperformant, a umplut ţara de autostrăzi, drumuri expres, căi ferate, poduri, dar mai ales cu… contracte reziliate, aşa că PSD vrea să continue la acest minister. Sigur, nimeni nu a pus la socoteală că e vorba de cel mai bogat minister, aici e discuţie doar de performanţă şi competenţă.

PNL n-a spus aşa cum era normal “nu negociem nimic, hai să respectăm semnătura dată”, ci a fost dispus la târguieli. Oamenii ăştia, coloşi ai onoarei, nu doar că nu-şi respectă cuvântul, dar nici măcar semnătura dată. Aşa că PNL-iştii au fost de acord cu cedarea Transporturilor contra comasării alegerilor, dar PSD a zis pas. Apoi PNL a solicitat alt minister, punând ochii pe Dezvoltarea aflată la UDMR. Ca într-un desen animat, dulăul cel mare (PSD) fură un os de la un câine mai mic (PNL), care, supărat, merge şi fură un oscior de la căţel (UDMR). Maghiarii, supăraţi pe bună dreptate, se retrag de la nergocieri, se înţeleg între ei şi convin să revină la tocmeală. Dar nici acum nu-i sigur dacă nu ies de la guvernare. Ştiţi care a fost motivul fluturat când s-a format această coaliţie contra naturii şi a bunului simţ? Stabilitatea ţării. Stabilitate care poate fi aruncată acum în aer prin plecarea UDMR. (Sigur, chestia cu alungarea UDMR de la guvernare este gândită de unele capete fierbinţi din PNL şi PSD şi cu ochii pe ascensiunea AUR-ului.)

În timpul acstor negocieri au fost aruncate în public şi mai multe fumigene populiste, mai ales de către PSD. De exemplu că sunt foarte multe ministere. (E adevărat, e cel mai polulat guvern din Europa.) Dar cine a înfiinţat un minister inutil doar pentru a repera onoarea Gabrielei Firea, grav zdruncinată de pierderea Primăriei Capitalei? S-au mai plâns că sunt 200 de secretari de stat, record la nivel mondial! Adică aproape la fel de mulţi cât în toate ţările UE adunaţi la un loc. Secretari se stat care au la rândul lor o droaie de angajaţi. Nimeni nu vorbeşte încă de subsecretari de stat.

Dar cine a inventat acest număr absolut halucinast? Uniunea Europeană? Oculta? George Soros? Sau s-a întâmplat doar pentru a mulţumi clientela partidelelor şi, mai ales, filialele judeţene de partide? Fiindcă funcţiile în România nu se dă după competenţă, ci după performanţa electorală a filialelor judeţene. Ce, nu ştiaţi asta? Despre pensiile speciale ce să mai spui? Că exact cei care le-au inventat se plâng acum de ele? Că aceia care într-adevăr au vrut eliminarea lor, au fost eliminaţi şi de la guvernare? Că premierul ia pensie specială? L atoatea acesatea nu mai e vorba de ipocrizie, doar dacă vrei să foloseşti un eufemism. Aici nesimţirea e cât Everestul şi mai mult decât atât.

Cât despre calitatea membrilor guvernului, vorba lui Vasile Blaga, ospătarii şi şoferii liderilor de altătadă, rămâne cum a stabilit nemuritorul Păstorel: “Caligula imperator/A făcut din cal senator!/ Domnul Ciucă, mai sinistru,/A făcut din bou – ministru!”. Uitaţi-vă doar la Petre Daea, adevărata mascotă a acestui guvern, şi spuneţi că nu e aşa!

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

12 comentarii pentru acest articol

Colaps în abis a spus: (mai 23rd, 2023 at 09:58 )

Trăim una dintre cele mai negre perioade de pace din istoria României. Comisia Juridică are o tipă pe care interlopii o tratează ca boarfă, iar dascălii au mers să se milogească pentru salarii la doi plagiatori plus un sfertodoct. Culmea, proiectul celui care stă în fruntea trebilor și care este de meserie profesor, se numește România Educată!!! Literatura absurdului nu cred că a produs o situație mai truculentă. Cred că și ChatGPT4 trebuie antrenat special pentru așa ceva. Una dintre cele mai mari bătăi de joc de România.

gicacontra a spus: (mai 23rd, 2023 at 10:17 )

Problema cea mai mare e ca nu ne mai scapam de ei in veci.
Au acaparat statul cu totul.
Dupa alegeri vor fi preocupati din nou de… urmatoarele alegeri.
Vai de ea tara!

Poli 21 a spus: (mai 23rd, 2023 at 11:46 )

Daca despre tine,ino, spune cineva ca esti nesimtit e ca si cum te-ar alinta cu o mangaiere ( nu pe frunte, caci ce ai tu acolo nu se numeste cap).

cetatean a spus: (mai 23rd, 2023 at 12:57 )

Nu ai cum să scapi de ei. Asta e societatea românească, o gașcă de privitori la latrine , săraci manipulabili, pensionari fără gândire critică, hoți angajați la stat etc… Ei votează aceeași politicieni.

Da, se poate mai rău! a spus: (mai 23rd, 2023 at 13:31 )

Azi, în zi de grevă, Consiliul Național de Etică a dat o hotărâre prin care-l absolvă pe Bode de plagiat. Pentru c-a făcut „greșeli de citare” (șuții comit frecvent „greșeli de buzunar”, deci și ei trebuie absolviți!).
Președintele comisiei este profesor la Babeș-Bolyai, ceea ce este iarăși o supra-cireașă pe coliva și-așa etajată!!! Dacă era deștept, se autosuspenda pentru că universitatea care-l plătește era parte în procese. Cum ar zice Bode necolocvial: facerea de bine, f***re de Alma Mater!

Costel a spus: (mai 23rd, 2023 at 13:37 )

@Puli21, dacă ție ți-ar spune cineva că ești jigodie, te-ar atinge cu un pămătuf. Cuvântul care să-ți caracterizeze caracterul și nimicnicia nu s-a inventat încă. Ești puțin mai jos de robu, ceea ce este o performanță, trebuie să recunoaștem.

@Polică a spus: (mai 23rd, 2023 at 13:43 )

E o mică diferență: Ino Ardelean își poate chiar permite luxul de-a fi ipocrit și chiar nesimțit, însă nu condamnă la sărăcie câteva sute de mii de oameni și nici nu subminează viitorul României. În cel mai rău caz, își pierde cititorii și pâinea.
Iar ca să vii din neant și să plantezi „politicos” o acuzație de nesimțire, spune multe despre tine. Pe de altă parte, dacă ai chef de bătaie, atacă cu argumente conținutul, nu persoana. E simplu.
Mai bine, nu citi aici. Sunt destule buzi virtuale de presă cu picturi murale făcute din materiale la îndemână. Te așteaptă să dai și tu o tușă.

TMEUTM a spus: (mai 23rd, 2023 at 14:47 )

Cel ce ataca,singurul, evident ca are ceva de castigat de pe urma pasarii Phoenix PSD-PNL. Dar si focul se stinge odata. @Polica a scris foarte corect,dar cel ce critica mulge de la stat

Costel a spus: (mai 24th, 2023 at 10:01 )

@Puli21, dar trebuie sa recunosti ca am fost politicos, te-am lasat inaintea mea. Doar ca sa ti-o bag.

@Costel a spus: (mai 25th, 2023 at 08:25 )

Ce sa bagi ?
Limba eventual , altceva nu ai . Ce ai tu sub buric nu se pune , e prea mica .

Costel a spus: (mai 25th, 2023 at 12:55 )

@@ Costel, hai să vedem, te ține?

Andrei a spus: (mai 26th, 2023 at 09:42 )

Draga Ino, draga Eugen,

Eu in calitate de cititor de presa locala va multumesc pentru ca mai scrieti editoriale de calitate si la obiect si mai spuneti lucrurilor pe nume, se pare ca ati cam ramas singuri, va incurajez sa rezistati!
Succes si inca odata MULTUMIM!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness, ce se va desfășura în premieră, la Timișoara, în Iulius Town. În cadrul competiției vor fi prezenți 150 de sportivi din România, Muntenegru, Kosovo, Grecia, Cipru, Serbia, Nord Macedonia, Albania și Croația, care își vor  demonstra abilitățile. Concurenții vor participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara
Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a demolat hangarele în procesul de curățire a malului Begăi de mai multe construcții, primarul Dominic Fritz anunță că s-a înțeles cu Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport. Sportivii și bărcile lor ar urma să fie mutați la baza deținută...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor
Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care conștientizează amenințarea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real. Oamenii uită destul de repede anii 2000-2004, perioada Năstase, perioada Dragnea 2016-2020. În liniște, PSD-ul ne lucrează, pe fiecare dintre noi. Provin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.
CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct de vedere matematic, îndeplinirea obiectivului. Sâmbătă, de la ora 11.00, pe arena „Ștefan Dobay”, vine Metaloglobus București. O victorie în această partidă ar echivala cu menținerea în Liga a II-a pentru al doilea an la rând al echipei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şansa salvării vine sâmbătă
Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred Simonis au venit să depună candidatura fostului primar la obținerea unui nou mandat. Alături de el s-au mai aflat și cei doi noi lideri liberali trimiși de la București să ocupe locurile de șefi la PNL Timiș și Timișoara, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO
Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă deja cererea pentru emiterea hotărârii de guvern de demolare a stadionului Dan Păltinișanu, pentru ca această operațiune să meargă în paralel cu cea de proiectare și licitație, care e derulată de CNI. Această etapă nu e condiționată de demolare, spune...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum
Compania Colterm a decis ca în următoarea perioadă să oprească furnizarea energiei termice pentru încălzirea populației din sistemul de termoficare al orașului. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii temperaturilor exterioare. Încălzirea va fi oprită cel târziu luni dimineața, dar parametrii de furnizare vor fi reduși progresiv în aceste zile. ”Având în vedere temperaturile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se oprește furnizarea căldurii la Timișoara
Top