Când ipocrizia e malignă. După ce a pus cruce fotbalului alb-violet, Nicolae Robu plânge după alb-violetul tramvaielor

Editorial de Ino Ardelean

Editorial de Ino Ardelean

„Timișoara, capitala sportului în România – în primul rând a sportului de performanță, dar și a sportului de întreținere –, cu infrastructură pentru sport pe măsură – nou stadion de fotbal, nou stadion de atletism, nouă sală polivalentă, nou bazin de înot etc. –, o Timișoară pentru care câștigarea titlurilor de campioană națională la fotbal, handbal, baschet, etc. – inclusiv la diverse sporturi individuale – să devină obiective de rutină”. Am citat una din promisiunile electorale ale fostului primar Nicolae Robu, promisiune făcută în 2012, înaintea primului mandat.

O promisiune care, defalcată, conţine mult mai multe angajamente. Niciunul îndeplinit. Nici stadion, nici sală, nici bazin olimpic, nici campioane la sporturile colective, absolut nimic. ZERO!!! (Da, când preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, a anunţat un pas înainte în privinţa stadionului, Robu a sărit în sus să spună că e doar meritul lui.) Iar dezastrul monumental, de antologie, a fost cel al echipei ACS Poli. Cea Mai Poli Dintre Toate Poli (CMPDTP), cum a botezat-o chiar fostul primar.

Mi-am amintit de zicerea multi-neonorată a fostului primar, odată cu scandalul culorilor noilor tramvaie, scandal provocat tot de Robu, dar susţinut şi de PNL Timiş. Nu insist, noua administraţie a comandat noi autobuze şi tramvaie de culoare galbenă, aşa cum erau şi în trecut, galbenul fiind şi culoarea oficială a programului TM 2023. Chiar şi specialiştii în domeniu arată că această culoare prezintă cel mai înalt grad de siguranță în trafic, ochiul uman putând repera și distinge rapid galbenul.

“De data aceasta, comanda este să fie vopsite galben-negru, culori de pe drapelul Germaniei și nu alb-violet, conform tradiției locale”, spunea printre altele Robu, pe lângă alte deliruri AUR-iste, cu “colonie”, Habsburgi etc. “Tradiţia” de care vorbeşte Robu este din 2005, atunci când a fost adus primul autobuz alb-violet, semn că fostul primar nu are nici măcar proprietatea termenului. (Ca să vorbeşti de tradiţie, trebuie să treacă măcar o generaţie.) Ceea ce e destul de bizar la un profesor doctor docent, başca membru al academiei second hand de comunişti şi securişti, unde e coleg cu Ion Iliecu, Teo “Şpagoveanu”, sau Ion “Coroiu”.

Aşadar, violetul nu are nimic de-a face cu “tradiţia” transportului în comun din Timişoara, nici măcar cu Timişoara, ci doar cu Poli Timişoara. Ori, taman Nicolae Robu a pus cruce fotbalului timişorean. Nu insist prea mult pe subiect, s-a scris mult. Probabil lipsit de jucării în copilărie, Robu a condus clubul ca pe propria jucărie politico-administrativă. Comportamentul l-a preluat de la Gigi Becali, numai că oierul din Pipera şi-a băgat proprii bani la Steaua, Robu banii timişorenilor.

Schimba antrenorii ca pe ciorapi, pe unii dându-i afară prin sms, deşi oficial nu avea nicio poziţie la club. Ca la primărie, şi-a impus la club prieteni şi oameni de partid, ca de exemplu, fostul vameş Sorin Drăgoi, pus în aceaşi perioadă şi preşedinte la PNL Dumbrăviţa. Principala calitate a celor din club trebuia să fie flexibilitatea coloanei verterbrale. Exact ca la primărie, n-a lipsit nici lumea interlopă în anturajul echipei, prin intemediul aceluiaşi Ionuţ Nasleu. Iar ceea ce era clar pentru multă lume, în câţiva ani echipa s-a desfiinţat, după ce a intrat în faliment. Faliment în care foarte probabil intra şi Primăria Timişoara, dacă Robu continua cu un al treilea mandat.

Precum în alte domenii, cel care s-a crezut şi se crede providenţial pentru Timişoara, şi în cazul ACS Poli, Robu nu a realizat oceanul care-l desparte de realitate şi nici muntele de ridicol pe care s-a urcat. Iar să vorbeşti cu atâta emfază de culorile alb-violet după ce ai distrus fotbalul timişorean nu este doar o imensă ipocrizie. Este ca şi cum criminalul s-ar duce la înmormântarea victimei sale cu lacrimi în ochi şi o coroană de flori în mâini.

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

14 comentarii pentru acest articol

Kroko a spus: (iunie 8th, 2023 at 08:32 )

Articol politic scris probabil …la comanda politica! Dintre toate greselile lui Robu ,in ce priveste fotbalul , cele mai mari au fost doua:
1. Cand a spus direct „sefilor „de la drukeria ca nu le poate da bani,cand putea sa tergiverseze, ca toti politicienii romani,chiar de nivel minim.
2. Cand a permis ca asu sa foloseasca violetul si titulatura Politehnica.
Restul e CAN-CAN !!!

XOXO a spus: (iunie 8th, 2023 at 08:45 )

OK, omu’ e plecat de-acasă, dar de ce nimeni din PNL nu sesizează ridicolul? O s-ajungem să credem că galbenul din emblema PNL e de la cât au urinat pe ei pesediștii + Robu!
Ani de zile Robu le-a dat în presă cu manta, uneori direct, peneliștilor, iar ei au stat ca proștii. Nici în ceasul al 14-lea nu reușesc un simplu gest de delimitare de acest izvor al năzbâtiilor ridicole. (A reușit Simion aseară cu Titi, iar PNL-ul cel stilat se luptă încă .. și încă … și încă … cu balaurul de Bocsig.) Redefiniți impotența, băieți!

Alex a spus: (iunie 8th, 2023 at 08:47 )

Robulanul are o inflamatie cronica a dorintei de putere, numita puterita. E o manifestare tipica a celor care profesional sunt ZERO, nu ZECE (goluri). Nu exista profesor universitar, in tarile cu pretentii, care sa sa se manifeste, sa vorbeasca, sa jigneasca ca el. Va muri crapandu- i inima de invidie si rautate. Nu are nimic comun cu spiritul Timisoarei.

Nu-l iubesc pe Robu a spus: (iunie 8th, 2023 at 10:00 )

Nu-l iubesc pe Robu, dar e clar ca in echipa care conduce Primaria acum nu mai e nevoie de hartie igienica. Cred ca orbesc dacă le văd dosul, la ce luciu are de la atâta pupat!

@ te alinți și-l zâzănești! Îl iubești de fapt! a spus: (iunie 8th, 2023 at 11:40 )

Așa-i la voi: îl pupați pe Ivan când e pe divan și-l împușcați pe zaieț fiindcă-i incompetent! Mai ales dacă pe zaieț îl cheamă Fritz și a înlocuit administrația de tip elvețian-protestant-onestă a lui Robu! Când nu se pupa niciun @@@, și de după toate perdelele venea miros de competență ca la Versailles acum 3-4 secole!

TM a spus: (iunie 8th, 2023 at 11:41 )

Robu este precum Nero. Ar fi in stare sa incendieze Timisoara doar pentru a intra in istorie. D-l profesor la materia” cine e computerul si ce vrea el” imbatraneste tare urât. Ma si mir ca nu si-a facut statuie in parcul Scudier. Concluzie : este un om PENIBIL .

afostodatapoli a spus: (iunie 8th, 2023 at 15:04 )

Poli a avut doi gropari, vinovati in aceeasi masura Robu si Drukeria.

Dan A. a spus: (iunie 8th, 2023 at 15:47 )

Robu iubeste cu pasiune fotbalul, el e cel caruia i s-a adus mingea cu elicopterul in plina pandemie (iunie 2020, Liebling). A fost prezenta si o alta iubitoare a sportului local si a Timisului in general, Alina Gorghiu.

vest a spus: (iunie 9th, 2023 at 09:27 )

Robu e jalnic, filfizon si paranoic, numai ca tot discursul lui pute de la o posta a propaganda destinata unui an umit electorat. Aici e problema cea mai mare, ca exista un asemenea electorat care rezoneaza la asemenea discursuri.

Janel a spus: (iunie 9th, 2023 at 10:02 )

Parcă Poli de pe vremea lui Robu era AC Recaș,nu?Poli,recent retrogradată în liga a treia,paremi-se este pe vremea lui Superman,FRITZ.

@Ja la istorie! a spus: (iunie 9th, 2023 at 10:20 )

Da, dar Fritz nu a fost rector la Poli (POLI, da!), nici n-a avut echipa în grija primăriei. Mici diferențe.

Poli 21 a spus: (iunie 9th, 2023 at 22:38 )

Pentru cenzuristii de la debanat repet : daca orbu nu va mai exista voi o sa muriti de foame din lipsa de tinta perpetua.

drucker a spus: (iunie 10th, 2023 at 09:13 )

Cruce fotbalului timisorean nu a pus-o doar Robu .
Vina o are in egala masura si Druckeria , condusa la vremea aceea de o mana de oportunisti , care la fel ca si Robu si-au urmarit propriile interese .
ACS si ASU , doua clone care au ucis-o pe Poli a noastra a tuturor .

Remember Poli Timisoara .
Respect Commando Viola

George Nicu a spus: (iunie 12th, 2023 at 04:16 )

Nu-l inteleg pe omul asta, ce mai vrea? Ce traditie, alb-violet? Candva, tramvaiele au fost albastru-deschis cu galben-crem si altele rosu cu galben-crem. Apoi le-au facut galbene, atunci cand au aparut vagoanele fabricate la Timisoara. Unde-i traditia? Omul asta a aterizat la Timisoara in studentie, cand tramvaiele erau galbene. Despre ce traditie e vorba? Ce inseamna „traditie” pt. el, oare? In plus, orasul a avut si alte echipe care umpleau stadioanele, Poli nefiind unica, iar culorile respective nu erau, pana la perioada Ciuhandu-Orza, ceva care ar fi fost vreodata promovat ca brand local. Fotbalul timisorean nu a fost limitat la Poli. Omul asta are lumea lui, una, in parte, rupta de realitate, in care el chiar crede, lipsindu-i, nu o data, si simtul ridicolului, lansand pe piata tot felul de idei nastrusnice, iar cu putin timp inainte de alegeri, probabil cand plutea deja in aer plecarea sa din primarie, a lansat ideea hilara a conspiratiei, cu care o tot da si probabil o va da in continuare de zici c-a crescut cu D. Iovanovici in acelasi apartament. L-au prostit altii sa intre in politica si acuma nu mai scapa de el…

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Derby în Ronaţ. SCM USV Timişoara întâlneşte campioana, Dinamo

Etapa a treia din Liga de Rugby programează un nou meci acasă pentru Leii Timișoarei. SCM USV va primi vizita campioanei Dinamo București. Partida va avea loc sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10.30, în Ronaț. Precedenta înfruntare de la Timișoara, dintre cele două echipe, a însemnat un meci cu 95 de puncte. Acesta a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Derby în Ronaţ. SCM USV Timişoara întâlneşte campioana, Dinamo
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred Simonis au venit să depună candidatura fostului primar la obținerea unui nou mandat. Alături de el s-au mai aflat și cei doi noi lideri liberali trimiși de la București să ocupe locurile de șefi la PNL Timiș și Timișoara, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO
Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă deja cererea pentru emiterea hotărârii de guvern de demolare a stadionului Dan Păltinișanu, pentru ca această operațiune să meargă în paralel cu cea de proiectare și licitație, care e derulată de CNI. Această etapă nu e condiționată de demolare, spune...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum
Compania Colterm a decis ca în următoarea perioadă să oprească furnizarea energiei termice pentru încălzirea populației din sistemul de termoficare al orașului. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii temperaturilor exterioare. Încălzirea va fi oprită cel târziu luni dimineața, dar parametrii de furnizare vor fi reduși progresiv în aceste zile. ”Având în vedere temperaturile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se oprește furnizarea căldurii la Timișoara
Checea există ca şi comună doar fiindcă nişte minţi luminate au decis, în urmă cu ceva ani, să pulverizeze vechile UAT-uri, înfiinţându-se astfel, doar în Timiş câteva zeci de comune noi, unele dintre ele neavând bani nici pentru salariile angajaţilor. (Precum în povestea cu bolovanul aruncat în baltă, acum alte minţi luminate încearcă să comaseze...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (5). Poveste din Checea, comuna în care naşul şi finul se bat pentru funcţia de primar. Şi nu e singura curiozitate de acolo
În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
Învățământul dual a fost unul dinte cele mai discutate subiecte de pe ordinea de zi a întâlnirii membrilor guvernului veniți la Timișoara cu mediul de afaceri local. Această zonă e clar mai puternic dezvoltată decât Moldova, iar necesitatea de forță de muncă e mult mai mare, a spus premierul Marcel Ciolacu. Evoluția României este clar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată
Pe cai mari, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri, Nicolae Robu și Alfred Simonis promit să se înțeleagă atunci când vor fi primar și președinte de consiliu județean. Vor fi ”prieteni” și vor colabora pentru județ și pentru atragerea de noi investiții. Nu au fost prieteni când unul era primar și unul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis și Robu, cei mai buni prieteni ”administrativi”. Cei doi promit că vor colabora pentru județ și Timișoara
Dacă la 67 de ani unii îşi plimbă nepoţii prin parc, un „peşte bătrân” se ocupa cu racolarea tinerelor cu probleme pe care le trimitea la „produs”. Joi, poliţiştii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Timișoara, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș, au efectuat 3 percheziţii domiciliare, în Timișoara, la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un proxenet de 67 de ani a fost săltat de acasă de „mascaţi”
Top