Despre magistrați. Ce n-au voie să facă și fac, ce nu fac și ar trebui să facă?

Editorial de Eugen Sasu

Editorial de Eugen Sasu

Dacă întrebai un magistrat despre privilegiul de a avea pensie la 50 de ani – și ce pensie! – sigur îți povestea câte interdicții au ei în viață. Eu, ziarist, inginer, buldozerist, fierar-betonist, ce meserie aş alege, pot face afaceri dacă mă duce mintea, pot candida pentru o demnitate publică, pot să mă manifest și să-mi exprim poziții politice, pot să fi avut un trecut de colaborator al Securității sau un viitor de informator al SRI sau al altor servicii de informații interne.

Pot toate acestea și multe altele. Pot face grevă, dacă consider că patronatul nu respectă contractul meu individual sau colectiv de muncă. Sunt liber, aproape liber. Ei nu. Pentru asta, magistrații, judecători sau procurori, au aceste salarii mari și pensii peste contribuția din timpul muncii, de la o vârstă de-a dreptul ”fragedă”, pentru unii revoltător de „fragedă”.

Noi, ceilalți, am acceptat asta pentru un echilibru în societate, pentru ca acel principiu din Constituție, să nu ne plasăm nimeni deasupra legii, doar în limitele ei, să poată fi decis de oameni fără griji, fără frustrări. La urma urmelor, nu sunt mulți magistrați în țara asta. Contribuția noastră prin bugetul de stat nu e atât de grea pentru cât de mult am putea primi de la un angajat onest al sistemului de justiție. Din acest motiv nu vreau să vorbesc de banii lor și de vârsta la care încep să îi ia prin pensie, dar hai să vorbim despre magistrații care aproape că nu simt nicio interdicție dintre cele stipulate în statulul lor.

Astăzi fac grevă și protestul îl îmbracă viclean în retorică. Ei nu fac grevă, căci nu le dă voie legea, dar blochează sau întârzie procesul. Au protestat unii și pe vremea lui Dragnea, când PSD își bătea joc de principii. Da, atunci măcar au protestat pe treptele instituțiilor pe care le reprezintă luptând pentru principii, luptau și pentru noi ceilalți. Acum luptă pentru drepturile lor, pentru ei, pentru bani și vârstă de pensionare. Dar ce facem cu magistrații care fac și grevă, fac și afaceri? Dar cu cei care fac politică? Unii au ajuns să îmbine cele două interdicții și să le uzeze cu o perversitate demnă de societăți mult mai închise, nedemocratice.

Am avut și sigur mai avem clanuri în justiție. Când corupții nu scăpau de decizia unui judecător cu principii, atunci schimbau regulile, schimbau completele, manevrau totul în favoarea unor „piedoni” de drept penal. Astea nu sunt afaceri? Asta nu e politică? Când un fost președinte de tribunal își exprimă poziții politice în presă – de nu mai știi despre cine e vorba, ideologul lui Dragnea sau stenodactilografa lui – toate vorbele fiind învăluite în păreri despre politici publice, căci despre asta au voie să se exprime, ce să mai spunem despre câte le interzice lor statul? Iar noi trebuie să le fim recunoscători pentru asta.

Nu toți sunt la fel. Dar cei toxici, care cer de toate fără să renunțe la ce le e scris să renunțe în schimbul acestor „avantaje”, nu pot fi stopați de noi, societatea civilă, alegătorii, contribuabilii care le plătesc marile pensii și salarii. Asta o pot face doar ei, cei despre care ar fi păcat să-i băgăm în aceeași oală cu clanurile, cu magistrații afaceriști prin concubini sau alți interpuși. Aceștia pot face ceva în casta lor, nu noi. Pentru ei trebuie să facem acest efort. Putem să finanțăm aceste costuri, dacă ei, cei corecți, onești, intrați în meserie fără gândul acelor avantaje, vor avea grijă ca schimbul între ei și societate să fie unul corect și de lungă durată.

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

18 comentarii pentru acest articol

în țara hoților, magistratul e-mpărat! a spus: (iunie 23rd, 2023 at 09:33 )

Ok, dacă ei vor să jucăm în gama absolutului, s-o facem. Să propună (că doar sunt specialiști) o lege prin care să fie protejat corpul magistraților de impostori. Spre exemplu: apari la nuntă de interlopi, out și pensia specială suspendată. Ai dat o decizie vădit aiurea, out și pensia specială suspendată .Eventual și plata daunelor. Ai răsuflat date din dosar, out și pensia specială suspendată. Apari cu șorțuleț la agapă lângă un inculpat, out și pensia specială suspendată. Lansezi comentarii aiurea în spațiul public, out și tăiere de salariu. Pici pe înregistrări, judecare în regim de urgență, excludere și pensia specială suspendată. Dacă vi se pare injustă măsura suspendării pensiei, să se facă precum în Germania cu băieții de la STASI: pensie de profesor.

Petre a spus: (iunie 23rd, 2023 at 10:31 )

In Sua, dacă un magistrat e corupt sau ia decizii eronate, din superficialitate si neglijență, zboară din post, ia pușcărie, si pierde si pensia specială.
La noi, fusese o stire, când un judecător a fost luat la cercetări pentru nereguli, si-a băgat pensionarea ca să scape de cercetare

@in tara hotilor ... a spus: (iunie 23rd, 2023 at 10:55 )

Cealalta fata a monedei :

Un magistrat intra in sedinta cu o medie de 100 de dosare (numarul de cauze e afisat pe usa salii de sedinta si orice ziarist curios poate verifica ) .
Daca impartim cele opt ore de sedinta la 100 de cauze (mate de clasa a treia ) , rezulta sub cinci minute alocate fiecarei cauze .
Asta in conditiile in care cei doi avocati ai partilor au propriile pledoarii , exista martori care sunt audiati , unul sau mai multi , se depun inscrisuri si in final judecatorul sintetizeaza si dicteaza grefierei , care si ea are nevoie de timp sa consemneze .
Vorbim inclusiv de procese cu arestati sau audierea de minori care dureaza mult mai mult si care implica o procedura mai speciala .

PS
Reformarea sistemului nu inseamna doar taierea pensilor de serviciu ci si crearea unui sistem eficient , cu un volum corect de munca .

@Petre a spus: (iunie 23rd, 2023 at 10:57 )

Cate cauze are intr-o zi un magistrat in SUA ?

@@Petre a spus: (iunie 23rd, 2023 at 12:25 )

drumul spre prescrieri este pavat cu „supraîncărcarea” magistraților.
dar dacă nu fac scandal, înseamnă că le convine. și hoților, la fel.
de salarii și pensii nu vă atingeți, volumul de lucru, lăsați-l încolo…

@@in tara hotilor... a spus: (iunie 23rd, 2023 at 12:45 )

Canadian Embassy in Romania. Chancery. Address: Str. Tuberozelor nr.1-3, Sector 1, 011411, Bucureşti. Phone: (0040-21) 307 50 00.

Costel a spus: (iunie 23rd, 2023 at 15:22 )

@@in tara hotilor, dar a cui este vina ca posturile scoase la concurs de catre ISM este foarte mic? Sau ei nu stiu ca nu sunt suficienti judecatori si procurori? Putem sa ii intelegem pe judecatori si pe procurori pana la un punct, sunt supraincarcati, ok. Cine trebuie sa faca presiuni la CSM si la ISM sa mareasca numarul de locuri disponibile? NOI, populatia? Sunt 80% convins ca procurorilor si judecatorilor (nu ma refer la toti, ci doar la cei manjiti) le convine acest statu qvo, pentru ca ia uite cate cercetari in libertate sau sub control judiciar dar fara nici o masura complementara (interzicerea deplasarilor in afara localitatii, ordin de restrictie) sunt luate. Ca doar toti puscariasii din Italia sau Grecia or fi fost dati in consemn la frontiera si au zburat. Ia uite cate achitari pe baza de amnistie, in ultima perioada. Tine procurorul vreo 3 ani dosarul in cercetare, il trimite in instanta, termene de judecata de cate 4 luni la fiecare infasisare, recurs peste recurs si cand sa dai sentinta definitiva, HAT, s-a prescris.

Costel a spus: (iunie 23rd, 2023 at 16:18 )

CONTINUARE: cum am putea uita (SPER CA) ultima mizerie a celor ce se auointituleaza JUDECATORI: achitarea lui Piedone pe motiv ca „FAPTA NU EXISTA”. Pai daca fapta nu exista, ce vor pati procurorii ce au intocmit dosarul penal, martorii ce (teoretic) au obstructionat justitia, mintind in depozitii? Ce se va intampla cu judecatorii de la instantele inferioare, ce au dat solutii de inchisoare cu executare? Se presupune ca toti pana aici au gresit. Vor plati? Dar oare de ce Piedone nu vrea sa intenteze proces statului roman? Vor/cred cele TREI judecatoare de la ICCJ ca suntem o natie de idioti si vom crede ca „au gresit” vreo 60,70 (nu stiu exact cifra) de procurori, experti, judecatori si doar ele TREI sunt curate ca lacrima? Nu mai credem nici in Mos Craciun.

Kata a spus: (iunie 23rd, 2023 at 17:31 )

@@in tara hotilor, daca i-ar inchide pe hotii aia mari, nu cumva ar scadea numarul lor in general? Eu zic ca din 2 motive cel putin: ca n-ar mai fura cei prinsi si ca ar descuraja furtul.

@Costel a spus: (iunie 23rd, 2023 at 18:44 )

E bine ca cineva mai si gandeste si isi pune anumite intrebari …

Numarul de locuri scoase la concurs de catre INM , este mic din mai multe motive :
In primul rand se doreste ca si calitatea profesionala a celor care termina institutul , sa fie impecabila , de aceea din 1300-1500 de candidati , promoveaza examenul in jur de 200 de candidati , aprox .100 de judecatori si 100 de procurori , la nivelul intregii tari . Candidatii care sustin acest examen, sunt cei mai buni studenti ai facultatilor de drept din intreaga tara , avocati sau politisti de judiciar cu academie care doresc o cariera in magistratura .
Al doilea motiv ar fi cel legat de infrastructura .
De ce colegiul C.D.Loga sa zicem , are doar 3 clase de a noua , cand cererea e de zece ? Pentru ca nu are suficienti profesori de nivelul impus de institutie , suficiente sali de curs , etc .
Principalii beneficiari ai unui nr. mai mare de magistrati in sistem, ar fi deopotriva magistraatii insisi dar si justitiabilii , prin reducerea timpului in care se solutioneaza o cauza in instanta .

Din pacate pt magistrati dar si pt justitiabili acum acest lucru e aproape imposibil …

cosva a spus: (iunie 23rd, 2023 at 23:16 )

Vad ca se tot plang magistratii ca au foarte multe dosare de rezolvat. Nu ma indoiesc ca au dreptate dar ceea ce nu inteleg este de ce nu angajam mai multi magistrati. Faza cu pensie speciala sau „de servici” cum le place unor retarzi sa le spuna, este de domeniul nesimtirii. Au venituri extrem de mari cat sunt magistrati iar o pensie contributiva raportata la venitul lor mare este deja mai mult decat suficient, asta daca inca mai suntem toti egali in fata legii.

Chestia cu calitatea impecabilă, a se slăbi! Vedem aproape în fiecare săptămână cum se manifestă „calitatea” magistraților și justițiabililor!!!
Nu e imposibil să crească numărul de magistrați și justițiabili. Imediat după revoluție, se putea: erau așa de mulți studenți la Drept, că se preda dintr-un amfiteatru și se transmitea în încă 5-6 săli. Și mai e o chestiune: atractivitatea meseriei dată de salariu. Compensată de frica de-a nu fi lichidat(ă) de interlopi & friends dacă te încăpățânezi să-ți faci meseria.
Sistemul de justiție nu e liceul C.D. Loga. Când faceți comparații, asigurați-vă că lucrurile sunt comparabile. Și nu-i mai considerați proști pe ceilalți, astfel încât să le vorbiți în parabole șchioape.
Dac-așa gândiți toți din sistem că mai bine nu se poate, că astea sunt elitele, altele nu avem nici nu putem că sistemul de salarizare e injust, dar așa e peste tot, e clar de ce ne ducem implacabil dracului ca societate și țară.

nu-i bai a spus: (iunie 24th, 2023 at 12:47 )

clanul carpaci a obtinut zeci de proprietati/imobile in centrul TM prin zeci de sentinte date de zeci de complete cu complicitatea numerosi notari. Sistemul e putred. Nimic nu este intamplator

@ E usor a face Dreptul... a spus: (iunie 24th, 2023 at 14:19 )

Socant .
Va dati cu parerea dar nu stapaniti notiuni elementare .
1-Justitiabilul e cel care se prezinta in fata unui magistrat , in calitate de reclamant / parat , sau cercetat penal .
2-Magistrat NU devii dupa absolvirea facultatii de drept , asa cum credeti dv. Pt a deveni magistrat . dupa absolvirea facultatii de drept , vei sustine un examen la Institutul National al Magistraturii la Bucuresti .Institutul dureaza inca 2 ani .
Dupa acei doi ani , sustii din nou examenul de absolvire , iar in functie de nota , optezi pt o anumita instanta din tara , in ordinea, mediilor de absolvire .
Va garantez ca sunt cele mai grele examene posibile din Romania . Sunt zeci de mii de pagini de legi pe care acei tineri le stiu cu ochii inchisi .
Cod penal , cod de procedura penala , cod civil , procedura civila , drept bancar , drept administrativ ,drept european , etc .

PS
Nu poti parasi sistemul mai repede de 10 ani , fara a plati suma de zeci de mii de euro , suma imputata de statul roman , pt scolarizare .

Adevarul despre magistrati , tinerii acestia care cred ca vor schimba Romania e altul decat ceea ce va spune presa si televizorul .
Incercati sa va informati corect , depinde doar de dv .

ministrat, absolvent de strâmb a spus: (iunie 24th, 2023 at 15:37 )

Da, dacă ai memorie bună și reușești la 2-3 examene, capeți destulă încredere de sine încât să crezi că poți argumenta cu oricine și mi capeți accesul într-o castă care nici măcar nu privește spre cei de jos.
Am cunoscut un șef de deconcentrată, care a luat pe bune un examen național pentru care trebuiau învățate mii de pagini de legi și care, când a ajuns în post, s-a dovedit a fi un mare jeg.
„Vă garantez că sunt cele mai grele examene din România…” Serios? Ia dă un examen în neurochirurgie sau matematică. Ai făcut studii comparative și ți-a ieșit că învățând legile cu portițe făcute de niște șmecheri înseamnă cel mai greu lucru din RO? Ia încearcă să crești corect un copil cu salariul de casieră de supermarket! Ori chiar de profesoară! Sau imaginează-ți libertatea și demnitatea (pe care voi le apărați în mod egal pentru toți) unei persoane în scaun cu rotile.
Acum, dacă tot sunteți cei mai chinuiți oameni din România, nu vreți și cele mai mari salarii? O întrebare de nespecialist…

in loc de epilog @ ministrat... a spus: (iunie 24th, 2023 at 17:02 )

Intregul dv. comentariu e bazat doar pe speculatii .
Speculati inclusiv faptul ca asi fi magistrat .
Nimic mai fals . Puteati sa va dati seama dupa faptul ca nu stapanesc limbajul juridic specific .
Din contra am o profesie liberala si am interactionat cu justitia doar ca justitiabil in cateva procese civile .

PS
Nu voi intelege niciodata atacul suburban al presei , la asa zisii speciali : magistrati , politisti si militari.

@ în loc de a spus: (iulie 4th, 2023 at 13:47 )

nu înțelegi pentru că trăiești în lumea voastră de clan. Iar articolul de aici nu este suburban.
Nu are importanță ce ești. Aici e important ce spui.

@ în loc de ... a spus: (iulie 4th, 2023 at 13:50 )

„Magistrații pot ieși azi la pensie la 50 de ani, deși taman aia e vîrsta la care discernămîntul capătă maturitate și experiența devine o valoare juridică. Și, pentru ca ei să nu răstoarne masa, „reforma“ le păstrează acest privilegiu încă cinci ani de acum încolo. Cît despre celelalte încercări de a le mai diminua din pensiile astronomice, au fost lăsate baltă și reprogramate pentru anul 2043. Colac peste pupăză, nici măcar așa, magistrații nu sînt de acord să lase acest milimetru de la ei și, prin Înalta Curte, au sesizat CCR.

Din punct de vedere politic, social și moral, aceste gesturi sînt reacționare, subversive, iresponsabile și indică un sfidător egoism de clan. Puterea noastră a ajuns mai mică decît celelalte puteri, zicea un judecător zilele trecute, enervat de dezbaterile despre pensiile speciale. Iar asta arată o conștiință arogantă a puterii, o putere judecătorească pe care magistrații contează și care s-a transformat, dintr-o valoare independentă, într-o armă politică și un instrument de muls bugetul public.

Sigur că la pensii speciale intră și alții, mai ales parlamentarii și capii unor instituții de forță, dar raportul preț-calitate e mult mai mare în cazul magistraților. Dacă măcar munca lor ar fi avut un standard minimal, dacă lumea ar fi putut percepe Justiția și altfel decît un hău în care te scufunzi fără speranță și în care îți poți pierde dreptatea, banii, casa, timpul și viața, ar fi existat, poate, un schimb acceptabil. Poate că magistrații din lumea civilizată își merită salariul fiindcă livrează încredere în actul de justiție. Poate că în statele bogate, magistrații își merită pensia, fiindcă o încasează la bătrînețe, nu în floarea vîrstei. Dar în România, țară înapoiată și săracă, primesc toate astea fără să dea mare lucru înapoi.

Șefii sistemului judiciar, mulți dintre ei colaboratori ai regimului comunist și ai fostei Securități, sînt răsplătiți azi regește de statul român pentru merite care-ți ridică părul în cap. Între miile de dosare și sentințe din ultimii douăzeci de ani se găsesc oameni arestați degeaba, nevinovați băgați la pușcărie, achitați după ani de anchetă, traumatizați definitiv, cu averile și afacerile distruse, cu carierele spulberate, morți în timpul proceselor sau în închisoare. Sigur, prin comparație statistică poate nu sînt mulți, dar tragedia are nevoie de o singură nedreptate. Iar această nedreptate e stigmatul drept și incontestabil pe care magistrații epocii Băsescu și Iohannis l-au dobîndit pe merit și îl monetizează acum cu vîrf și îndesat.”
(C.)

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un joc de glezne şi pentru timişorenii care nu sunt familiarizaţi cu lumea lui Florin Răvăşilă. Exact, mă refer la omul său de casă, pentru care Robu a spart în două patrimoniul Timişoarei, Răvăşilă ajungând stăpân peste o jumătate de oraş....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în București. Ei întâlnesc CSM București, duminică, la ora 17.30, în sala Apollo. Înfruntarea face parte dintr-un set de patru jocuri programate la aceeași oră, jocuri cu implicații în zona barajului și a retrogradării directe. Celelalte trei sunt: CSM Focșani –...
Citeşte tot articolul Citeste articolul SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un joc de glezne şi pentru timişorenii care nu sunt familiarizaţi cu lumea lui Florin Răvăşilă. Exact, mă refer la omul său de casă, pentru care Robu a spart în două patrimoniul Timişoarei, Răvăşilă ajungând stăpân peste o jumătate de oraş....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan
Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În fruntea listei se află Alin Nica, actualul preşedinte al CJ Timiş şi candidat pentru un nou mandat în fruntea instituţiei. Pe următoarele locuri se află doi tineri, Vlad Şendroiu (USR) şi Ionuţ Sîrbu (FD), fost preşedinte al TNL Timiş. De...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei
România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness, ce se va desfășura în premieră, la Timișoara, în Iulius Town. În cadrul competiției vor fi prezenți 150 de sportivi din România, Muntenegru, Kosovo, Grecia, Cipru, Serbia, Nord Macedonia, Albania și Croația, care își vor  demonstra abilitățile. Concurenții vor participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara
Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a demolat hangarele în procesul de curățire a malului Begăi de mai multe construcții, primarul Dominic Fritz anunță că s-a înțeles cu Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport. Sportivii și bărcile lor ar urma să fie mutați la baza deținută...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor
Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care conștientizează amenințarea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real. Oamenii uită destul de repede anii 2000-2004, perioada Năstase, perioada Dragnea 2016-2020. În liniște, PSD-ul ne lucrează, pe fiecare dintre noi. Provin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.
CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct de vedere matematic, îndeplinirea obiectivului. Sâmbătă, de la ora 11.00, pe arena „Ștefan Dobay”, vine Metaloglobus București. O victorie în această partidă ar echivala cu menținerea în Liga a II-a pentru al doilea an la rând al echipei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şansa salvării vine sâmbătă
Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred Simonis au venit să depună candidatura fostului primar la obținerea unui nou mandat. Alături de el s-au mai aflat și cei doi noi lideri liberali trimiși de la București să ocupe locurile de șefi la PNL Timiș și Timișoara, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO
Top