Aflată în pericol să rămână fără activități de dezinsecție și deratizare din cauza unor schimbări legislative, Primăria Timișoara anunță că în acest an a efectuat o singură dezinsecție și o singură deratizare. Vrema rece a fost de vină, dar oficialii promit reluarea unor astfel de acțiuni.
Zece milioane de metri pătrați de spațiu public au fost vizați de operațiuni, iar cât a fost frig nu au avut loc astfel de acțiuni.
Primăria Timişoara a efectuat, la începutul lunii mai 2023, o acţiune terestră de dezinsecţie, de combatere a ţânţarilor și larvelor pe domeniul public al Municipiului Timişoara. A fost acoperită o suprafață de 10.354.000 mp (aliniamente stradale, parcuri, locuri de joacă, bălți și perdeaua forestieră). În luna martie 2023, a fost efectuată o acțiune de deratizare pe domeniul public, pentru combaterea rozătoarelor, pe o suprafață de 9.560.000 mp. În perioada ianuarie – februarie 2023 nu s-au efectuat activități de dezinsecție, având în vedere faptul că, pentru a asigura eficiența operațiunii, temperaturile pe timpul nopții trebuie să fie mai mari de 100C. Astfel, au fost realizate activități de dezinsecție doar în spații închise, în sedii ale administrației locale. Începând din luna aprilie, săptămânal, s-au făcut operațiuni de dezinsecție la bazinul de înot de pe Intrarea Zânelor și la Sala Olimpia”, a informat primăria.
Acțiunile de dezinsecție vor continua și în perioada următoare.
Produsele folosite sunt avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii şi se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătăţii. Personalul implicat în efectuarea lucrărilor este calificat şi autorizat în conformitate cu legislaţia în vigoare, fiind dotat cu echipament de protecţie corespunzător.
Asociațiile de proprietari, agenții economici, instituțiile sunt obligate să efectueze periodic operațiuni de dezinsecție în spațiile închise pe cae le utilizează.
Comentarii prin facebook