Marcel Ciolacu amenință cu demisia. Asta după ce același Marcel Ciolacu a anunțat ca intra peste bugetari. Ceea ce, să recunoaștem, e ceva senzațional. E vorba de Marcel Ciolacu președintele principalului partid de guvernământ, de ceva vreme la cârma țării, nu un politician venit astăzi cu pluta să constate asta. Că dacă o zicea Marcel Ciolacu din opoziție, nu mai era chiar așa de interesant, mă duceam la culcare și gata. „Sunt peste 50 de sporuri in Romania, e incredibil unde s-a ajuns! Este timpul ca cei care merg la serviciu zeci de ani sa se joace Solitaire”, a spus el, liderul, actualul prim-ministru, fostul șef de la Camera Deputaților, poate viitoarul președinte, mă gândesc că n-a dormit în toți acești ani și acuma l-a trezit Alfred Simonis.
Firește, Ciolacu știa asta si înainte, dar nefiind premier l-a durut în fund de responsabilitatea statului roman față de angajamentele din PNRR, de ce mai ne cere Comisia Europeană în înțelegeri scrise și nescrise pentru a ne alinia la un mod de viață financiar corect față de contribuabilul Uniunii. Acum că e premier ce amenință cu demisia, Marcel Ciolacu se dă surprins aflând câte sporuri apasă aparatul bugetar. Căci lumea trebuie să creadă că el n-a știut asta, iar acum, că a ajuns să fie mare gospodar la țară, nu mai poate suporta atâta risipă și face lucrarea ca la carte. Foarte bine că o face, dar să vedeți că n-o face! Totul e să scape pe moment din presiune, să ne dea bani Uniunea Europeană, dar fără să se supere electoratul prea tare acasă, dacă se poate.
Marcel Ciolacu, PSD și PNL au stabilit că bugetul va reveni într-o formă agreată de Uniunea Europeană nu dacă îl pun pe fundamente de bun simț, dacă tai cu adevărat pensia specială, dacă nu risipești pe tot felul de cadouri în vouchere și sporuri, ci dacă elimini posturi în Ministerul de Interne, dar nu de la vârf, unde e cald și bine, ci probabil de unde urmau să fie angajați agenți în poliția rurală. Da, acolo unde vom ajunge să îți dea lumea în cap, iar tu suni la 112 să trimită echipaj de la zeci de kilometri depărtare, pentru că secția din proximitate a fost desființată.
Daca nu l-ar presa UE și nu va demisiona, premierul Ciolacu ar continua cu Romania asa cum o stim, cu salarii mari pentru aparatul de partid din banul public, cu sinecuri si nu ar mai fi deloc surprins de hemoragia bugetară care ne duce la deficitul ce a alarmat Europa. Pe de alta parte, el va rămâne conectat la această relație de presiune cu Uniunea Europeana atâta timp cât cifrele îl obligă la astfel de măsuri de austeritate, adică atâta timp cât e premier și, prin urmare, trebuie să dovedească că e frecventabil.
Dacă ar fi doar o trompetă din planul secund al guvernării, cum a și fost până acum, unul ca Ciolacu ar cere în continuare „justiție socială”, bani mai mulți ălora și ălora, dar când devine partenerul de dialog al celor de la Bruxelles pare supărat de atâtea sporuri, de cum mai degrabă nu se muncește la stat în România. Cum de nu le-a observat până acum, cum de le-a scăpat din vedere, că dacă știa… să vedeți ce rânduială era în țara asta!
Daca, la absurd, cifrele ar arata mai bine anii viitori, relaxarea politicului îl va face pe Ciolacu să revină la obiceiurile nesănătoase în gestiunea banului public, nu mai amenință cu demisia, va da și la ăia, și la ăialalți până nu mai are ce da, mai ales dacă decizia trebuie luată în vreun prag de alegeri. Iar pe când iarăși vom intra în criză și UE ne cere corectarea parametrilor bugetari, Ciolacu iarăși se va indigna, iarăși va zice că-și dă demisia, indignat de atâta dezordine fiscală, legislativă și de toate celelalte în țara asta.
Nu exista o reformă făcută conștient din nevoia acelei reforme, ci doar mici simulări de reformă, de frica unor măsuri luate de UE împotriva noastra, măsuri cu tăierea de fonduri și intrarea totală în haos. Așa cred eu despre Ciolacu. Și cred bine, pentru că dacă eu m-aș înşela ar însemna că actualul premier dat de PSD ar fi un tip fain, care vrea să îndrepte lucrurile. Sau că, în calitate de vâslaș al lui Dragnea, parlamentar, șef de Cameră și ce-o mai fi fost el în aparatul de stat, n-a fost deloc atent la tot ce se întâmplă cu România, iar acum are o revelație nemaipomenită. Nemaipomenit de ipocrită.
Comentarii prin facebook