Nu existau variante, trebuiau demolate, a anunțat administrația Fritz, după ce a făcut una cu pământul clădirile unde se antrenau și își depozitau bărcile sportivii care evoluau pe Bega. Canotorii s-au ales doar cu promisiunea că li se va amenaja altceva, altundeva, cândva.
Respectivele clădiri au fost demolate deodată cu cele în care au funcționat clubul și terasa operate de “mafia imobiliară” de pe malul Begăi. Ele erau ”atât de ilegale”, că trebuiau distruse, spun cei de la primărie. Ei se apără împotriva a ceea ce numesc ”informații eronate privind soarta bazei de canotaj”
”În ultima perioadă, în spațiul public s-au vehiculat mai multe informații eronate privind soarta bazei de canotaj a Clubului Sportiv Municipal, amplasată ilegal pe malul Begăi. Facem câteva precizări. Pe terenul aflat în proprietatea Primăriei Municipiului Timișoara au existat câteva construcții neintabulate, edificate fără autorizație de construire. Aceste clădiri au fost extinse ilegal rezultând clădiri noi pentru care eliberarea unei autorizații în vederea intrării în legalitate era imposibilă. Atât clubul sportiv cât și celelalte entități juridice care ocupă acel spațiu nu dețin un contract de închiriere sau concesiune, nici pe clădiri și nici pe teren. Este vorba de o suprafață de 3.863 mp de teren intravilan, aflat în proprietatea Municipiului Timișoara”, transmite primăria.
Municipalitatea se apără și aduce în primplan decizia instanței.
”Există o hotărâre definitivă și irevocabilă, care a tranșat problema dreptului de proprietate în favoarea Primăriei Timișoara. Totodată, există hotărâri ale celor două instanțe (Tribunal și Curte de Apel) prin care dispoziția emisă de primarul Dominic Fritz, privind demolarea construcțiilor neautorizate amplasate pe acest teren a rămas în vigoare”, conform primăriei.
Tot reprezentanții instituției asigură că au căutat soluții pentru problema sportivilor.
”Acțiunea de demolare a construcțiilor ilegale de pe malul Begăi a început săptămâna trecută, și printre construcțiile care se demolează se numără și cele aparținând bazei de canotaj. Primăria Municipiului Timișoara s-a aflat în legătură cu reprezentanții clubului de canotaj și s-au discutat mai multe opțiuni pentru ca baza de canotaj să își găsească un alt spațiu în care să își depoziteze ambarcațiunile și accesoriile necesare pentru antrenamente. Această soluție a fost găsită și agreată de ambele părți în urmă cu câteva zile și constă în mutarea bazei de canotaj într-un spațiu al Municipiului Timișoara situat pe bdul Vasile Pârvan nr. 5”, este soluția găsită.
O soluţie temporară însă, afirmă reprezentanţii municipalităţii.
”De altfel, primarul Dominic Fritz s-a aflat în contact direct în toată această perioadă cu Elisabeta Lipă, Președinta Agenției Naționale pentru Sport. Chiar astăzi, primarul Timișoarei a discutat cu doamna președintă despre soluția găsită. Apreciem în mod deosebit eforturile și rezultatele sportivilor noștri și respectăm munca antrenorilor. Vom face toate demersurile ca activitatea lor să beneficieze de condiții decente și corecte. Aceasta este o soluție temporară. Planul Primăriei Timișoara de reamenajare a malurilor Begăi care acum sunt eliberate de construcții ilegale, are în vedere și spații dedicate sportului, inclusiv canotajului. Însă vor fi spații civilizate, moderne și, mai ales, construite legal.”, este informația trimisă de primărie presei după realizarea demolărilor.
Sursa foto: Facebook
.
Comentarii prin facebook