Românii prețuiesc timpul pe care îl pot petrece așa cum doresc. Potrivit unui sondaj realizat de o firmă de recrutare a forței de muncă, mulți conaționali preferă un job care să le ofere un program flexibil în detrimentul banilor.
Orele petrecute acasă sunt împărțite între îndatoririle casnice și hobby-uri. Iată care sunt activitățile de timp liber în România anului 2024:
Sportul
Majoritatea românilor face sport, într-un fel sau altul. Sălile de fitness sunt pline seara, după programul la lucru. De asemenea, atunci când vremea este frumoasă, parcurile sunt pline de oameni care aleargă. Nu sunt puțini nici cei care fac exerciții fizice acasă. Mișcarea este la îndemâna oricui, totul este să existe motivație. Sportul întărește organismul și construiește un moral solid.
Gătitul
În România se gătește foarte mult acasă, deși categoria celor care comandă mâncare la domiciliu este tot mai consistentă. Gătitul nu este doar o necesitate, ci și o activitate de relaxantă. Ca și hobby, de multe ori implică petrecerea timpului alături de familie și experimentarea unor rețete noi în fiecare săptămână. În multe cazuri, acest hobby duce la crearea unui blog culinar, bucătarii amatori devenind influenceri.
Cititul
Cititul este și el un hobby foarte popular în rândul românilor. Este o veste îmbucurătoare, pentru că se știe cât de importantă este cultura pentru progresul unei națiuni. Este foarte la îndemână să te cufunzi în lectură, mai ales de când pe internet se găsesc la liber sute de mii de titluri. Romanele sunt în continuare la modă, dar printre cele mai căutate sunt cărțile de dezvoltare personală.
Grădinăritul
Greu de crezut că există cineva care să nu aibă în casă măcar o floare în ghiveci, pe care trebuie să o ude măcar la câteva zile. Orice român și-ar dori să aibă o grădină de care să se îngrijească, pentru că petrecerea timpului în compania plantelor te umple cu energie. Cine nu își permite un petec de pământ, plantează în ghivece flori, plante aromatice sau chiar roșii și ardei grași.
Călătoriile
Călătoriile reprezintă un hobby de top. Nu trebuie să ai foarte mulți bani pentru a vedea locuri noi. Există destinații accesibile pentru toate buzunarele, în țară și în străinătate. Între noi fie vorba, mai mult în străinătate. Conaționalii noștri călătoresc în special în timpul vacanțelor, dar se plimbă și atunci când au doar câteva zile libere, în weekend-uri sau în „punțile” prilejuite de sărbători.
Socializarea
Români sunt prin tradiție persoane foarte sociabile. Le place să petreacă mult timp în compania prietenilor, pe care îi primesc acasă, sau cu care se întâlnesc în oraș. Merg des în restaurante sau în baruri, dar și în alte locuri care favorizează legarea unor noi prietenii, cum ar fi la cluburile de dans sau chiar în sălile de bingo.
Distracția online
Era digitală oferă multe variante de distracție care nu existau în trecut. Cum peste 80% dintre români au un telefon inteligent conectat la internet, distracția online este o activitate des menționată de cei care sunt chestionați cum își petrec timpul liber. Industria de iGaming are tot mai mulți clienți, jocurile fiind disponibile după parcurgerea rapidă a unui proces precum Mr Bit înregistrare. Pe internet, românii se distrează de acasă sau din orice alt loc s-ar afla.
Cumpărăturile
Shopping-ul nu este un hobby specific românesc, dar a prins foarte bine și în țara noastră. Poate părea paradoxal, dar cei care declară că fac cumpărături din pasiune sunt mai cumpătați, pentru că au o anumită experiență în această activitate. Ei știu exact ce produse merită achiziționate și care mai pot aștepta până când magazinele le vor pune în vânzare la prețuri promoționale.
Filmele și serialele
Filmele și serialele ajută oamenii să se transpună într-o altă realitate, în care se regăsesc prin intermediul personajelor, sau din care și-ar dori să facă parte. După o zi sau o săptămână obositoare, este reconfortant să te așezi în fotoliu sau pe pat, pentru a urmări povestea favorită. Din fericire pentru cinefili, oferta este generoasă, datorită existenței platformelor de streaming, ce pot fi accesate atât de pe calculatoare și telefoane, cât și direct de pe televizoarele inteligente.
Muzica
Ascultarea muzicii stimulează creativitatea și îmbunătățește starea de spirit, fiind un hobby distractiv și plin de satisfacții pentru oameni de toate vârstele. De altfel, există multe studii care certifică faptul că această activitate are numeroase beneficii pentru sănătatea mentală și fizică. Muzica este unul dintre cei mai importanți factori care duc la obținerea unei bune dispoziții.
Comentarii prin facebook