Primăria Timișoara reușește să deblocheze unul dintre cele mai nefericite programe de reabilitare a patrimoniului imobiliar timișorean, semnând un nou contract în vederea transformării Turnului de Apă din Iosefin, cu o societate destul de des prezentă în contractele municipalității. În această lună ar urma să fie reluate lucrările, după rezilierea contractului cu precedentul constructor, care nu a reușit să ducă la final investiția.
Lucrările presupun care implică renovări interioare și exterioare, inclusiv amenajarea unei cafenele și a unei săli de expoziții.
“Reabilitarea și deschiderea către comunitate a Turnului de Apă din Iosefin face parte din strategia noastră de renaștere a Iosefinului istoric. Această clădire emblematică pentru Timișoara va deveni unul din principalele poluri de atracție ale cartierului, găzduind evenimente culturale și educative. Descentralizarea spațiilor culturale este una din moștenirile Capitalei Culturale. Ambiția noastră e ca fiecare cartier al Timișoarei să aibă propriul spațiu pentru cultură și educație”, a declarat primarul Dominic Fritz.
Obiectivul „Refuncționalizare Turnul de Apă din Iosefin” constă în transformarea acestuia într-un centru cultural și turistic remarcabil, oferind comunității din cartier acces la o varietate de evenimente culturale. În plus, la 45 de metri înălțime, va fi amenajat un punct de belvedere, oferind atât timișorenilor, cât și turiștilor o perspectivă panoramică asupra cartierului istoric și a canalului Bega.
Amintim că în toamna anului trecut, contractul cu firma care executa lucrările a fost reziliat, deoarece aceasta nu și-a îndeplinit obligațiile. Noul constructor, desemnat prin licitație, este ALEX-DIA CONSTRUCT SRL, care are un termen de 6 luni pentru execuția lucrărilor în valoare de 7.691.937 lei (fără TVA).
Proiectul primise nu mai puţin de 1,8 milioane de euro, bani acordaţi prin intermediul grant-urilor Granturile SEE și Norvegiene, prin programul Ro-Cultura.
Comentarii prin facebook