Lupta electorală la Timiș și Timișoara s-a dat între candidați avuți. Terenuri, apartamente, salarii bune, pensii generoase, în dreptul principalilor competitori

alegeri

alegeri

Principalii competitori care au concurat pentru posturile de președinte al Consiliului Județean Timiș, respectiv primar al Timișoarei, nu s-ar fi plâns în perioada următoare în cazul unui eșec. Alfred Simonis, Alin Nica, Dominic Fritz sau Nicolae Robu nu au probleme cu banii, au sume depuse în conturi, dar și proprietăți sub forma unor case sau apartamente, respectiv terenuri.

Învingătorul de la CJT, Alfred Simonis, deține, conform declarațiilor făcute publice de Agenția Națională de Integritate, unde candidații au fost obligați de lege să depună declarațiile, de două terenuri, unul de 831 mp la Moșnița, respectiv de unul de 2878 mp la Murani, aici în cotă egală, jumătate cu jumătate, cu soția sa. Mai deține un apartament de 57 mp și o casă de 256 mp, ambele integral. În ultimul an a vândut un teren extravilan pentru 30.000 de euro. La depozite bancare, cel mai mare e unul la BCR, în valoare de 47437 lei, dar declară că deține în posesie personală 65.000 de lei. El mai apare și cu două datorii pe termen lung la două bănci, una de 448179 de lei, respectiv una de 239.239 de lei. Ca și deputat a încasat 151.633 de lei.

Nici Alin Nica nu se poate plânge că va avea probleme pentru că nu mai primește salariul de președinte CJT, după ce a pierdut postul la aceste alegeri. El este, în primul rând, important proprietar de terenuri, conform declarației deține șapte terenuri intravilane și șapte terenuri agricole, unele deținute exclusiv în nume propriu, altele împreună cu soția sau alte persoane. Vorbim despre multe hectare de teren, unele cumpărate, altele moștenite. La locuințe apare cu trie case, din care două moștenire, respectiv una construită, două peste 300 de metri pătrați, respectiv un mic apartament de 27.000 mp. Mai deține și două autovehicule, un Vw Jetta și o Skoda Kodiaq. Nica e prevăzător și are mai multe conturi bancare, la mai multe bănci, cu sume considerabile, remarcăm depozitele în valoare de 124.494 lei, 111.816 lei, sau de 94.972 lei. Se mai remarcă prezența unei investiții de 22.927 euro, la un important fond de investiții. De asemenea, are acordate mai multe împrumuturi importante, cu sume de multe mii de euro, de exemplu, spre Raimond Rusu apar două împrumuturi, unul de 145.000 de euro respectiv unul de 21.000 de euro. Are de achitat o ipotecă la bancă, de 175.000 de lei. Prezența în organismele europene de la Bruxelles au fost extrem de bănoase pentru Nica, de la Comitetul European al Regiunilor a primit 28.019 euro, iar de la Comisia Europeană 5697 de euro. De la CJT a primit 210.332 lei, iar de la Consiliul Național de Integritate, post pentru care s-a luptat anul precedent, nu mai puțin de 15.337 lei.

La lupta pentru scaunul de primar, atât învingătorul, dar și învinsul stau excelent la avere și câștiguri realizate. Dominic Fritz este un adevărat … antreprenor, se integrează perfect în profilul votantului USR, are acțiuni, participări la fonduri de investiții, conturi bancare în România și afară. Deține două terenuri intravilane, unul de 50, unul de 732 mp. Imobiliar, deține un apartament de 63 mp, fiind… co-locatar alături de soția sa, care deține o casă de 180 mp. Dacă nu ați știut, primarul biciclist deține o Skoda Fabia, din 2017. Bancar, are mai multe conturi curente, cu sume importante: 13.000 lei, 10.300 lei, 9500 lei, dar și unul în dolari, 23.000, la United Nations Credit Union USA. În Franța are un cont curent de 3500 de euro. Deține acțiuni, de câteva mii de euro fiecare participație, la nume cunoscute din domeniul economic pe plan mondial, inclusiv celebrele deja acțiuni la Netflix, în valoare de 15744 euro. Funcția de primar nu e chiar rău plătită, indemnizațiile primite sunt în valoare de 164.268 lei.

Nicolae Robu, învinsul, se remarcă, la fel ca și colegul său ex-liberal, cu numeroase terenuri deținute, dar, spre deosebire de acesta, nu a fost cumpărător, ci moștenitor, la care se adaugă numeroase terenuri ale soției sale, tot moștenite toate la Bocsig. Deține două apartamente jumi-juma, cu soția, unul de 94, unul de 85 mp. Mai deține o casă în coproprietate cu sora sa, moștenire, o altă casă aparținând soției, tot moștenire. La vehicule, Robu e fan convins Renault, deține două autovehicule, o Laguna despre care spune că e deja pusă pe butuci, respectiv o Latitude. Cât a fost primar, era condus de celebrul șofer Vasile, în la fel de celebra limuzină Mercedes. Deține două conturi bancare, dintre care unul depășește cu puțin 100.000 de lei. La venituri realizate, Robu a câștigat 28.922, pentru postul pe care încă îl deține la Universitatea Poltehnica, dar și pentru apartenenta la ”academia” oamenilor de știință. Dar, este un adevărat performer la categoria pensii realizate, cu 164.244 de lei.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

6 comentarii pentru acest articol

Solo a spus: (iunie 20th, 2024 at 15:13 )

Pensia lui Robu e compusa din mai multe parti. O pensie speciala ca a fost senator in Parlamentul Romaniei de 2200 lei/luna. Restul pana la aproape 14 000 lei /luna este pensia de CD, prorector, rector la UPT . Asta si pentru ca la pensionare (2021) a avut coeficientul 1,41, adica cu 41 % mai mult comparativ cu fostul rector Cartis, la acelasi punctaj ( la aceeasi cotizatie in sistemul de pensii). Ceilalti bani sunt ceva de la plata cu ora, daca mai tine, respectiv ca membru al Kakademiei Oamenilor de stiinta , cea a lui Andea Petru si prietenei Ecaterina Andronescu zisa si Abramburica sistemului de invatamant. Ea a facut posibil ca in licee sa se intre si cu note de 1,80 la Evaluarea Nationala, desi toate satisticile arata ca putin peste 50% dinte elevi sunt de nivel liceu. Asta luand in calcul cei care au peste 5. Si atunci sa ne miram ca suntem ultimii in EU? Nu va imbatati cu apa cum ca suntem printre primii la Olimpiade Internationalae. Acolo sunt crema! Ce arat de fapt asta? Ca poporul roman are valori dar fie ca nu sunt apreciate fie ca nu sunt stimulate. Adica invatamantul e de doi bani! Nu ca nu s-ar plati bine profesorii, mai ales ci care nu-si fac treaba la clasa grabindu-se sa dea meditatii in particular la matematica, romana, fizica ( mai rar) biologie, engleza, franceza, germana …pana si la sport si muzica.

Daniel a spus: (iunie 20th, 2024 at 15:52 )

Dacă la unii candidați se poate explica averea prin activitatea profesională la alții acest lucru este dificil mai ales când averile au fost dobândite după intrarea în politică. Sigur că există tot felul de tertipuri prin aceștia încercă să justifice posesiunile menționând soția, părinții sau de ce nu mătușa Tamara. Evident că în ciuda acestor fapte, alegătorii naivi i-au votat și acum se fac că nu văd contracte cu dedicație și alte potlogării care dăunează bugetului local dar îmbogățesc bugetele personale.

@Solo a spus: (iunie 20th, 2024 at 18:18 )

Pana acum in sistemul nostru de pensii erau diferente legate chiar de legea dupa care s-a facut pensionarea chiar daca cotizatia era cam tot pe acolo. Diferenta poate fi data si legat de nivelul contributiei raportata la salariul mediu. Foarte probabil Robu a prins acele mariri substabtiale prin care veniturile unui profesor universitar au trecut de 2000 de euro, deci pensia lui practic a crescut cu mai mult decat salariul mediu, in timp ce a celor deja pensionati nu a mai avut cum sa creasca altfel.

Bona a spus: (iunie 21st, 2024 at 08:38 )

Asta îi trebuie poporului Român, foarte bine,a votat pro război,pro plandemie,pro otrăvire prin vaccinare,pro satanism!
Bunul și puternicul Dumnezeu să dăie,cel puțin doi ani stare de urgență, botnița obligatorie și în case!

Zdreanță a spus: (iunie 21st, 2024 at 10:30 )

România lucrului bine făcut a împărțit societatea mai mult ca niciodată în bogați și săraci.Aleșii împreună cu profitorii sistemului au adunat nespus de mult comparativ cu plebea care muncește pe alocații de stat .Aleșii și mai marii funcționari ai țării sunt stăpânii României având calitatea de moșieri ,merit obținut datorită slugărniciei față de înalta poartă(UE).Ei fac obiectivul egalității de șanse cu nemții,francezii,mai puțin cu plebea din țară care este condamnată la o viață bazată pe datorie.Ciudat este că românii află de fiecare dată după ani și ani că au fost conduși de oameni care nu au meritat să ocupe funcții publice și care și-au însușit drepturi ,,speciale”nemeritate.Bogăția în prezent îmbracă alte haine acceptate cu ușurință de societate iar robia din zilele noastre are un standard mai ridicat conferit de iluzia îmbogățirii pe datorie( ceea ce este o mare minciună) comparativ cu robia din secolele trecute când robul accepta de la sine modul de viață impus.Privind prin visteria politicului aleșii datoritâ exercitării mandatelor obținute prin vot devin și mai bogați iar marea majoritate a alegătorilor devin și mai săraci în urma exercitării dreptului de vot.În democrație nu este prost cel care candidează ,este prost cel care votează.

Aolo a spus: (iunie 21st, 2024 at 11:55 )

@solo. Am zis eu ca Robu nu a luat pensie cinstita? Doar o parte e necinstita: aia de la kakademia oamenilor…..politici, caci stiinta nu au făcut, și cea de la parlament, care e speciala.. In rest, Robu a fost ales de cei ce contribuie la pensii, și a fost profesor univwrsitar, deci e o pensie cinstita nu speciala

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Dominic Fritz o asigură pe Elena Lasconi de tot sprijinul său. Primarul Timişoarei nu face parte din echipa noului preşedinte al USR la alegerile pentru Biroul Naţional

Imediat după ce a fost aleasă noul preşedinte al USR, Elena Lasoni a fost felicitată de Dominic Fritz, care a asigurat-o de tot sprijinul său. De menţionat că Fritz va candida pentru un loc în Biroul Naţional al partidului, care va fi votat sâmbătă în cadrul unui congres, dar nu face parte din echipa Elenei...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz o asigură pe Elena Lasconi de tot sprijinul său. Primarul Timişoarei nu face parte din echipa noului preşedinte al USR la alegerile pentru Biroul Naţional
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Egalul necesar! România merge în optimi de pe primul loc

Selecţionata României s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania, din postura de câştigătoare a Grupei E, după 1-1 (1-1) cu Slovacia, miercuri seara, pe Frankfurt Arena. În cealaltă partidă, Belgia și Ucraina au terminat la egalitate, 0-0. Așadar, toate echipele din Grupa Morții au terminat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Egalul necesar! România merge în optimi de pe primul loc
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Maxagro și USVT au lansat un parteneriat pentru susținerea învățământului dual

Compania Maxagro și Universitatea pentru Științele Vieții Timișoara au anunțat un nou parteneriat privind învățământul dual. Catalogate drept punți care să ofere angajări viitoare – practica, internshipul sau bursele – au reprezentat elementele cheie ale discuțiilor privind colaborarea dintre mediul privat și cel academic. În Sala Senatului Universității de Științele Vieții “Regele Mihai I” Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Maxagro și USVT au lansat un parteneriat pentru susținerea învățământului dual
dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Cât de benefic este să ai un cont curent și un card de credit online

Situațiile în care, din punct de vedere financiar, suntem puși să facem alegeri dificile ni se pot întâmpla oricui. Spre exemplu, iată ce a făcut o doamnă într-o atare situație. Ana locuia într-un sat pitoresc de la poalele munților. Ea era o femeie harnică și independentă, care își câștiga existența prin vânzarea de produse artizanale...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cât de benefic este să ai un cont curent și un card de credit online

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Selecţionata României s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania, din postura de câştigătoare a Grupei E, după 1-1 (1-1) cu Slovacia, miercuri seara, pe Frankfurt Arena. În cealaltă partidă, Belgia și Ucraina au terminat la egalitate, 0-0. Așadar, toate echipele din Grupa Morții au terminat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Egalul necesar! România merge în optimi de pe primul loc
Imediat după ce a fost aleasă noul preşedinte al USR, Elena Lasoni a fost felicitată de Dominic Fritz, care a asigurat-o de tot sprijinul său. De menţionat că Fritz va candida pentru un loc în Biroul Naţional al partidului, care va fi votat sâmbătă în cadrul unui congres, dar nu face parte din echipa Elenei...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz o asigură pe Elena Lasconi de tot sprijinul său. Primarul Timişoarei nu face parte din echipa noului preşedinte al USR la alegerile pentru Biroul Naţional
Compania Maxagro și Universitatea pentru Științele Vieții Timișoara au anunțat un nou parteneriat privind învățământul dual. Catalogate drept punți care să ofere angajări viitoare – practica, internshipul sau bursele – au reprezentat elementele cheie ale discuțiilor privind colaborarea dintre mediul privat și cel academic. În Sala Senatului Universității de Științele Vieții “Regele Mihai I” Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Maxagro și USVT au lansat un parteneriat pentru susținerea învățământului dual
Primăria Timișoara va fi prima din țară care va putea să acorde finanțări multianuale pentru cultură. Proiectul, căzut la vot în ședința de plen a CLT precedentă, a primit, până la urmă vot favorabil, marți seara. Prin intermediul acestei noi regrelementări operatorii culturali vor primi fonduri de la bugetul local pentru evenimente culturale, pe o...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Centrul de Proiecte Timișoara va putea acorda finanțări multianuale pentru cultură, o premieră pentru administrațiile din România
În urma demersurilor întreprinse, organizațiile de specialitate au reușit decalarea termenului până la care asociațiile de proprietari erau obligate să intre în sistemul E-factura. Prin Ordonanța de urgență nr. 69/2024, s-a aprobat decalarea termenului pentru E-factura pentru asociațiile de proprietari până la 01.07.2025. Astfel, operatorii economici nu sunt obligați să transmită facturile către beneficiari (asociații)...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Asociațiile de proprietari scapă, temporar, de nebunia e-facturilor
Primul transfer la preim-divizionara de handbal a oraşului vine din Serbia. Centrul Đorđe Pisarić, în vârstă de 25 de ani, va îmbrăca sezonul viitor tricoul alb-violet. El a evoluat în precedentele două campionate la formația austriacă de primă ligă HSG Graz. Graz a terminat cel mai recent sezon pe locul al zecelea. Đorđe Pisarić are...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Transfer din Serbia pentru SCM Politehnica Timișoara
Potrivit unui proiect de lege iniţiat de senatorul USR de Timiş, Raoul Tifan, foştii colaboratori ai Securităţii şi condamnaţii penali nu pot fi membri ai Academiei Române. Trifan a colaborat cu Societatea Timişoara pentru elaboarea acestui proiect, care a trecut de Senat şi urmează să ajungă în Camera Deputaţilor. Raoul Trifan a explicat motivele care...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Condamnaţii penali şi foştii colaboratori ai Securităţii, afară din Academia Română! Proiect de lege iniţiat de Raoul Trifan
Top