Mai mulți muncitori și utilaje trag tare, în această perioadă, la ștrandul Termal, în vederea reabilitarii acestuia. Se reface terenul, au loc gazonări, se introduce sistem de irigat și se reface sistemul electric.
Termalul a fost recuperat de Primăria Timișoara în instanță, iar în această perioadă a intrat în ample lucrări de reabilitare și modernizare. Compania care a operat Ștrandul a ocupat fără plată locația cu o suprafață de aproape 13.000 mp, din domeniul public, timp de 10 ani. La momentul evacuării, interiorul clădirilor era vandalizat și plin de deșeuri, suprafețe întregi erau o ruină totală, bazinele erau în stare avansată de degradare, iar spațiul verde era neîngrijit. După curățenie pe toată suprafața, Horticultura execută lucrări pe spațiul exterior, urmând să fie efectuate lucrări și în interiorul clădirilor.
În această perioadă, angajații Horticultura execută lucrări de nivelare și pregătire a terenului pentru plantare, de montare a sistemului de irigații, gazonare, lucrări de refacere a circuitelor electrice, a bazinelor și a sistemului de pompe. Spațiul exterior va include două bazine, o zonă de vestiare și dușuri exterioare, o zonă de bar și răcoritoare, o zonă de șezlonguri, zonă tip food court.
„ȘtrandulTermal este încă un obiectiv din patrimoniulorașului pe care l-am recuperat de la mafia de pe mal și pe care acum îl pregătim să-l redăm timișorenilor. Din păcate, firma care l-a folosit ilegal undeceniu, a lăsat aici un dezastru. Am fost să văd stadiul amenajarilor. Horticultura a intrat cu echipele de lucru, după ceConsiliul Local a fost de acord ca societatea noastră să se ocupe de ștrand. Mă bucur să văd că au făcut progrese și sunt încrezător că timișorenii vor putea folosi ștrandul în această vară”, a declarat primarul Dominic Fritz.
În 2021, Primăria Timișoara s-a îndreptat în instanță împotriva GPG Company SRL, care a ocupat fără plată o suprafață de 12.707 mp din domeniul public, începând cu anul 2014. În urma victoriei în instanță, Ștrandul ZHH/fostul Termal a revenit orașului. Totodată, în 2023, municipalitatea a câștigat și la Înalta Curte de Casație și Justiție un proces cu aceeași firmă. Instanța a obligat societatea să plătească Primăriei 7 milioane jumătate lei plus încă 31.121 euro/lună până la eliberarea spațiului (393.510 lei chirie, 2.184.755 lei penalități pentru lipsa de folosință, 868.501 lei, dobânzi penalizatoare, 4.080.509, contravaloarea lipsei de folosință).
Comentarii prin facebook