UPT propune noi programe de masterat în domenii de vârf

UPT ţine pasul cu vremurile şi vine în atenţia licenţiaţilor cu programe interesante de masterat, din cele mai căutate domenii.

Pentru tinerii absolvenți ai studiilor de licență care doresc să-și aprofundeze cunoștințele, să-și dezvolte capacitățile de cercetare științifică sau să urmeze un program de doctorat, Universitatea Politehnica Timișoara oferă o gamă largă și diversificată de programe de masterat.

Iar cum UPT are, probabil, cea mai bună relație de colaborare cu mediul economic, oferta de programe de masterat a fost elaborată prin consultare cu reprezentanții marilor companii din regiune, prezenți și în Comitetul Director al universității, astfel încât să corespundă cerințelor de pe piața muncii.

În condițiile în care apar tot mai multe tehnologii noi, iar societatea este din ce în ce mai tehnologizată, Politehnica ține pasul și oferă o serie de masterate noi, solicitate de piața muncii:
– Quantum Computing, oferit de Facultatea de Automatică și Calculatoare, este un program de master de cercetare și aprofundare în calculul cuantic (quantum computing) și comunicații cuantice (quantum communication). Acest master este în limba engleză și face parte din domeniul Calculatoare și Tehnologia Informației. În concordanță cu recentele progrese tehnologice remarcabile din domeniul tehnologiilor cuantice, industria din România, incluzând-o și pe cea din Timișoara, a început să ofere locuri de muncă în domeniul tehnologiilor cuantice, atât în domeniul calculului cuantic, cât și în cel al comunicațiilor cuantice.

În plus, UPT construiește alături de partenerii din cadrul consorțiul Romanian National Quantum Communication Infrastructure RoNaQCI (consorțiu la nivel național care conține principalele universități și institute de cercetare din România, precum și agenția RoEduNet) prima rețea națională de comunicații prin QKD (Quantum Key Distribution).
– Produse farmaceutice, cosmetice şi alimentare – expertiză şi calitate, de la Facultatea de Inginerie Chimică, Biotehnologii şi Protecţia Mediului, este singurul program de master de acest gen din România, care înglobează cele trei domenii – farmaceutic/medicamente, cosmetic/parfumuri, alimentar – prin prisma unei abordări interdisciplinare. Inginerii masteranzi vor fi pregătiţi pentru evaluarea calităţii pe lanţurile de producţie, în cercetare şi dezvoltare, în laboratoare şi unităţi de profil pentru analiză şi expertiză, în instituţii, institute sau agenţii specifice la nivel naţional şi în Uniunea Europeană.

Agenţii economici din domeniile farmaceutic, cosmetic şi alimentar, din Regiunile de Vest şi Centrală ale României, inclusiv de la nivelul Uniunii Europene, au fost extrem de interesaţi şi au contribuit la dezvoltarea programului de Master de la Facultatea de Inginerie Chimică, Biotehnologii şi Protecţia Mediului din UPT, datorită direcţiilor de studiu foarte actuale: Directive UE/Patentare; GMP/GLP (Good Manufacturing/Laboratory Practices); Cromatografie & Spectroscopie & Microbiologie; Analiză şi testare; Ingrediente bioactive; Autenticitate, Falsuri & Fraudă Stabilitate & Toxicitate; Biosecuritate & FCA-Vigilenţă; Digitalizare & AI.
– Managementul calităţii în ingineria medicală, oferit de Facultatea de Mecanică, este un program de studii universitare de master de tip profesional. Misiunea de bază a programului de master este de a forma specialişti, competitivi pe plan naţional şi internaţional, prin dezvoltarea de abilităţi și competenţe în vederea dezvoltării, testării şi certificării dispozitivelor medicale, în conformitate cu reglementările în vigoare şi care să asigure utilizarea acestora în condiţii de calitate a actului medical şi de securitate atât pentru pacient cât şi pentru personalul medical.
– Programul de master Sisteme Mecatronice Inteligente pentru Industry 4.0, organizat de Facultatea de Mecanică răspunde cerințelor Industry 4.0 și adoptă o abordare interdisciplinară aplicativă. Absolvenții vor dobândi calificări în sistemele mecatronice inteligente, fiind pregătiți să contribuie la automatizarea și optimizarea proceselor industriale cu ajutorul tehnologiilor avansate. Industry 4.0, cunoscută ca a patra revoluție industrială, a adus o transformare digitală semnificativă. Programul include discipline aplicative pentru proiectarea și dezvoltarea sistemelor mecatronice inteligente și module de management al proiectelor de inovație. Activitățile didactice și de cercetare, corelate cu sectorul industrial avansat, vor pregăti studenții pentru integrarea rapidă pe piața muncii în domeniul mecatronicii.
– Programul de studii universitare de masterat Comunicare strategică și advocacy în societatea digitală vine în întâmpinarea profesioniștilor din domeniul comunicării, și nu numai, care doresc să își dezvolte abilitățile de argumentare, gestionare conflicte, monitorizare politici publice, lobby și advocacy, utilizând tehnologii informaționale avansate. Fiind conceput în concordanță cu dezvoltarea actuală a mediului socio-economic și politic, programul de studii masterale Comunicare strategică și advocacy în societatea digitală pune un accent deosebit pe o educație interdisciplinară și aplicativă a studenților și are ca obiectiv pregătirea acestora în vederea valorificării cunoștințelor de ultimă oră din cele două domenii fundamentale, cel al comunicării și al tehnologiei informației.

Lista completă a tuturor celor 70 de programe de master oferite de cele 10 facultăți de la Universitatea Politehnica Timișoara este disponibilă pe site-ul dedicat admiterii: https://admitere.upt.ro/

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

1 comentariu pentru acest articol

Ce-i ghiveciul ăsta, „Produse farmaceutice, cosmetice şi alimentare – expertiză şi calitate” ???????????? Se ia un inginer mecanic și se transformă într-un an și jumătate într-un expert în calitatea produselor farmaceutice???? Bonus: și a celor cosmetice !!!! Extra-bonus: și a celor alimentare!!!!! După absolvire, experții se vor uita ca curca-n lemne pentru că vor fi tot analfabeți în domeniul aspectelor biologice!!!
Nu mai spun că cei care-au botezat struțo-cămilo-ornitorincul ar trebui să se uite în DEX să vadă ce înseamnă expertiză!
Ca să-i atragă pe studenți, UPT le-ar putea promite și-o diplomă de membru în BPJ al PSD. Sau al PNL, de ce nu, că, astăzi, aceste două calificări sunt echivalente în UE !

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Cupa Mării Negre 2024: CFR Juniori se pregătesc pentru competiție

Tinerii fotbaliști de la CFR Juniori sunt gata să strălucească la Cupa Mării Negre 2024! Ediția a VI-a a Cupei Mării Negre, organizată de Federația Română de Fotbal, va avea loc în prestigiosul Complex Marea Neagră din Eforie Nord, între 13 și 18 iulie 2024. Această competiție națională va aduna aproximativ 200 de echipe din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cupa Mării Negre 2024: CFR Juniori se pregătesc pentru competiție
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

UMB continuă lucrările la Centura Sud şi pe caniculă

Constructorul român care se ocupă de realizarea centurii Timișoara Sud a lucrat și săptămâna aceasta cu un efectiv de circa 380 de persoane, inclusiv muncitori și mecanici, șoferi, laboranți etc. A continuat programul 24 din 24, în două schimburi, muncitorii fiind pe șantier chiar și în condiții de temperaturi caniculare. Pe timpul nopții s-a lucrat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul UMB continuă lucrările la Centura Sud şi pe caniculă
dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Contabilii timișoreni au protestat în fața sediului local al Finanțelor. Cer stoparea sistemelor e-Factura și e-TVA

Un număr mare de contabili au protestat, luni înainte de prânz, la un protest care a avut loc în fața sediului Finanțelor din Timișoara. Aceștia sunt nemulțumiți de modul în care au fost promovate și implementate proiectele e-TVA și e-Factura, care a dus la un adevărat haos în activitatea lor. De asemenea, au fost introduse...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Contabilii timișoreni au protestat în fața sediului local al Finanțelor. Cer stoparea sistemelor e-Factura și e-TVA

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Constructorul român care se ocupă de realizarea centurii Timișoara Sud a lucrat și săptămâna aceasta cu un efectiv de circa 380 de persoane, inclusiv muncitori și mecanici, șoferi, laboranți etc. A continuat programul 24 din 24, în două schimburi, muncitorii fiind pe șantier chiar și în condiții de temperaturi caniculare. Pe timpul nopții s-a lucrat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul UMB continuă lucrările la Centura Sud şi pe caniculă
Primăria Municipiului Timișoara a amenajat mai multe puncte de prim ajutor în oraș, care sunt aprovizionate cu apă și care sunt deservite de cadre medicale de la Direcția de Sănătate Publică. Dar, acestea nu vor funcționa exact în zilele în care va fi cel mai cald, adică sâmbătă și duminică, aceasta pentru că personalul de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Puncte de prim ajutor, deschise de primărie, dar nu și în weekend. Recomandări de caniculă! UPDATE Punctele se deschid și în weekend
Restricțiile de circulație pe drumurile din Timiș se prelungesc și pentru săptămâna viitoare, a anunțat CJT. Având în vedere prognozele Administrației Naționale de Meteorologie actualizate și anunțurile referitoare la instituirea unor coduri roșii și portocalii de caniculă în zona Banatului, restricțiile de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Consiliul Județean Timiș prelungește restricțiile pe drumurile județene
De la începutul lunii iunie până în prezent, poliţiştii locali au dat 71 de amenzi persoanelor fizice sau juridice care nu-şi întreţin terenurile pe care le deţin. Poliția Locală avertizează: vegetația necosită și prezența ambroziei duc la sancțiuni drastice pentru proprietarii de terenuri. Problema vegetației crescute din abundență, care poate reprezenta adevărate focare de infecție...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Poliţia Locală a dat zeci de amenzi „cultivatorilor” de ambrozie şi bălării/Foto
După ce a pierdut promovarea în liga secundă la mustaţă, după un sezon însă excelent, CSC Ghiroda este gata de un nou capitol, de noi provocări şi de un nou campionat în care să se autodepăşească. Reunirea lotului va avea loc miercuri, 17 iulie 2024, de la ora 18:00, la Baza Sportivă „Emilian Pavel” din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CSC Ghiroda se reuneşte săptămâna viitoare
Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara găzduiește, în perioada 10 – 12 iulie 2024, cea de-a 33-a Conferință Europeană de Lingvistică Funcțională Sistemică (ESFL), una itinerantă, care se desfășoară în fiecare an în alt oraș din Europa, iar acum a ajuns pentru prima oară în România, reunind zeci de specialiști în domeniu de pe...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Specialişti în lingvistică, reuniţi la UPT într-un eveniment în premieră pentru România
Cadrul special oferit de Sala Barocă a Muzeului de Artă din Timișoara  a oferit locul perfect pentru ceremonia de decernare a distincțiilor Officier de L’ordre des Palmes académiques, pentru Marilen Gabriel Pirtea și Chevalier de L’ordre des Arts et des Lettres,pentru Mircea Mihăieș, de către  Nicolas Warnery, Ambasadorul Republicii Franceze în România. Contextul în care...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două importante distincții acordate de Franța au fost primite de Marilen Pirtea și Mircea Mihăieș
România întâlnește sâmbătă dimineața, ora 02:00, ora României, în cel de-al doilea meci al Summer Tour, la Ottawa, echipa Canadei. Căpitanul Stejarilor, Marius Simionescu, aflat la selecția cu numărul 39, a vorbit despre această partidă, una cu o semnificație specială pentru el, făcându-și debutul ca Stejar într-un meci cu Canada, în 2017, la Edmonton, câștigat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jucătorul Timişoarei, Marius Simionescu, căpitan al Stejarilor şi în meciul cu Canada
Finalizarea a trei mari proiecte de infrastructură din Timișoara nu va fi urmată, cu excepția unor proiecte deja demarate, prea curând de demararea unor noi asemenea lucrări de anvergură, care să includă un nou bulevard de mari dimensiuni, spune primarul Dominic Fritz. Totuși, mai sunt trei asemenea proiecte unul e în lucru, altele vor începe,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișoara nu va mai avea o nouă renovare de bulevard în următorii patru ani. În curs sunt alte trei proiecte
Top