UPT propune noi programe de masterat în domenii de vârf

UPT ţine pasul cu vremurile şi vine în atenţia licenţiaţilor cu programe interesante de masterat, din cele mai căutate domenii.

Pentru tinerii absolvenți ai studiilor de licență care doresc să-și aprofundeze cunoștințele, să-și dezvolte capacitățile de cercetare științifică sau să urmeze un program de doctorat, Universitatea Politehnica Timișoara oferă o gamă largă și diversificată de programe de masterat.

Iar cum UPT are, probabil, cea mai bună relație de colaborare cu mediul economic, oferta de programe de masterat a fost elaborată prin consultare cu reprezentanții marilor companii din regiune, prezenți și în Comitetul Director al universității, astfel încât să corespundă cerințelor de pe piața muncii.

În condițiile în care apar tot mai multe tehnologii noi, iar societatea este din ce în ce mai tehnologizată, Politehnica ține pasul și oferă o serie de masterate noi, solicitate de piața muncii:
– Quantum Computing, oferit de Facultatea de Automatică și Calculatoare, este un program de master de cercetare și aprofundare în calculul cuantic (quantum computing) și comunicații cuantice (quantum communication). Acest master este în limba engleză și face parte din domeniul Calculatoare și Tehnologia Informației. În concordanță cu recentele progrese tehnologice remarcabile din domeniul tehnologiilor cuantice, industria din România, incluzând-o și pe cea din Timișoara, a început să ofere locuri de muncă în domeniul tehnologiilor cuantice, atât în domeniul calculului cuantic, cât și în cel al comunicațiilor cuantice.

În plus, UPT construiește alături de partenerii din cadrul consorțiul Romanian National Quantum Communication Infrastructure RoNaQCI (consorțiu la nivel național care conține principalele universități și institute de cercetare din România, precum și agenția RoEduNet) prima rețea națională de comunicații prin QKD (Quantum Key Distribution).
– Produse farmaceutice, cosmetice şi alimentare – expertiză şi calitate, de la Facultatea de Inginerie Chimică, Biotehnologii şi Protecţia Mediului, este singurul program de master de acest gen din România, care înglobează cele trei domenii – farmaceutic/medicamente, cosmetic/parfumuri, alimentar – prin prisma unei abordări interdisciplinare. Inginerii masteranzi vor fi pregătiţi pentru evaluarea calităţii pe lanţurile de producţie, în cercetare şi dezvoltare, în laboratoare şi unităţi de profil pentru analiză şi expertiză, în instituţii, institute sau agenţii specifice la nivel naţional şi în Uniunea Europeană.

Agenţii economici din domeniile farmaceutic, cosmetic şi alimentar, din Regiunile de Vest şi Centrală ale României, inclusiv de la nivelul Uniunii Europene, au fost extrem de interesaţi şi au contribuit la dezvoltarea programului de Master de la Facultatea de Inginerie Chimică, Biotehnologii şi Protecţia Mediului din UPT, datorită direcţiilor de studiu foarte actuale: Directive UE/Patentare; GMP/GLP (Good Manufacturing/Laboratory Practices); Cromatografie & Spectroscopie & Microbiologie; Analiză şi testare; Ingrediente bioactive; Autenticitate, Falsuri & Fraudă Stabilitate & Toxicitate; Biosecuritate & FCA-Vigilenţă; Digitalizare & AI.
– Managementul calităţii în ingineria medicală, oferit de Facultatea de Mecanică, este un program de studii universitare de master de tip profesional. Misiunea de bază a programului de master este de a forma specialişti, competitivi pe plan naţional şi internaţional, prin dezvoltarea de abilităţi și competenţe în vederea dezvoltării, testării şi certificării dispozitivelor medicale, în conformitate cu reglementările în vigoare şi care să asigure utilizarea acestora în condiţii de calitate a actului medical şi de securitate atât pentru pacient cât şi pentru personalul medical.
– Programul de master Sisteme Mecatronice Inteligente pentru Industry 4.0, organizat de Facultatea de Mecanică răspunde cerințelor Industry 4.0 și adoptă o abordare interdisciplinară aplicativă. Absolvenții vor dobândi calificări în sistemele mecatronice inteligente, fiind pregătiți să contribuie la automatizarea și optimizarea proceselor industriale cu ajutorul tehnologiilor avansate. Industry 4.0, cunoscută ca a patra revoluție industrială, a adus o transformare digitală semnificativă. Programul include discipline aplicative pentru proiectarea și dezvoltarea sistemelor mecatronice inteligente și module de management al proiectelor de inovație. Activitățile didactice și de cercetare, corelate cu sectorul industrial avansat, vor pregăti studenții pentru integrarea rapidă pe piața muncii în domeniul mecatronicii.
– Programul de studii universitare de masterat Comunicare strategică și advocacy în societatea digitală vine în întâmpinarea profesioniștilor din domeniul comunicării, și nu numai, care doresc să își dezvolte abilitățile de argumentare, gestionare conflicte, monitorizare politici publice, lobby și advocacy, utilizând tehnologii informaționale avansate. Fiind conceput în concordanță cu dezvoltarea actuală a mediului socio-economic și politic, programul de studii masterale Comunicare strategică și advocacy în societatea digitală pune un accent deosebit pe o educație interdisciplinară și aplicativă a studenților și are ca obiectiv pregătirea acestora în vederea valorificării cunoștințelor de ultimă oră din cele două domenii fundamentale, cel al comunicării și al tehnologiei informației.

Lista completă a tuturor celor 70 de programe de master oferite de cele 10 facultăți de la Universitatea Politehnica Timișoara este disponibilă pe site-ul dedicat admiterii: https://admitere.upt.ro/

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

1 comentariu pentru acest articol

Ce-i ghiveciul ăsta, „Produse farmaceutice, cosmetice şi alimentare – expertiză şi calitate” ???????????? Se ia un inginer mecanic și se transformă într-un an și jumătate într-un expert în calitatea produselor farmaceutice???? Bonus: și a celor cosmetice !!!! Extra-bonus: și a celor alimentare!!!!! După absolvire, experții se vor uita ca curca-n lemne pentru că vor fi tot analfabeți în domeniul aspectelor biologice!!!
Nu mai spun că cei care-au botezat struțo-cămilo-ornitorincul ar trebui să se uite în DEX să vadă ce înseamnă expertiză!
Ca să-i atragă pe studenți, UPT le-ar putea promite și-o diplomă de membru în BPJ al PSD. Sau al PNL, de ce nu, că, astăzi, aceste două calificări sunt echivalente în UE !

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Cele mai citite articole


Vessmary

Administratie vezi arhiva Administratie

ora de iarna

Trecerea la ora de iarnă afectează circulația feroviară a mai multe trenuri

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în România se va trece la ora de iarnă. Una dintre consecințele acestei modificări este afectarea traficului feroviar. Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA anunță publicul călător că activitatea de transport feroviar va trece, începând de duminică 27 octombrie 2024, la ora Europei Orientale, ora 04:00 devenind ora...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Trecerea la ora de iarnă afectează circulația feroviară a mai multe trenuri
L'architect du beaute

Politica vezi arhiva Politica

MINA Pop-Up 3 octombrie - 12 ianuarie

Sport vezi arhiva Sport

Dumbrăviţa, la al treilea meci consecutiv fără înfrângere: 0-0 la Hunedoara

CSC Dumbrăviţa se întoarce neînvinsă de la Hunedoara, acolo unde a reuşit o remiză albă în faţa unei echipe, Corvinul, care în vară reprezenta România în cupele europene fără să se facă de ruşine. Elevii lui Cosmin Stan ajung astfel la trei meciuri consecutive fără înfrîngere, cu o victorie acasă şi două egaluri în deplasare....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dumbrăviţa, la al treilea meci consecutiv fără înfrângere: 0-0 la Hunedoara
dermaskin-orizontal

Social vezi arhiva Social

Timișoara City Marathon a început cu un workshop despre performanță. Invitat special – Horia Colibășanu

Timișoara City Marathon powered by UPT a început vineri seară, la Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara, cu workshop-ul „Sportul de plăcere vs. sportul de performanță”, cu o serie de invitați care i-au inspirat pe toți cei prezenți în sală cu poveștile lor despre forțarea limitelor, despre munca uriașă, dar și satisfacția pe măsură...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișoara City Marathon a început cu un workshop despre performanță. Invitat special – Horia Colibășanu
isho.ro
Muzeul National al Banatului

Economic vezi arhiva Economic

Fuziunea Mega Image – Profi va avea efecte pe piața timișoreană a magazinelor operate sub cele două brand-uri

Cea mai mare achiziție din România, în domeniul retail-ului, achiziția Profi de către compania care operează magazinele sub sigla Mega Image, va duce la o serie de schimbări și pe piața timișoreană de specialitate. Consiliul Concurenței și-a dat aprobarea pentru această achiziție mamut, dar a impus o serie de condiții pentru aprobare. Una dintre acestea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Fuziunea Mega Image – Profi va avea efecte pe piața timișoreană a magazinelor operate sub cele două brand-uri

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Nu avem nici măcar timp de asemenea fleacuri cum ar fi excluderea în partid a lui Alin Nica, a spus, la Timișoara, Ludovic Orban, după ce (încă) președintele Consiliului Județean Timiș a anunțat că nu îl susține pe șeful Forța Dreptei la alegerile prezidențiale, partidul care l-a primit în rândurile sale, ci pe Mircea Geoană....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Forța Dreptei nu are timp de excluderea lui Alin Nica din partid. Orban: ”Avem o campanie de dus, nu fleacuri”
Aflat la Timișoara pentru lansarea candidaturii sale la funcția de președinte al României, Ludovic Orban, reprezentantul Forța Dreptei, spune că nu regretă prea faptul că USR nu a rămas în alianța cu care au fost abordate alegerile locale. Mai mult, Orban spune că partidul său a fost tratat fără niciun fel de respect de către...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ludovic Orban nu simte lipsa unei alianțe cu USR la parlamentare și prezidențiale: ”Nu au pic de respect față de noi”
Timișoara City Marathon powered by UPT a început vineri seară, la Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara, cu workshop-ul „Sportul de plăcere vs. sportul de performanță”, cu o serie de invitați care i-au inspirat pe toți cei prezenți în sală cu poveștile lor despre forțarea limitelor, despre munca uriașă, dar și satisfacția pe măsură...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișoara City Marathon a început cu un workshop despre performanță. Invitat special – Horia Colibășanu
Departamentul de Calculatoare și Tehnologia Informației din cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare a UPT a organizat joi, 24 octombrie 2024, o întâlnire de suflet cu Voicu Groza, fost decan al facultății, în perioada 1992-1996, în prezent profesor la Universitatea din Ottawa, Canada. Profesorul Voicu Groza este unul dintre absolvenții de marcă ai Universității Politehnica...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Întâlnire de suflet. Fost decan al Facultății de Automatică și Calculatoare la de la UPT a revenit din Canada pentru o conferință
Potrivit Barometrului LIBERTATEA-INSCOP, realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului Libertatea în perioada 11-18 octombrie 2024, cel mai pregătit dintre candidaţii la alegerile prezidenţiale este Mircea Geoană. Paradoxal, Geoană s-a clasat abia pe locul III, într-un sondaj INSCOP privind opţiunile de vot. Cel mai slab pregătit candidat este George Simion, locul II la opţiunile de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sondaj INSCOP. Românii cred că Mircea Geoană este cel mai bine pregătit candidat la prezidenţiale, iar George Simion cel mai slab pregătit
În noaptea de sâmbătă spre duminică, în România se va trece la ora de iarnă. Una dintre consecințele acestei modificări este afectarea traficului feroviar. Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA anunță publicul călător că activitatea de transport feroviar va trece, începând de duminică 27 octombrie 2024, la ora Europei Orientale, ora 04:00 devenind ora...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Trecerea la ora de iarnă afectează circulația feroviară a mai multe trenuri
Cea mai mare achiziție din România, în domeniul retail-ului, achiziția Profi de către compania care operează magazinele sub sigla Mega Image, va duce la o serie de schimbări și pe piața timișoreană de specialitate. Consiliul Concurenței și-a dat aprobarea pentru această achiziție mamut, dar a impus o serie de condiții pentru aprobare. Una dintre acestea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Fuziunea Mega Image – Profi va avea efecte pe piața timișoreană a magazinelor operate sub cele două brand-uri
Top