Elevii timișoreni vor avea la dispoziție, și în noul an școlar, cursele speciale de autobuz, care îi transportau spre principalele școli și licee din oraș. Primăria Timișoara și STPT au anunțat că mențin toate traseele dedicate transportului pentru elevi, în noul an școlar.
Cu o medie de 14.000 de copii transportați lunar din toate cartierele spre școli, programul municipalității scade presiunea asupra părinților și reduce din aglomerația în trafic. În plus, programul Primăriei îi educă pe micuți să folosească mijloace de transport în comun pentru a reduce poluarea.
Lansat pe vremea fostului primar, Nicolae Robu, acest tip de transport special s-a bucurat de real succes, fiind ulterior extins.
”E un serviciu care a crescut în ultimii ani, pentru că tot mai mulți părinți au încredere să își lase copiii să folosească acest tip de transport pentru a ajunge la școală. Practic, peste o treime din elevii din Timișoara folosesc microbuzele școlare ca să ajungă la școală. Vrem să extindem oferta de a folosi transportul public și către alți copii. De aceea pregătim pentru această toamnă carduri de transport public pentru elevii din Timișoara, pentru a-i încuraja să folosească tramvaiul sau autobuzul nu doar când merg la școală ci și la diferite activități extra școlare”, spune primarul Dominic Fritz.
În ceea ce privește valabilitatea cardurilor pentru călătorii cu mijloacele de transport în comun, Primăria a solicitat către STPT o procedură care să nu-i pună pe drumuri pe elevi. Astfel, valabilitatea va fi prelungită automat de către STPT pentru elevii care își continuă studiile în Timișoara. Pentru copiii înscriși la unități de învățământ din oraș începând cu noul an școlar, va fi emis un card, în baza parteneriatului cu Inspectoratul Școlar Timiș.
Liniile de transport școlar sunt:
- S1 leagă zona de nord (Aradului și Dacia) de liceele Loga, Pedagogic, Miu, Ungureanu și Moisil.
- S2 leagă zona de sud (Șagului și Dâmbovița) de liceele Bănățean, Miu, Ungureanu, Loga, Pedagogic și continuă înspre zona de nord (Popa Șapcă, Lipovei) până la British School, Școala Babel și Wendy College
- S3 leagă zona de sud (Calea Urseni, Moșnița Veche, Ciarda Roșie, Soarelui) de grădinița Urseni, liceul Electrotimiș și zona centrală (Bălcescu și Poșta Mare)
- S4 leagă zona de nord (Lipovei) de liceele Miu, Ungureanu, Loga, Pedagogic și Calderon
- S7 leagă zona de nord (Aradului și Dacia) de Colegiul Henri Coandă și Colegiul Bănățean
- S8 leagă zona de sud (Fabrica de Zahăr, Polonă, Freidorf, Dâmbovița) de liceele Auto, Bănățean, Miu și Ungureanu
- S9 leagă zona de sud (Șagului, Dâmbovița, Iosefin, Elisabetin) de Liceul Vlad Țepeș
- S10 leagă zona de vest (Ronaț, Blașcovici, Dacia) de zona centrală (Piața 700/Libertății) și liceele Miu și Ungureanu
- S11 leagă zona de nord (Lipovei, Dacia) de Colegiul Henri Coandă și Colegiul Bănățean
- S12 leagă zona de est (Ghiroda, Crișan, Modern, Kuncz, Plopi, fabric) de Colegiul Loga și Colegiul Pedagogic
- S13 leagă zona de est (Aeroport, Ghiroda, UMT, Badea Cârțan, Tipografilor) de Colegiul Loga și Colegiul Pedagogic
- S14 leagă zona de sud (Ciarda Roșie, Urseni, Braytim, Girocului, Bălcescu) de Colegiul Bănățean și apoi de zonele Sinaia, Maria, Dacia, Aradului și British School, Școala Babel și Wendy College
- S15 leagă zona de nord (Ronaț, Aradului, Lipovei) de liceele Ferdinand și Arte
Lista completă a stațiilor și orarul de funcționare îl puteți găsi aici, la secțiunea „Linii transport școlar”.
Comentarii prin facebook