Se spune că studenția este una dintre cele mai frumoase perioade din viață. Este perioada în care se pune fundația viitorului, dar și cea în care există mult timp pentru practicarea hobby-urilor. Ce fac studenții atunci când nu sunt în sălile de curs și când nu învață pentru examene?
Ei bine, răspunsul la această întrebare trebuie neapărat să fie unul elaborat. Tinerii de pe băncile facultăților au preocupări foarte diverse, îmbinând distracția cu proiectele prin care își pun în funcțiune spiritul civic.
Potrivit unui sondaj recent, cei mai mulți studenți obișnuiesc să practice sport în timpul liber, sau să urmărească evenimente sportive. Sălile de fitness sunt pline de tineri care profită de programul flexibil. O fereastră de două sau mai multe ore între cursuri este depășită cel mai ușor prin sport. Dacă în apropierea facultății nu este nicio sală, atunci studenții „încing” un meci de fotbal sau de baschet, chiar în curtea instituției de învățământ superior.
Seara, barurile sportive reprezintă un punct de adunare pentru studenți. În timp ce se uită la meciurile echipelor favorite, unii dintre ei mizează pe câștigătoare beneficiind de oferte precum Casa Pariurilor bonus fără depunere. Sau, pur și simplu, pun „prinsoare” pe o bere. Socializarea nu are loc numai în baruri sau restaurante, ci și în parcuri și, mai ales, în camerele de cămin.
Voluntariatul, o activitate utilă
O altă activitate populară este participarea la cluburi și la organizații studențești. Acestea pot fi bazate pe preocupări sportive, sau grupuri de dezbatere, de teatru sau de voluntariat. Pe lângă sentimentul de apartenență la un grup, care este foarte important în această etapă a vieții, implicarea în astfel de organizații permite tinerilor să se dezvolte personal și profesional. În plus, ei își extind rețeaua de cunoștințe și să contribuie activ la dezvoltarea comunității din care fac parte.
De exemplu, există grupuri de voluntariat formate exclusiv din studenți. Voluntarii ecologiști curăță pădurile sau malurile râurilor, sădesc pomi sau hrănesc periodic animalele din zone protejate. Voluntarii axați pe componenta socială merg în căminele de bătrâni și stau de vorbă cu vârstnicii, sau gătesc la adăposturile unde vin să mănânce oameni ai străzii.
Activitățile care alungă stresul, printre cele mai populare
Alte activități populare printre studenți sunt cele desfășurate în aer liber, precum drumețiile, plimbările, campingul, picnicurile sau mersul cu bicicleta. Ele oferă o pauză binevenită de la stresul cauzat de acumularea de materii de învățat, mai ales în perioadele sesiunilor. Alți studenți preferă activități creative în timpul lor liber, cum ar fi pictura, scrisul sau fotografia. La fel, vorbim despre căi de combatere a stărilor de anxietate, în paralel cu manifestarea concretă a spiritului artistic, care pe viitor poate favoriza o carieră în acest sens.
Mulți studenți sunt iubitori de muzică, pe care o ascultă individual sau cu ocazia evenimentelor culturale, cum ar fi concertele sau recitalurile în cadru mai restrâns. În ceea ce privește genurile preferate, acestea sunt diferite, de la muzică pop la trap și la heavy rock. Pe lângă aceste activități, mulți studenți preferă să citească în timpul liber cărți, reviste sau articole online. La rândul lor, unii devin creatori de conținut în mediul online, influenceri de astăzi devenind faimoși chiar din timpul studenției.
Comentarii prin facebook