Un nou turneu final al Campionatului Național Universitar al României la fotbal va avea loc la Timișoara. Competiția se va desfășura în perioada 24 – 26 mai, la Timișoara, pe stadionul „Știința”, respectiv pe terenurile III „Dan Păltinișanu” și pe sinteticul de la Baza Politehnica 2.
Campionatul Național Universitar al României la fotbal (pe teren mare, în 11) a redebutat, în primăvara anului 2015, la inițiativa prof. univ. dr. ing. Viorel-Aurel Şerban, rectorul Universității Politehnica Timișoara. Competiția se desfășoară în fiecare an și este organizată de Federația Sportului Școlar și Universitar din România FSSU), Ministerul Educaţiei Naționale (MEN), Federația Română de Fotbal (FRF) și Universitatea Politehnica Timişoara (UPT).
La întrecere pot participa studenți, români sau străini, la studiile de licență/masterat/doctorat la universitatea respectivă, indiferent dacă sunt sau nu legitimați la cluburi profesioniste de fotbal.
La turneul final vor participa șase echipe, care vor juca în sistem grupe (două grupe a câte trei echipe), meciuri de câte 60 de minute (exceptând finala), apoi finala pentru locul 3 (locurile 2 din grupe) și finala (locurile 1 din grupe). Tragerea la sorți a grupelor va fi fără capi de serie. Durata meciurilor de la turneul final, cu excepția finalei, va fi de două reprize a câte 30 de minute. În caz de scor egal după timpul regulamentar din cele două finale, se va trece direct la loviturile de departajare.
Lotul unei echipe poate avea maxim 18 jucători. Echipele au dreptul de a înscrie 18 jucători pe raportul de arbitraj, dintre care şapte rezerve. Fiecare echipă are dreptul la cinci înlocuiri de jucători, una fiind rezervată exclusiv portarului.
Campioana națională din acest an va participa la Campionatul European Universitar (European Universities Football Championship) 2019, care se va desfășura la Madrid (Spania), între 20-27 iulie, competiție organizată de European University Sports Association (EUSA).
Echipele participante la turneul final:
- Universitatea Politehnica (UPT) Timișoara
- Universitatea de Vest (UVT) Timișoara
- Universitatea (UPET) Petroşani
- Universitatea (UO) Oradea
- Universitatea 1 Decembrie 1918 (UAB) Alba-Iulia
- Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi (UTI) Iași
Campioanele edițiilor de până acum au fost Universitatea Constantin Brâncuși Tg. Jiu (2015), Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca (2016, 2018) și Universitatea de Vest Timișoara (2017).
Programul turneului final va fi stabilit vineri, 24 mai, la ora 13.00, când va avea loc ședința tehnică și tragerea la sorți.
Detalii despre competiție, pe site-ul oficial, fotbal-universitar.upt.ro.
Comentarii prin facebook