Specialişti din România şi Franţa s-au întâlnit la Timişoara în cadrul unei şcoli de vară francofone. Proiectul a fost organizat de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului Timișoara, în cadrul programului Erasmus.
La această întâlnire, cursurile școlii de vară francofone au avut ca temă: „Practici de utilizare, diagnosticare și conservare a ecosistemelor pajiștilor”. Evenimentul, organizat de Facultatea de Agricultură, în colaborare cu Institutul de Național de Cercetări Agricole (INRA) din Toulouse, a oferit specialiştilor din cele două ţări o ocazie de a descoperi care sunt problemele actuale cu privire la practicile de utilizare, diagnosticul și conservare a pajiștilor permanente. Aceştia au avut ocazia să facă schimburi de informaţii şi tehnici, participând la ateliere, comparând metodele de diagnostic și inventariere în teren. În acest scop, participanţii au vizitat pajiștea de la Ramna, din Caraș-Severin. Cursurile s-au adresat atât studenților din ciclurile superioare, cât și profesorilor, cercetătorilor, dar și fermierilor.
Ca formatori la aceasta școală de vară francofonă, pe lângă cadrele didactice de la Facultatea de Agricultură (Gicu – Gabriel Arsene, Florin Faur, George Popescu, Ionel Samfira, Cosmin Sălășan Și Veronica Sărățeanu), au participat și cercetători de la INRA Toulouse (Claire Jouany, Eric Lecloux, Jean-Pierre Theau) și de la Conservatorul Botanic Național Pyrénées și Midi-Pyrénées (François Prud’homme), am aflat de la Ciprian Stroia, unul dintre organizatori.
Comentarii prin facebook