O noutate în materie de aparate medicale atât la centrul DermaSkin, cât şi în Timişoara, este laserul pentru tratarea onicomicozei. Tratamentul cu laser pentru ciuperca unghiei a devenit din ce în ce mai solicitat în cadrul centrului de dermato-estetică, având în vedere nevoile pacienţilor care au trecut pragul până acum.
Acest aparat tocmai a fost achiziţionat şi aşteaptă să vindece unghiile celor care suferă de onicomicoza.
Ce presupune această afecţiune a unghiei?
Onicomicoza sau ciuperca unghiei debutează prin apariţia unei pete albe sau galbene sub vârful unghiei de la mână sau de la picior. De regulă afectează una sau câteva unghii, foarte rar pe toate. Această infecţie fungică este cauzată de spori fungici ce se găsesc dedesubtul unghiei şi este întreţinută de condiţiile de umezeală.
Cu toate că de multe ori trecem cu vederea faptul că avem o unghie afectată şi nu o asociem imediat cu onicomicoza, această afecţiune are totuşi o serie de simptome:
- Coloraţia unghiei (alb-gălbui, galben);
-
Îngroşarea lamei unghiale;
-
Prezenţa unor rugozităţi şi denivelări;
-
Fragilitatea, ruperea sau fărâmiţarea unghiei;
-
Uneori această afecţiune este însoţită de un miros uşor neplăcut.
Dacă sesizaţi astfel de aspecte, este foarte important să vă adresaţi medicului dermatolog. Specialistul este singurul în măsură să vă îndrume ce tratament trebuie să urmaţi, sfaturile şi terapiile naturiste nefiind relevante în cazul ciupercii unghiei.
Ce presupune tratamentul cu laser pentru onicomicoză?
Acest laser folosit în tratarea ciupercii unghiei nu afectează organismul nostru, el actionând strict local. E fără durere, fiind un laser “rece”. Laserul penetrează ușor unghia la nivelul infecției sub patul unghial, distrugând astfel celulele fungice.
Tratamentul se face în funcţie de formă şi de gravitate cu antifungice locale sau oral, însă este important ca diagnosticul să fie făcut corect, deoarece multe boli dermatologice se pot manifesta iniţial doar cu modificări unghiale (ca de exemplu psoriazisul).
La DermaSkin veţi beneficia de un plan de evaluare bine pus la punct şi adaptat nevoilor fiecărui pacient în parte, Numărul de ședințe cu laser la persoanele cu onicomicoză depinde de mai mulți factori precum:
- Severitatea infecției fungice;
- Vârstă;
- Numărul de unghii afectate.
În general se recomandă în jur de patru ședințe (o ședință săptămânal) apoi așteptăm timp de 6 luni să crească unghia sănătoasă. Pentru siguranţa şi liniştea dumneavoastră, toate consultaţiile la DermaSkin privind această afecţiune sunt gratuite în luna decembrie.
Articol recomandat de Dr. Nadita Popovici, medic primar dermatolog, Centrul DermaSkin.
Comentarii prin facebook