Cei mai faimoși jucători de poker din toate timpurile

Dacă ne uităm la istoria recentă a pokerului, devine evident faptul că există mai multe motive pentru care unii profesioniști de poker se remarcă drept cei mai buni jucători: fie din prisma banilor câștigați, sau a unui magic jackpot, fie datorită contribuției lor la popularizarea jocului de poker.

Desigur, cei mai buni dintre jucători au norocul să posede toate aceste caracteristici, asigurându-și astfel o poziție stabilă în topul celor mai populari jucători. Vom vedea în continuare care sunt cei mai faimoși jucători de poker din toate timpurile, ale căror averi îi vor face invidioși pe toți amatorii de jocuri de noroc.

Justin Bonomo

Câștiguri: 53.263.200 dolari

Țara de origine: SUA

Data nașterii: 30 septembrie 1985

Cea mai mare victorie: 10 milioane de dolari la WSOP 2018

Un practicant declarat al poligamismului și un susținător ferm al procedurilor medicale caudate precum crionica, Justin Bonomo este o altă adevărată forță dominatoare în pokerul modern. La fel ca și colegul său Bryn Kenney, Bonomo și-a început cariera de jucător cu Magic: The Gathering înainte de a trece la poker. De atunci, a acumulat la victorii importante la WSOP.

În total, Bonomo se mândrește cu 188 de încasări în toată cariera sa de până acum, plus 26 de titluri. Trebuie menționat faptul că celebrul jucător nu are intenția de a se retrage prea curând!

Pentru că tot am menționat de Bonomo, merită să menționăm faptul că în 2006, la vârsta de 20 de ani, jucătorul a fost suspendat de PokerStars și PartyPoker pentru că avea mai multe conturi active. Rămâne neclar cât timp s-a angajat Bonomo în această practică, dar ceea ce știm este că cele două camere de poker au confiscat zeci de mii de dolari de la tânărul Bonomo.

Daniel Negreanu

Câștiguri: 43.298.506 dolari

Țara de origine: Canada

Data nașterii: 26 iulie 1974

Cea mai mare victorie unică: 8288.001 USD la WSOP 2014

Jucător de poker de origine română, Negreanu a renunțat la liceu pentru a urma o carieră în poker și, la vârsta de 22 de ani, și-a făcut bagajele și a plecat la Las Vegas. „Kid Poker”, așa cum Daniel Negreanu este cunoscut în lumea pokerului, este probabil cel mai faimos jucător din era modernă, devenind celebru în timpul boom-ului pokerului de la mijlocul anilor 2000.

Negreanu deține șase brățări World Series of Poker și multe alte titluri, inclusiv două titluri World Poker Tour. Renumit pentru abilitatea sa unică de a citi cu exactitate cărțile adversarilor, Kid Poker a devenit un favorit al fanilor pentru abilitățile sale la masă și pentru personalitatea sa.

Negreanu a fost chiar angajat de PokerStars pentru a servi ca ambasador al mărcii din 2007 până în 2019.

Mai mult, Negreanu a fost numit Jucătorul Anului în 2004 și apoi din nou în 2013, devenind singurul jucător care a primit acest prestigios premiu de mai multe ori!

Doyle Brunson

Câștiguri: 1.198.260 USD

Țara de origine: SUA

Data nașterii: 10 august 1933

Cea mai mare victorie unică: 1.198.260 $ la Legends of Poker din 2004

Cu mult înainte ca pokerul să intre în mainstream, la începutul anilor 2000, Doyle Brunson era deja o legendă de proporții mitice. De fapt, acest jucător de poker din Texas este unul dintre personajele responsabile de creșterea popularității jocului de poker.

În tinerețe, Brunson spera să devină jucător de baschet; cu toate acestea, o accidentare gravă la genunchi i-a oprit cariera în sport și l-a făcut să încerce mai multe opțiuni diferite înainte de a se stabili în cele din urmă în lumea pokerului.

Accidentarea însă nu a reușit să zdrobească spiritul competitiv al lui Brunson și, în curând, a început să joace poker profesional. Puțin bănuia Brunson că va deveni o adevărată legendă a pokerului, câștigând de 10 ori World Series of Poker, cu două victorii la Main Event-ul WSOP!

„Texas Dolly” s-a retras din poker în 2018 și, în ultima sa apariție, a ajuns la o altă masă de poker din finala WSOP!

Considerat de mulți cel mai mare jucător de poker din toate timpurile, Brunson este, de asemenea, autor al cărții adesea numite „Biblia Pokerului”. Cartea sa, Super / System, unde și-a prezentat metodele, a schimbat jocul pentru totdeauna, deoarece a reprezentat o ușă deschisă pentru toți cei care au dorit să pătrundă în tainele faimosului joc.

Phil Ivey

Câștiguri: 31.137.928 USD

Țara de origine: SUA

Data nașterii: 1 februarie 1977

Cea mai mare victorie unică: 3.582.753 $ la Campionatul Aussie Millions Poker 2014

Crescând în Atlantic City, Ivey petrecea în mod regulat până la 15 ore pe zi în compania jocurilor de noroc, folosind un act de identitate fals. Ivey a fost atât de dedicat jocului și inspirit de jucătorii de poker legendari încât a ținut un jurnal, luând note despre jucători, mâini și diferite situații care l-ar ajuta să-și regleze jocul.

De îndată ce a împlinit 21 de ani, Ivey s-a îndrăgostit de circuitul turneului și a reușit succes după succes: la 23 de ani, a câștigat prima sa brățară WSOP. A marcat încă nouă de-a lungul carierei sale, acumulând peste 30 de milioane de dolari și consolidându-și reputația ca unul dintre cei mai buni jucători de poker.

Spre dezamăgirea multora, acest Tiger Woods al pokerului nu a mai fost în preajma circuitului în ultima vreme. În 2014, Ivey a fost dat în judecată pentru că a înșelat la mesele de baccarat. După mulți ani încoace, Ivey a soluționat disputa, mai exact în 2020, plătind milioane de dolari cazinoului Borgata.

Concluzie

După cum putem observa, cei mai de succes jucători de poker au istorii fascinante. Majoritatea și-au descoperit pasiunea pentru jocurile de noroc încă de la vârste fragede. Averile accumulate sunt de-a dreptul impresionante și, trebuie să recunoaștem, sunt o ispită pentru noi toți, cei care jucăm sau admirăm pokerul.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Liga 3. Ghiroda şi-a asigurat locul la baraj

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii revine după două sezoane la barajul de promovare în Liga 2. Echipa pregătită de Sorin Bălu s-a impus în anteneultima eatpă din play-off în faţa echipei CSM Deva. Chiar dacă anterioarele patru partide s-au terminat la egalitate, de această dată bănăţeanii au „spart gheaţa”. A fost 3-1 pentru gazde, toate...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Liga 3. Ghiroda şi-a asigurat locul la baraj
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Atenție la cumpărarea de fructe și legume. Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări/FOTO

Protecția Consumatorilor atenționează cumpărătorii să aibă grijă la achiziția de legume și fructe. În urma rezultatelor unor contrale, desfășurate de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), pentru verificarea modului în care este respectată legislația în domeniu, la comercializarea de legume și fructe proaspete, instituția a elaborat o serie de atenționări necesare consumatorilor atunci când achiziționează...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Atenție la cumpărarea de fructe și legume. Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări/FOTO
dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

CRAFT

La Timișoara va avea loc, timp de două zile, un important Forum de Afaceri, în organizarea CCIAT

Timp de două zile, în 9 și 10 mai, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara, unul din cele cele mai importante evenimente de business din sistemul cameral românesc. Vor participa reprezentanți din 7 țări: Turcia, Germania, Italia, Polonia, Serbia, Bosnia și Herțegovina și România. Derulat sub...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Timișoara va avea loc, timp de două zile, un important Forum de Afaceri, în organizarea CCIAT

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, acuză PSD că a pus la cale un proiect de hotărâre prin care banii alocați pentru drumurile județene și comunale din județ vor avea tăiate 83 de procente din banii alocați pentru drumurile amintite. Conform oficialului, propunerea pune în pericol circulația cetățenilor din numeroase localități. El spune că o...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nica acuză PSD că vrea să taie 83 la sută din banii alocați pentru drumurile din administrare: ”Noi nu putem să rămânem fără bani alocați pe drumurile județene”
Protecția Consumatorilor atenționează cumpărătorii să aibă grijă la achiziția de legume și fructe. În urma rezultatelor unor contrale, desfășurate de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), pentru verificarea modului în care este respectată legislația în domeniu, la comercializarea de legume și fructe proaspete, instituția a elaborat o serie de atenționări necesare consumatorilor atunci când achiziționează...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Atenție la cumpărarea de fructe și legume. Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări/FOTO
La scurt timp după ce președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a convocat presa, joi dimineața, la o declarație de presă, fără a preciza tema, PSD Timiș a emis un comunicat de presă pe una din posibilele teme pe care șeful administrației județene le-ar putea aborda, cea a modului de distribuire a sumelor pentru echilibrarea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul PSD Timiș spune că a găsit soluția deblocării hotărârii Consiliului Județean, de alocare a banilor pentru echilibrarea bugetelor locale
Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face asta doar ca să-i strice lui Dominic Fritz calculele, dar Moș se pregătește pentru începutul campaniei electorale făcând declarații curajoase. „Vreau să vin în fața timișorenilor cu angajamente precise și termene clare pentru realizarea proiectelor propuse. Dacă la finalul termenelor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”
Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți membri ai Comitetului Local de Dezvoltare a Parteneriatului Social derulează o campanie de informare cu privire la oportunitățile oferite de învățământul dual. În cadrul campaniei, vor fi organizate sesiuni de informare în școli din Timișoara și județ și vor fi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional
Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai mare investiție din istoria sistemului medical timișean: aproape 250 de milioane de euro, finanțare asigurată prin Programul Național de Redresare și Reziliență.  “Să aducem această mare investiție aici a reprezentat cea mai grea luptă pe care am dus-o pentru că...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea
Începând de joi, 9 mai, Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara va relua operațiunea de montare de parapet median pe centura Timișoara, în zona localității Dumbrăvița spre intersecția cu drumul comunal cu localitatea Covaci. Pe durata lucrărilor de montare a prefabricatelor, circulația va fi dirijată de piloți de trafic. Cei de la DRDP nu uită...
Citeşte tot articolul Citeste articolul DRDP Timișoara continuă cu amplasarea de parapet median pe Centura Timișoarei
Top