COMUNICAT DE PRESĂ
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în calitate de partener în cadrul proiectul transfrontalier România-Ungaria, Initiativă Comună pentru Ocuparea Forței de Muncă, acronim JEDI, proiect finanțat prin Programul Interreg V-A România-Ungaria 2014 – 2020, organizează workshop-ul:
ÎMBUNĂTĂȚIREA OCUPĂRII FORȚEI DE MUNCĂ ÎN JUDEȚELE
TIMIȘ, ARAD ȘI CSONGRÁD-CSANÁD
16-17 Mai, orele 10:00 – 14:00
Tematicile workshop-ului:
• Care sunt domeniile cu cele mai multe joburi în 2022 in Timiș, Arad și Csongrád-Csanád și cum au evoluat aceste domenii raportat la numărul candidaților;
• Identificarea de soluții care să ducă la îmbunătățirea situației de pe piața forței de muncă și crearea unui echilibru a cererii și ofertei pe piața forței de muncă in regiunea transfrontaliera Romania -Ungaria;
• Care sunt cei mai activi angajatori din aceste regiuni în 2022;
• Care este structura pieței din punct de vedere al pool-ului de talente în regiunile Timiș, Arad și Csongrád-Csanád;
• Așteptările candidaților de la angajatori și modul în care aceste așteptări se modifica în cazul generației Z;
• Construirea unui brand de angajator pentru a face față contextului actual de pe piața muncii;
• Evoluția locurilor de munca “verzi” în aceste regiuni; Soluții pentru sprijinirea atenuării schimbărilor climatice prin dezvoltarea aptitudinilor si competențelor ecologice și facilitarea creării locurilor de munca verzi.
Workshop-ul este susținut de:
Dragoș Gheban – Managing Partner, Catalyst Solutions
Larisa Blăjuț – Business Development Manager, Catalyst Solutions
Evenimentul se desfășoară online, pe platforma Zoom. Înregistrarea se face accesând link-ul https://devtalks-ro.zoom.us/meeting/register/tZcudOGurjosGtIbvV5nYhiSWYY-L2dmbZ6L.
Limba de conversație folosită este română și maghiară. Se asigura traducere simultană.
Cu ocazia acestui eveniment CCIAT deschide și înscrierile pentru Târgul de Carieră JEDI organizat în data de 19 Mai, la Centrul Regional de Afaceri Timișoara, Sala Europa, în intervalul orar 12:00 – 18:00. Participarea la acest târg de joburi este gratuită atât pentru angajatori cât și pentru candidați.
Obiectivul general al proiectului JEDI – Joint Employment Driven Initiative este de a spori ocuparea forței de muncă în regiunea transfrontalieră România – Ungaria prin crearea condițiilor favorabile pentru o piață a muncii echilibrată pe termen lung. În cadrul proiectului se vor crea condiții de ultimă generație pentru derularea activitățiilor de formarea profesională prin dezvoltarea a cinci locații, două vor fi construite în clădiri noi, o premisă va fi reconstruită și extinsă și două clădiri existente vor fi dotate cu echipamente noi necesare pentru a oferii instruiri practice de înaltă calitate. De asemenea, va contribui la dezvoltarea unei piețe comune a muncii în județele Timiș, Arad și Csongrád – Csanád prin diferite activități care au ca scop facilitarea procesului de fuzionare a pieței forței de muncă, din cele două părți ale frontierei, cum ar fi, crearea unei Rețele de Parteneriat Instituțional Transfrontalier, pentru a facilita schimbul de cunoștințe, transferul de experiență realizarea unei analize a nevoilor exacte ale companiilor privind calificările necesare, elaborarea unei strategii regionale transfrontaliere axată pe lipsa forței de muncă calificațe, organizarea de tărguri de locuri de muncă, workshop-uri, seminarii, conferințe, vizite de studiu, studii de caz, evenimente de orientare în carieră, crearea unui Info Point în Ungaria și crearea unui portal online și a unui site web online, bilingv, cu informații specifice din domeniu.
—————————————————————————————————————————————————————————————
Programul Interreg V-A România-Ungaria este destinat finanțării unor proiecte comune româno-ungare, care abordează nevoi identificate pe ambele laturi ale graniței şi care necesită o abordare comună, precum şi soluții inovative, contribuind astfel la dezvoltarea sustenabilă a zonei eligibile. Programul este o continuare a programelor de cooperare transfrontalieră implementate în regiune şi dispune de un buget total de aproximativ 232 milioane euro, din care, 189 milioane de euro, reprezintă finanţarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională. Zona eligibilă a programului cuprinde judeţele Arad, Bihor, Satu Mare şi Timiş pe partea română a graniței şi, respectiv, judeţele Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar și Szabolcs-Szatmár-Bereg, pe partea ungară a acesteia.
—————————————————————————————————————————————————————————————
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Uniunii Europene.
Informații suplimentare: Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, tel. 0372 185 285, e-mail: rcolban@cciat.ro, dna. Rafaela COLBAN.
Comentarii prin facebook