Merită să cumperi un iPhone 12 sau un iPhone SE în 2022?

Au trecut doi ani de când iPhone 12 și 12 mini au fost lansate pe piață. Cu toate acestea, atât Apple, cât și alți comercianți cu amănuntul le au încă în catalog. De aceea, credem că este interesant să trecem în revistă principalele motive pentru care achiziționarea unuia dintre aceste telefoane este o idee bună pentru 2022, dar analizăm și în ce cazuri credem că nu este atât de indicat.

Motivele pentru care acestea sunt în continuare mobile de top

iphone-emagPrimul lucru pe care dorim să îl subliniem este că aceste dispozitive se numără, în acest moment, printre cele mai bune iPhone-uri din punct de vedere al raportului calitate-preț. Și da, sunt încă telefoane mobile scumpe pentru unele buzunare, dar reducerile de preț de la lansarea lui „14” sunt apreciabile. Iar dacă ținem cont că există magazine care fac oferte suculente pentru ele, cu atât mai mult.

Al doilea motiv pentru care le putem considera telefoane de ultimă generație este calitatea ecranelor lor. Cu dimensiuni de 5,4, respectiv 6,1 inci, iPhone 12 mini și iPhone 12 oferă panouri OLED capabile să redea conținut multimedia la cea mai înaltă calitate, cu o luminozitate bună chiar și în exterior și un echilibru cromatic foarte natural, fără scene saturate.

În ceea ce privește performanța, sunt, de asemenea, o alegere bună, având în vedere că cipul A14 pe care îl au le face să fie în continuare foarte puternice și cu actualizări pentru anii următori. Dacă ținem cont și de faptul că au tehnologia 5G, sunt mai mult decât capabile să mai trăiască câțiva ani fără să devină învechite.

Ultimul motiv este reprezentat de camerele de luat vederi. Bine, nu sunt cele mai bune de pe piață, dar oferă rezultate uimitoare în toate tipurile de situații, modul de noapte și un obiectiv ultraangular îmbunătățit fiind deosebit de remarcabile. Adăugați la asta faptul că sunt încă unul dintre cei mai buni realizatori de videoclipuri și veți obține o combinație perfectă.

Există și lucruri mai puțin pozitive la iPhone 12, iar unul dintre ele este bateria. Poate că modelul „12” de 6,1 inchi nu se evidențiază la fel de negativ din acest punct de vedere și poate ajunge la sfârșitul zilei cu lejeritate. Cu toate acestea, iPhone 12 mini are o durată de viață a bateriei prea scurtă, chiar și pentru o utilizare foarte limitată, așa că va trebui să aveți întotdeauna la dumneavoastră un acumulator sau să vă asigurați că aveți o priză de curent în apropiere.

Există îndoieli atunci când vine vorba de cumpărarea unui iPhone ieftin, deoarece unele modele de acum câțiva ani au scăzut foarte mult în preț, dar nu dispun de unele caracteristici care ar putea fi deja necesare.

Apple continuă să își extindă gama de produse, ca de obicei cu o mare lansare în toamnă, dezvăluind noile iPhone-uri și reducerile care se vor aplica modelelor mai vechi de atunci încolo, dacă acestea mai sunt încă la vânzare.

Acest efect de domino tinde să facă din ce în ce mai ieftină cumpărarea edițiilor anterioare de iPhone-uri, exact ceea ce se întâmplă acum cu modele precum iPhone 11, iPhone 12, Iphone 13 și, chiar mai ieftin, iPhone SE.

Cu toate acestea, dacă marca lansează noi telefoane în fiecare an, este pentru că are de făcut îmbunătățiri și, evident, asta înseamnă că un telefon de acum un an, doi sau trei poate fi învechit din anumite puncte de vedere.

Dacă te gândești să cumperi iPhone SE în 2022 pentru că îți dorești un iPhone de buget, poate te întrebi dacă merită, dacă este actual sau dacă nu cumva va fi prea vechi. Am încercat să răspundem la această întrebare.

Prețul este cu adevărat imbatabil. Este, fără îndoială, cel mai ieftin model aflat la vânzare în acest moment în catalogul acestei mărci.

Doar dacă optați pentru un telefon recondiționat sau la mâna a doua veți obține un preț mai bun, iar acest lucru face ca pentru mulți oameni să merite să îl cumpere.

Ca telefon mobil pentru persoanele în vârstă sau pentru copii, este ideal, deoarece este ieftin – în comparație cu alte modele – și are și dimensiuni destul de compacte.

Există și alte opțiuni dacă doriți să cumpărați un iPhone, desigur, dar dacă prețuiești prețul mai presus de orice, alegerea este făcută.

Este clar că iPhone SE (2020) are un ecran mult mai mic decât este obișnuit chiar și pentru cele mai mici telefoane din 2022. Are 4,7 inci, o dimensiune care a fost de neconceput pentru o bună perioadă de timp.

Se potrivește perfect în mână și chiar și în cele mai subțiri buzunare, iar acest lucru poate fi un avantaj, deși dacă sunteți obișnuiți cu telefoane de peste 6 inci – ceea ce este norma – veți avea dificultăți cu acest pas înapoi.

Evident, vizualizarea de videoclipuri și chiar de texte devine mai complicată, un alt element de luat în considerare înainte de a decide dacă merită sau nu să cumperi iPhone SE în 2022.

Cu WiFi 6 și NFC, nu-i lipsește nimic în materie de conectivitate.

Deși a fost pus oficial în vânzare în 2020, încă de atunci se mândrea cu câteva puncte de conectivitate care nu și-au pierdut din calitate în acești doi ani, cum ar fi WiFi 6 și NFC pentru plata cu Apple Pay.

Acestea sunt două elemente care au devenit deja esențiale pentru mulți oameni, deși nu dispune de 5G, care, pe de altă parte, poate că are mai puțină importanță în acest moment, având în vedere problemele pe care le au multe țări în ceea ce privește extinderea acoperirii.

Cele două caracteristici menționate mai sus fac din acest telefon o valoare sigură pentru mai mulți ani de acum încolo.

Concluzia este destul de clară: cumpărarea iPhone SE (2020) este o alegere bună dacă nu vă deranjează să aveți un telefon cu dimensiuni foarte, foarte mici. În orice alt caz, ar fi mai bine să vă uitați la alte opțiuni.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

iuliustown-primark

Politica vezi arhiva Politica

PNL Timiș și-a stabilit candidații pentru alegerile parlamentare. Pirtea și Blaga deschid listele, Bușoi, trimis pe trei

Ziua de miercuri a adus definitivarea listelor de candidați cu care PNL Timiș se va prezenta în toamnă la alegerile pentru Parlamentului României. Nu fără surprize, dar cu candidații așteptați pe primele poziții. Așadar, Vasile Blaga, interimarul pus în fruntea filialei județene PNL Timiș, după demisia lui Alin Nica, care a reprezentat PNL până în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul PNL Timiș și-a stabilit candidații pentru alegerile parlamentare. Pirtea și Blaga deschid listele, Bușoi, trimis pe trei
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Mai clar decât o arată scorul! Dumbrăviţa bate Bihorul cu un gol de trei puncte

Victorie importantă pentru CSC Dumbrăviţa în etapa a şasea a sezonului regular. Bănăţenii s-au impus mai clar decât o arată scorul în faţa lui FC Bihor. A fost 1-0, după un gol frumos marcat de Nicu Modan, iar echipa de la Pădurea Verde are trei victorii în campionat, toate obţinute în faţa unor formații nou-promovate....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mai clar decât o arată scorul! Dumbrăviţa bate Bihorul cu un gol de trei puncte
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Primăriile din Regiunea Vest au la dispoziție 52 de milioane de lei pentru investiții în școli și licee

Agenția pentru Dezvoltare Regională are la dispoziție peste 52 de milioane de euro pentru modernizarea școlilor și liceelor de stat, prin Programul Regional Vest. Acum, ghidul de finanțare este în consultare publică. Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest – ADR Vest, Autoritate de Management pentru Programul Regional Vest 2021-2027, a lansat în consultare publică Ghidul solicitantului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăriile din Regiunea Vest au la dispoziție 52 de milioane de lei pentru investiții în școli și licee

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Odată realizată testarea liniilor de tramvai de pe Calea Stan Vidrighin, primăria mai are de realizat acolo doar mici ”reglaje”. Mai sunt operațiuni de mici dimensiuni de efectuat la infrastructură și la spațiul verde, și trebuie montat mobilierul urban. ”Lucrările la bulevardul Vidrighin au ajuns în ultima etapă. Suntem aproape de finish, așa că am...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La bulevardul Stan Vidrighin mai sunt de realizat lucrări la spațiul verde și montat mobilier urban
Poate că cel mai important câștig pentru oraș, odată cu deschiderea Beta – bienala de arhitectură de la Timișoara, desigur alături de eveniment în sine, este redarea spațiului Garnizoanei din Piața Libertății către timișoreni. Organizatorii evenimentului, Ordinul Arhitecților, filiala Timiș, au făcut o treabă extraordinară și au readus ”lumina” în clădirea amintită. Rămasă în uitare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul „Efectul” bienalei Beta asupra patrimoniului Timișoarei. Fosta Cazarmă din Piața Libertății, un atu cu un potențial extraordinar
Specialistul în securitate cibernetică Bogdan Albei, cel care a și făcut publică solicitarea de ransomware lansată după atacul asupra serverelor Primăriei Timișoara,  a anunțat, în urmă cu câteva ore, că date furate de pe rețeaua digitală a municipalității ar fi fost făcute publice. Acestea sunt la dispoziția oricui spune acesta, pe LinkedIn, dar nu oferă...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Specialistul care a prezentat vânzarea datelor timișorenilor spune că acestea au fost făcute publice pe net
Meci intens pe semicercul Sălii UVT, acolo unde în etapa a 3-a, SCM Poli a întâlnit CSM Bacău. După 60 de minute echilibrate de handbal, bănăţenii s-au impus, după ce au avut o revenire superbă în parta secundă, 24-20 (10-11). Alb-violeţii au obţinut un succes muncit cu Focşaniul în prima eatpă, apoi au pierdut, aşteptat,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pe mâna veteranilor. Sadoveac şi portarul Stojkovic, principalii protagonişti ai victoriei cu Bacăul
Ediţia a 66-a a Zilelor Culesului de Struguri de la Vârșeț, Serbia, se desfăşoară în acest weekend, iar bănăţenii, dar şi ceilalţi locuitori din Vestul ţării sunt aşteptaţi în oraşul de la graniţă pentru zile de petrecere. Cei care vor dori să ajungă aşadar în Serbia, surprizele se vor ţine lanţ. Pe lângă celebra bucătărie...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mâncare aleasă, vin proaspăt şi Lepa Brena! Timişenii sunt aşteptaţi în acest weekend la Vârșeț
Selecţionata Romanian Wolves intenţionează să debuteze cu o victorie în noul sezon al Rugby Europe Super Cup, duminică (ora 18:00), în deplasare, la Praga, cu Bohemia Warriors, în Grupa B a competiţiei. „Ne aşteptăm la un meci dificil duminică, nu ştim foarte multe despre adversarii noştri, însă suntem încrezători în noi, în grup şi vom...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mai mulţi campioni ai României, în lotul Lupilor pentru primul meci din Super Cup
Având ca temă principală ”Cover me softly”, la Timișoara s-a deschis o nouă ediție a Beta – bienala de arhitectură, principalul eveniment din domeniu, organizat de Ordinul Arhitecților, filiala Timiș. Locația aleasă pentru bienală, fosta Cazarmă din Piața Libertății, se deschide din nou integral publicului dornic să descopere locația deosebită, unde vor expune zeci de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Fosta Garnizoană din Piața Libertății se (re)deschide integral publicului, în calitate de gazdă pentru Beta – bienala de arhitectură/FOTO
Sunscape Festival își propune să crească nivelul de conștientizare al publicului privind Soarele și sistemul nostru solar, Calea Lactee, într-un limbaj artistic și accesibil, dezvoltând sentimentul de apartenență la o comunitate și spiritul civic. Soarele și protecția mediului reprezintă tema picturilor murale realizate de Alexei Luca și Șevaletul Anei la Giarmata, în perioada 5 septembrie...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Începe Sunscape Festival, un eveniment unic ce promovează cultura și arta în lumina razelor solare
Agenția pentru Dezvoltare Regională are la dispoziție peste 52 de milioane de euro pentru modernizarea școlilor și liceelor de stat, prin Programul Regional Vest. Acum, ghidul de finanțare este în consultare publică. Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest – ADR Vest, Autoritate de Management pentru Programul Regional Vest 2021-2027, a lansat în consultare publică Ghidul solicitantului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăriile din Regiunea Vest au la dispoziție 52 de milioane de lei pentru investiții în școli și licee
Top