De cîteva zile, timişorenii nu mai pot plăti taxele şi impozitele la Poşta Română, la ghişeuri explicându-li-se că vina este a Primăriei Timişoara. De fapt, situaţia este una alambicată, iar “nodul gordian” al acestei probleme este directorul Poştei, Adrian Lulciuc, care este şi consilier local PNL. Dar nici măcar el nu este vinovat pentru situaţie, doar eventual pentru ce vorbesc angajaţii de la ghişee.
Contractul prin care la Poşta Română se puteau achita taxe şi impozite expiră în această toamnă. În luna august, Consiliul Local dă o hotărâre prin care se dădea “undă verde” pentru licitaţia privind „serviciul de plată a impozitelor şi taxelor locale prin terţi”. Licitaţia, organizată de Direcţia Fiscală a Municipiului Timişoara (DFMT), a demarat la finalul lunii august. Se prezintă o singură ofertă, de la Poşta Română, astfel că lucrurile păreau foarte simple. De menţionat că este vorba de un contract cadru, care se întinde pe o perioadă de 48 de luni, pentru suma maximă de 4,9 milioane de lei.
Lucrurile au început însă să se complice pe 14 octombrie, exact când trebuia finalizată licitaţia, dată când Agenţia Naţională de Integritate (ANI) avertizează DFMT asupra unui posibil conflict de interese. Câteva zile mai târziu, Agenția Națională a Achizițiilor Publice (ANAP) face acelaşi lucru. Direcţia Fiscală opreşte totul, în caz contrar putând intra sub incidenţa penală.
Şi acum surpriza! Care e motivul avertizărtii venite de la cele două instituţii? Nimeni altul decât directorul Regionalei de Poştă Timişoara, Adrian Lulciuc, care este şi consilier local din partea PNL. Acesta, este drept, n-a votat însă HCL privind licitaţia, dar se pare că n-a contat acest lucru. Acum se fac tot felul de clarificări, se trimit puncte de vedere etc. pentru deblocarea situaţiei. Până atunci, timişorenii cae vor să achite taxele la Poştă sunt înştiinţaţi că nu se poate din cauza Primăriei, într-o situaţie destul de absurdă în care poate nimeni nu e vinovat. Eventual politicul, care permite astfel de situaţii, în care aceeaşi persoană este numită politic în două demnităţi. Iar uneori cele două demnităţi intră în conflict, ceea ce s-a întâmplat în această speţă.
Comentarii prin facebook