Roxana Iliescu acuză administrația Fritz de incompetență și nepăsare/FOTO + VIDEO

Consilierul local timișorean Roxana Iliescu acuză din nou administrația Fritz de lipsă de implicare și incompetență. Acuzațiile vin după ce a vizitat zona Clăbucet, acolo unde mai multe garaje trebuiau demolate și înlocuite în peisaj cu noi parcări și spații verzi.

Administrația Fritz pierdută între incompetență și nepăsare!”, este sloganul sub care Iliescu își prezintă concluziile vizitei efectuate în zona amintită din Timișoara. Ea spune că pentru situația existentă este de vină administrația, care nu mai vrea să demoleze cu societatea Colterm, care ar avea contract pentru așa ceva, ci cu societatea de drumuri municipale.

În loc de noi locuri de parcare, copaci plantați și spațiu verde frumos amenajat, avem în schimb adăpost pentru oamenii străzii ce și-au găsit loc printre zidurile rămase ale fostelor garaje!  Din respect pentru timișorenii din zona Clăbucet, primarul Fritz ar trebui să se implice direct în deblocarea proiectului care vizează demolarea garajelor și amenajarea unor noi locuri de parcare. Suntem în situația absolut jenantă și de-a dreptul strigătoare la cer, în care o mare parte din locuitorii din aceasta zonă, proprietari de garaje, și-au demolat singuri garajele încă din luna septembrie, iar municipalitatea stă acum și se uită la stele, neputincioasă, incapabilă să demoleze niște garaje amărâte ce au mai rămas în locația respectivă! De ce? Pentru că administrația Fritz nu mai dorește să demoleze cu Colterm, societatea cu care are contract și cu care se făceau demolările în trecut, ci cu Societatea Drumuri Municipale”, spune Iliescu.

Aceasta constată că până și o astfel de chestiune a devenit o problemă pentru actuala administrației.

Aș spune foarte bine, nu-i nicio problemă însă… imaginați-vă că până și asta este o mare problemă pentru ei! Efectiv, de luni de zile de când se discută, oamenii ăștia nu sunt în stare ori rezilieze de comun acord întregul contract, ori să restrângă obiectul contractului pe care îl au cu Colterm printr-un act adițional în sensul eliminării serviciilor de demolare, pentru a putea astfel să încheie un nou contract cu SDM pentru servicii de demolare, deși toată lumea este de acord (municipalitatea nu poate legal să aibă două contracte având același obiect cu două societăți distincte). Prin urmare, dacă tot le-a mulțumit primarul Fritz timișorenilor care și-au demolat singuri garajele, acum, să-l sune pe Amza, colegul său de partid și să-l roage frumos să trimită odată acordul pentru restrângerea obiectului contractului de servicii dintre Colterm și municipalitate, în sensul eliminării serviciilor de demolare”, mai subliniază consilierul local.

Ea susține că ar fi discutat cu directorul Colterm și că acesta ar fi confirmat că nu prea dorește efectuarea acestor operațiuni, mai ales că societatea e obligată să le facă la prețuri din 2017.

Din discuțiile pe care le-am avut personal, Amza este de acord, atât din cauza lipsei de personal (din cauza faptului că societatea este în insolvență mulți oameni și-au dat demisia, iar cei rămași intervin la lucrările generate de avarii), cât și din cauza faptului că prețurile din contract sunt mici, nemodificate din 2017… De ce însă nu trimite acordul odată în condițiile astea, nu știu să vă spun! Așadar, Amza să trimită acordul, că draft-ul de act adițional e pregătit. După, să se încheie contractul cu SDM pentru a se interveni în zonă cât mai repede pentru demolarea puținelor garaje rămase, amenajarea spațiului verde, plantarea copacilor si amenajarea celor peste 80 noi locuri de parcare! ”, a mai subliniat Roxana Iliescu.

Primele demersuri pentru amenajarea acestei zone au fost pornite încă din aprilie.

După verificarea situației juridice, a autorizațiilor de construire și a contractelor dintre municipalitate și proprietarii acestor garaje, am promovat în luna august proiectul de hotărâre privind declararea de interes public a terenului pe care erau ridicate aceste constructii provizorii. Tot în august am fost la fața locului pentru comunicarea notificărilor de demolare. În mod normal, cu respectarea termenelor procedurale, dacă am fi avut parte de seriozitate și competență, proiectul ar fi fost finalizat încă din septembrie!”, încheie Iliescu

 

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

5 comentarii pentru acest articol

bla bla a spus: (decembrie 7th, 2022 at 14:24 )

Colterm sa repare reteaua, inca mai au tevi de schimbat. SDM sa repare drumuri, chiar am vazut multe asfaltari in oras care chiar par de calitate OK . Caz in care ar fi bine ca Primaria sa gaseasca alta solutie pentru a demola garajele

cosva a spus: (decembrie 7th, 2022 at 18:52 )

Nu demult facea spectacol cu niste panselute si un ghiveci prin centru, acum face acelas spectacol vorbind de probleme acolo unde acestea nu exista. Ce conteaza cu ce firma alege Primaria sa demoleze niste garaje ? Tanti asta devine pe zi ce trece tot mai penibila !

R. Ceaușescu-Iliescu-Băsescu a spus: (decembrie 7th, 2022 at 19:39 )

Cea mai importantă contribuție a comuniștilor români la teoria marxistă în secolul XXI: conceptul de INCOMPETENȚĂ (aplicat dușmanilor, evident).
Ironia situației: cei acuzați de incompetență sunt, în opinia acelorași comuniști, NEOMARXIȘTI!
Doi iepuri dintr-o lovitură: ai luat eticheta lipită pe tine și ai trnsferat-o pe fruntea dușmanului și l-ai mai și înjurat!

Cum e să vină fiul sau nepotul unui secretar de partid comunist, azi șefuleț pe la PNL, și să-l acuze pe unul care a făcut studii pe-afară, care-a avut poate un bunic deținut politic (în vremea comunismului) pe motiv că a fost membru al Partidului Național Liberal, că-i NEOMARXIST? Și eventual, dac-a terminat și vreo facultate la universitatea privată Vodă PrinLobodă sau Drăgan, odrasla comunistoidă, îl acuză de INCOMPETENȚĂ pe unul care a terminat vreun MBA pe la Londra sau IT pe la Berlin!!!

Mai observ, că COMPETENȚII, când descoperă ceva în neregulă, nu critică serviciul sau departamentul din Primăria TM, ci direct pe Fritz! Ca și cum a-l vedea pe Fritz cu trimmer-ul în agățat de gât, cosind ambrozie prin locurile virane, ar trebui să fie o imagine din sfera normalo-banalului. (Iar în pauze, să alimenteze cu momeli otrăvite hrănitorile de șoareci și șobolani.)

Un USR-ist a spus: (decembrie 8th, 2022 at 08:16 )

Oare ce t_ _ _ _ _ i or fi votat-o pe cucoana asta ? Păi așa, și eu pot să spun că am vazut o grămăjoară de gunoi pe str.Salciei, de ex. E de vină administrația Fritz ? Răspuns : DAAAA !!!!

Radu a spus: (decembrie 8th, 2022 at 14:23 )

Asteptam noua administrație care nu va avea ochelari de cal ca actuala echipa. 40 de ani s. a putut parca în fata spatiilor comerciale de pe str Ardealului nr 2 Freidorf, pana sa vina incompetenții ăștia. Din tot Freidorf ul au ales sa facă *spațiul verde* tocmai locul din fata celor 4spatii. Acuma zilnic auzim doar claxoane și scandaluri ca numai sunt locuri de parcare.
in loc sa facă o miniparcare peste pietrișul pus de oameni, ăștia au plantat opritoare peste tot. Gândire de cal cu ochelari.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Timişoara predă o lecţie de rugby ofensiv pe terenul echipei din Baia Mare

Derbiul campionatului în Liga Naţională de rugby s-a desfăşurat pe Arena Zimbrilor, acolo unde Ştiinţa Baia Mare, vicecampioana en-titre a întâlnit bronzul ediţiei precedente şi finalista Cupei, SCM USV Timişoara. Dacă mai întotdeauna meciurile dintre cele două echipe erau echilibrate, jucate până în ultima secundă, de această dată gruparea bănăţeană a dominat copios partida şi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişoara predă o lecţie de rugby ofensiv pe terenul echipei din Baia Mare
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Derbiul campionatului în Liga Naţională de rugby s-a desfăşurat pe Arena Zimbrilor, acolo unde Ştiinţa Baia Mare, vicecampioana en-titre a întâlnit bronzul ediţiei precedente şi finalista Cupei, SCM USV Timişoara. Dacă mai întotdeauna meciurile dintre cele două echipe erau echilibrate, jucate până în ultima secundă, de această dată gruparea bănăţeană a dominat copios partida şi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişoara predă o lecţie de rugby ofensiv pe terenul echipei din Baia Mare
Biroul Electoral de Circumscripție Județean Timiș a efectuat tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii în care candidații pentru președintele CJT și pentru viitorii consilieri județeni vor fi pe buletinele de vot pentru alegerile locale din 9 iunie. În urma tragerii la sorți, candidatul PSD – PNL, Alfred Simonis va ocupa poziția 1, iar la Consiliul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alfred Simonis și UDMR sunt cap de listă pe buletinele de vot pentru județ
Se anunţă zile spectaculoase săptămâna viitoare în oraşul de pe Bega, odată cu desfăşurarea unui eveniment important şi mult aşteptat. Aşadar, din dorința de a oferi studenților și o altă perspectivă asupra studenției, care nu înseamnă doar cursuri, seminarii, laboratoare și examene, ci și distracție, relaxare, specifice vârstei, Universitatea Politehnica Timișoara s-a implicat în organizarea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Eveniment aşteptat de tineretul Timişoarei: Zilele Studenţilor vine cu multe concerte, proiecţii de film şi surprize
Final incendiar la Dumbrăviţa, unde echipa gazdă a trecut prin mari emoţii, dar va continua pentru al treilea an la rând în eşalonul secund. Sâmbătă la amiază, bănăţenii au terminat la egalitate cu Ceahlăul, 1-1 şi evită retrogradarea datorită unui paragraf din reglament, care stipulează că la egalitate de puncte, se salvează echipa ce intră...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dumbrăviţa a tremurat puternic, dar a obţinut punctul care o menţine în Liga 2
Prima zi de campanie electorală, sau mai precis spus prima noapte, a adus şi prima confruntare “ideologică” iniţiată de către gloatele lui George Simion. Aflată în Piaţa Unirii, o bandă de AUR-işti i-a atacat verbal, iniţial, pe reprezentanţii Alianţei Dreapta Unită, care dădeau declaraţii de presă. De la atacurile verbale s-a trecut şi la cele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (10). Sub privirile “candidaţilor” Vlad Ţepeş şi Mihai Viteazul, gloatele AUR şi-au scos arsenalul de campanie
Emoţii, competivitate, premii şi mulţi participanţi la un eveniment de marcă organizat anual de UPT. Peste 1000 de elevi din toată țara au participat, și în 2024, la concursurile organizate în cadrul celei de-a XI-a ediții a manifestării „Politehnica Timișoara – Un pas spre viitorul tău!”, iar pentru cei mai buni dintre ei a venit...
Citeşte tot articolul Citeste articolul „Politehnica Timișoara – Un pas spre viitorul tău!”, un eveniment de succes cu peste 1000 de participanţi, a ajuns la final
Mare favorit pentru a câştiga un nou mandat de primar al comunei Şag, Flavius Alin Roşu face un apel tuturor candidaţilor să ducă o campanie decentă în localitatea din apropierea Timişoarei.  Flavius Alin Roşu candidează pentru un al treilea mandat de primar al comunei Şag, fiind susţinut de o largă coaliţie, Alianţa pentru Şag, alcătuită...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primarul comunei Şag, Flavius Roşu, apel pentru fair play în campania electorală
În acest final de săptămână, în Iulius Town, sunt așteptați iubitorii de satiră, care vor descoperi o expoziție cu peste 300 de caricaturi realizate de artiști români. Timișorenii care vin în Iulius Mall pot beneficia și de o spirometrie gratuită, iar cei care s-au înscris la Timotion au timp până sâmbătă să își ridice kit-urile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Expoziție cu peste 300 de caricaturi și lucrări umoristice poate fi admirată în Iulius Town
Top