În timp ce angajarile la stat erau îngheţate, fostul director PSD al ITM Timiş Pavel Kasai şi-a angajat fiica în instituţie. Rolul unui primar PNL în matrapazlâc

Cu toate că angajarile la stat sunt îngheţate, fostul director PSD al ITM Timiş, Pavel Kasai, a reuşit să-şi angajeze fiica, Denisa Kasai, la instituţia pe care o conduce. Şi asta într-un timp record. Cum? Iniţial Denisa Kasai a dat concurs şi s-a angajat la Primăria Topolovăţu Mare, condusă de PNL-istul Ovidiu Doţa, pentru ca apoi Kasai tatăl să-i semneze transferul la ITM Timiş. Totul în doar patru zile, între 3 şi 7 august a.c.

În luna mai a.c., Guvernul a decis să îngheţe angajările la instituţiile de stat, ca o măsură de reducere a cheltuielilor bugetare. Evident că întreaga societate a primit cu braţele deschise această măsură, în condiţiile în care oricum aparatul administrativ este megastufos şi plin până la refuz de sinecurişti, pile şi rude ale politicienilor aflaţi la guvernare. Totuşi, s-a dat o portiţă la această Ordonanţă de Urgenţă, respectiv posturile unice, pe care se mai puteau face angajări. O portiţă care s-a făcut o ditamai Poarta Brandenburg. Pentru cine? Tot pentru neamurile, beizadelele şi amantele celor din PSD şi PNL, care s-au lăudat cu această măsură.

Un caz concret în acest sens îl avem la Timişoara, unde regăsim şi o frumoasă colaborare între PSD şi PNL. Astfel, pe 3 august a.c., o anume Denisa Kasai dă un concurs de angajare la Primăria Topolovăţu Mare, instituţie condusă de PNL-istul Ovidiu Doţa. Fiind foarte pregătită, trece cu brio concursul la care era singura candidată. A doua zi, pe 4 august, depune jurământul de funcţionar public. A treia zi, pe 5 august, Denisa Kasai raelizează că job-ul pentru care şi-a tocit coatele învăţând este prea mic pentru înaltele sale aspiraţii. Astfel că face o cerere de transfer la ITM Tiimiş. Imediat cererea este aprobată şi de primarul Doţa, care se pare că nu mai avea nevoie de acel post unic, şi de directorul PSD al ITM Timiş. Coaliţia funcţionează brici!

Astfel că, pe 7 august, Denisa Kasai ajunge angajată a ITM Timiş, mai exact inspector de muncă la Corpul de Control relaţii de muncă. Din toată această poveste mai lipseşte un “amănunt”. Directorul ITM care accepta transferul era la acea vreme Pavel Kasai. Şi nu este nicio coincidenţă de nume, este chiar tatăl Denisei. O reuniune de familie sub umbrela ITM. De menţionat că cererea de transfer a fost semnată chiar de Pavel Kasai, fiind un clar conflict de interese, potrivit legii. Mai mult, transferul s-a făcut cu puţin timp înainte ca Pavel Kasai să părăsească funcţia, lucru întâmplat pe 1 septembrie. Ce-i drept, acum este director adjunct al ITM Timiş. Dar a rămas bine-merci şi fiica în instituţie.

De altfel, Kasai a ieşit la pensie cu un an în urmă, dar mandatul i-a fost prelungit cu 12 luni, perioadă în care a încasat şi salariu şi pensie. Lucru cu care, evident, la nivel naţional, Marcel Ciolacu şi PSD îl combat la. Cel puţin din gură. La fel cum PSD este şi împotriva angajărilor trucate la instituţiile de stat.

Mai trebuie spus că metoda angajarii la primării şi apoi a transferului la o instituţie a stat este larg implementată în ultimele luni la Timişoara, dar nimeni nu vede şi nici nu spune.

Explicaţie foto: La Topul firmelor, angajata ITM Denisa Kasai a luat premiul pentru o firmă privată de familie.

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

10 comentarii pentru acest articol

Solo a spus: (noiembrie 21st, 2023 at 11:41 )

Kasai asta, un vechi comunist, mai e în activitate? O fi luat mulți bani după privatizarea Electrometal, sau cum s- a numit în comunism întreprinderea de lângă Podul Jiul, mai ales după ce pe terenul ala s- a construit complexul Mara, cu 1000 de apartamente?

Kuku a spus: (noiembrie 21st, 2023 at 13:22 )

Asta era sef la UTC inainte de 1989. Cat au furat comuniștii astia vopsiți, cat au prăduit Timisoaroara, și toată tara, impreuna cu securistoizii ( unii erau în ambele tabere) nu vom ști niciodată. Sa nu credeți ca s- a terminat cu furatul! Din nefericire se fura în continuare.

ion a spus: (noiembrie 21st, 2023 at 14:04 )

Pentru trepadusii astia intotdeauna sunt bani. Ceilalti insa trebuie sa faca economii.

old man a spus: (noiembrie 21st, 2023 at 15:09 )

Doța nu e primar PNL, e primar ALDE și a câștigat primăria în 2016 în alianță cu PSD. Că în dorința de a crește ca broasca din fabulă, PNL-ul a înghițit cai troieni de toate culorile politice, este o altă poveste. Că va plăti, e inevitabil. Acțiunea de „frăgezire” a lui Nica, începută cu Proteasa continuă. La final, PSD-ul ia niște comune, iar PDL-ul ia PNL-ul. Pentru stabilitate politică. Ciucă și Ciolacu nu-și pot permite să arunce țara în normalitate chiar acum, cu război la graniță, nu?

Dan-Mehala a spus: (noiembrie 21st, 2023 at 19:47 )

Va mirati ? Aproape saptamanal , tov. Kasai , posta pe fb.vizitele de lucru si intalnirile avute de el cu reprezentantii unor institute.A fost felicitat cam de aceeasi…aplaudaci.Doamne , cat de penibil !

Dan a spus: (noiembrie 21st, 2023 at 20:38 )

Buna gagica. Pantofii ar putea sa ii schimba, dar nu ne deranjeaza prea mult cat ce e cel mai cool ofera fara ei.

Popescu Amalia a spus: (noiembrie 21st, 2023 at 20:50 )

Este clar, abuz în funcție și conflict de interese. ANFP , poate cere anularea transferului. Dar întrebați si de pilele doamnei Nela Mogoșanu, fosta Tomoiaga care a dat din coate sa primească postul lui Kasai. În ITM Timis Tomoiaga conduce prin presiune, ca pe propria moșie. Semnează,, un grup de angajați ITM care știu carte!”

Iacoban Simion a spus: (noiembrie 22nd, 2023 at 19:40 )

Tov Casai impresiona ,atunci cand era secretar UTC,prin patosul si slugarnicia de care dadea dovada,de atasamentul pentru promovarea ” tezelor” tovarasului Ceausescu,pe care il pomenea de nenumarate ori in discursul sau agramat,imbracat intr-o limba de lemn, care-i scotea in evidenta nivelul scazut de educatie si cultura! Toti activistii partidului comunist ,au fost unsi cu functii in administratia orasului.Un exemplu este si aceasta emanatie ; tov Casai!

Zapp a spus: (noiembrie 23rd, 2023 at 15:54 )

Viitoarea guvernare trebuie sa verifice toate aceste angajari/transfer în toate instituțiile, metoda e aplicata la scara larga.Cazul asta a răsuflat tot dintre pesdei,pt ca concursul mai mulți lipitori de afișe pt acel post.

Andrei a spus: (noiembrie 23rd, 2023 at 22:41 )

Nu fiti rai este fata de partid ce credeati ca va face ca doar noi votam comunisti de la revolutie.

2 Trackbacks pentru acest articol

Revista presei–22.11.2023 – Info Timișoara Says:

[…] În timp ce angajarile la stat erau îngheţate, fostul director PSD al ITM Timiş Pavel Kasai şi-a… […]

Revista presei–22.11.2023 – Info KAM Red Room Says:

[…] În timp ce angajarile la stat erau îngheţate, fostul director PSD al ITM Timiş Pavel Kasai şi-a… […]

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Liga 3. Ghiroda şi-a asigurat locul la baraj

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii revine după două sezoane la barajul de promovare în Liga 2. Echipa pregătită de Sorin Bălu s-a impus în anteneultima eatpă din play-off în faţa echipei CSM Deva. Chiar dacă anterioarele patru partide s-au terminat la egalitate, de această dată bănăţeanii au „spart gheaţa”. A fost 3-1 pentru gazde, toate...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Liga 3. Ghiroda şi-a asigurat locul la baraj
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului au acționat în peste 400 misiuni pentru stingerea incendiilor, deblocarea sau salvarea persoanelor din medii ostile vieții și acordarea primului ajutor medical. În perioada 01-06.05.2024, echipajele medicale SMURD au fost solicitate să intervină în 327 misiuni desfășurate pentru acordarea asistenței...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii
dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

CRAFT

La Timișoara va avea loc, timp de două zile, un important Forum de Afaceri, în organizarea CCIAT

Timp de două zile, în 9 și 10 mai, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara, unul din cele cele mai importante evenimente de business din sistemul cameral românesc. Vor participa reprezentanți din 7 țări: Turcia, Germania, Italia, Polonia, Serbia, Bosnia și Herțegovina și România. Derulat sub...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Timișoara va avea loc, timp de două zile, un important Forum de Afaceri, în organizarea CCIAT

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face asta doar ca să-i strice lui Dominic Fritz calculele, dar Moș se pregătește pentru începutul campaniei electorale făcând declarații curajoase. „Vreau să vin în fața timișorenilor cu angajamente precise și termene clare pentru realizarea proiectelor propuse. Dacă la finalul termenelor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”
Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți membri ai Comitetului Local de Dezvoltare a Parteneriatului Social derulează o campanie de informare cu privire la oportunitățile oferite de învățământul dual. În cadrul campaniei, vor fi organizate sesiuni de informare în școli din Timișoara și județ și vor fi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional
Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai mare investiție din istoria sistemului medical timișean: aproape 250 de milioane de euro, finanțare asigurată prin Programul Național de Redresare și Reziliență.  “Să aducem această mare investiție aici a reprezentat cea mai grea luptă pe care am dus-o pentru că...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea
Începând de joi, 9 mai, Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara va relua operațiunea de montare de parapet median pe centura Timișoara, în zona localității Dumbrăvița spre intersecția cu drumul comunal cu localitatea Covaci. Pe durata lucrărilor de montare a prefabricatelor, circulația va fi dirijată de piloți de trafic. Cei de la DRDP nu uită...
Citeşte tot articolul Citeste articolul DRDP Timișoara continuă cu amplasarea de parapet median pe Centura Timișoarei
Echipa Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest Timișoara a participat, la Praga, în Cehia, la etapa finală a Central and Eastern European Moot Competition, un prestigios concurs științific studențesc în domeniul dreptului Uniunii Europene. Aflat la a 29-a ediție, organizat de către Juris Angliae Scientia – British Law Centre, în cooperare cu Curtea de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Echipa Facultății de Drept Timișoara a obținut Premiul pentru cele mai bune pledoarii scrise din concursul Moot Competition
Consiliul Județean Timiș a inițiat procesul de transparență decizională asupra proiectului de hotărâre pentru completarea Hotărârii Consiliului Județean Timiș nr. 290 din 19 decembrie 2023, privind aprobarea tarifelor de interes județean și a prețurilor de pornire la licitații pentru anul fiscal 2024. Acesta se referă la propunerile de modificare a tarifelor de pornire a licitațiilor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CJ Timiș pregătește modificarea tarifelor de închiriere la Bastionul Theresia și la Palatul Administrativ
Odată lansată ediția din acest an a Bugetului Participativ la Timișoara, primăria lansează apelurile pentru selecția partenerilor campaniei, precum și a membrilor externi ai Comisiei de Buget Participativ. Cetățenii implicați civic sunt invitați să susțină această inițiativă. Termenul limită pentru înscriere, atât pentru membrii comisiei cât și pentru parteneri, este 13 mai 2024, ora 22:00....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria caută parteneri și membri pentru comisia de Buget Participativ
Timp de două zile, în 9 și 10 mai, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara, unul din cele cele mai importante evenimente de business din sistemul cameral românesc. Vor participa reprezentanți din 7 țări: Turcia, Germania, Italia, Polonia, Serbia, Bosnia și Herțegovina și România. Derulat sub...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Timișoara va avea loc, timp de două zile, un important Forum de Afaceri, în organizarea CCIAT
Top